„Barwy ze słońca” w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:40

W czwartek, 19 kwietnia 2018 r., odbył się koncert w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Przed mieszkańcami i personelem naszego domu wystąpiła grupa kilkunastu uczniów z Zespołu Szkół nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Ełku. Podczas koncertu zatytułowanego „Barwy ze słońca” młodzi ludzie zaprezentowali piosenki takich zespołów, jak m.in. Stare Dobre Małżeństwo czy Czerwony Tulipan.

301 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Barwy ze słońca” w DPS „Misericordia”' (1591 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:23

Caritas Diecezji Ełckiej od 12 października ubiegłego roku realizuje Ogólnopolski Program: "Spiżarnie Caritas" we współpracy z Caritas Polska, ale przede wszystkim z Biedronką. Projekt ma charakter praktyczny i edukacyjny, kieruje się ideą walki z marnowaniem żywności; poza tym jest zgodny z senackim projektem ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

201 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spiżarnie Caritas ' (2667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WYDMINACH

Autor: Admin Dodano: środa, 18 kwietnia 2018 - 14:17

Program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 13 kwietnia 2018 roku w miejscowości Wydminy odbyły się działania towarzyszące w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogram 2017.Były to warsztaty o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności. W zajęciach uczestniczyło 50 osób, które na co dzień korzystają ze wsparcia unijnego w postaci produktów żywnościowych.

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W WYDMINACH' (904 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 kwietnia 2018 - 12:12

W czwartek 12 kwietnia 2018 r. w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Krasnowie k. Sejn odbyły się warsztaty, w których wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Spotkanie nt. „Serce i dusza wolontariusza” poprowadził ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu.

321 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Serce i dusza wolontariusza” – warsztaty dla członków SKC w Krasnowie' (1496 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2018 - 17:35

W ramach obchodów „Roku dla Niepodległej” i Święta Miłosierdzia Bożego Parafia pw. św. Jana Pawła II i Zgromadzenie Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia we współpracy ze Szkołą Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku zorganizowała Międzyszkolny, Rodzinny Konkurs Plastyczny i Literacki pod hasłem: „Święta Siostra Faustyna w służbie Ojczyźnie”.

234 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Św. s. Faustyna w służbie Ojczyźnie' (2889 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536465666768696106116126136146156166176186196206216226236246256266276286296306316326336346   >