Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Intensywna praca z seniorami i dla seniorów

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lipca 2019 - 15:00

Grupa 50 seniorów z powiatu ełckiego od maja regularnie uczestniczy w zajęciach, które odbywają się w ramach projektu pod nazwą „Oferta dla seniora III” dofinansowanego ze środków Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

533 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Intensywna praca z seniorami i dla seniorów' (3193 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Letni wypoczynek dla dzieci rolników

Autor: Admin Dodano: środa, 26 czerwca 2019 - 22:59

Trwają wakacje. Dnia 24 czerwca br. rozpoczął się kolejny turnus letnich kolonii organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. Biorą w nim udział dzieci rolników z terenu dwóch województw: podlaskiego i warmińsko-mazurskiego. Koloniści zakwaterowani są w ośrodku „Arka” w Orzyszu.

335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Letni wypoczynek dla dzieci rolników' (3836 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 26 czerwca 2019 - 22:50

W sobotę 22 czerwca 2019 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ełckiej Caritas. Przypomniał on wizytę apostolską Ojca Świętego Jana Pawła II w diecezji ełckiej, koncentrując się na jego homilii wygłoszonej 8 czerwca 1999 r. w Ełku. Kapłan przywołał słowa Papieża: „Krzyk i wołanie biednych domaga się od nas konkretnej i wielkodusznej odpowiedzi”. Uruchomiły one „wyobraźnię miłosierdzia” i pomogły nam budować więź solidarności z ubogimi poprzez dzieła miłosierdzia na rzecz osób potrzebujących duchowego i materialnego wsparcia.

480 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Odpowiadając na krzyk i wołanie biednych” – czerwcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (1030 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjazd integracyjny seniorów

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 czerwca 2019 - 22:13

Od 13 do 17 czerwca seniorzy z miasta i gminy Ełk spotkali się w ośrodku w Szeligach na trwających 5 dni warsztatach integracyjnych. W programie zajęć znalazły się spotkania taneczne i muzyczne, podczas których uczestnicy śpiewali oraz uczyli się gry na instrumentach, w tym na ukulele. Przez dwa dni warsztatów odbywały się zajęcia kulinarne oraz plastyczne. Seniorzy uczyli się rzeźbienia w owocach i warzywach, czyli carvingu. Powstały efektowne dekoracje w przeróżnych kształtach i wzorach.

519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjazd integracyjny seniorów' (4435 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie PZC podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 czerwca 2019 - 17:40

15 czerwca br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała szkolenie podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018. Spotkanie rozpoczęło się powitaniem członków Parafialnych Zespołów Caritas i wspólną modlitwą. Naszą posługę potrzebującym zawierzaliśmy miłosiernemu Bogu.

437 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie PZC podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018' (1825 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536465666768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326336346356366376   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%