Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

UWAGA KOMUNIKAT - PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS, WOLONTARIUSZE SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 kwietnia 2011 - 13:51

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić Wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas oraz Szkolnych Kół Caritas w dniu 26 kwietnia 2011 r. godz. 17.00 (wtorek) do Ełku na Dzień Skupienia, który odbędzie się w Diecezjalnym Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Parafii Chrystusa Sługi na Konieczkach.

- 17.00 Nabożeństwo Nowenna przed Świętem Bożego Miłosierdzia
- 18.00 Eucharystia pod przewodnictwem J.E. Ks. Bpa Jerzego Mazura Biskupa Ełckiego
- 19.00 Agapa

Parafialne Zespoły Caritas
1687 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wiosna wolontariatu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 kwietnia 2011 - 13:46

Wolontariat Caritas Diecezji Ełckiej powoli nabiera rumieńców. Rok temu odszedł jeden koordynator, a przyszedł nowy i w wyniku tego sporo się zmieniło. Nie dziwi nikogo fakt, że większość młodych ludzi szuka swojej drogi życia „przytulając się” do kogoś, kogo obdarzy szacunkiem, zaufaniem i sympatią. Młodzież potrzebuje stabilizacji i oparcia. Razem z charyzmatyczną Eweliną Kalinowską gros wolontariuszy odfrunęło. To normalna kolej rzeczy. Obecny koordynator jest inny, ale nie mniej zaangażowany w życie swoich podopiecznych. Wolontariuszy przybywa z każdym miesiącem. Część z tych, którzy odeszli, powróciła.

2495 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna wolontariatu' (2683 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ksiądz Biskup Jerzy Mazur w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2011 - 12:17

6 kwietnia br. w godzinach popołudniowych Dom Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku odwiedził Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki. Wizyta ta była jednym z punktów wizytacji Ks. Biskupa w Parafii p.w. Św. Kazimierza Królewicza w Giżycku.

3129 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ksiądz Biskup Jerzy Mazur w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku' (874 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mieszkanie usamodzielnia dla wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2011 - 11:06

31 marca br. odbyło się uroczyste otwarcie i poświęcenie nowego mieszkania usamodzielnienia dla 14 wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń w Ełku. Aktu poświęcenia dokonał Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki, który przekazał także wychowankom krzyże, podkreślając ich znaczenie w życiu każdego człowieka.

4898 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mieszkanie usamodzielnia dla wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń' (3121 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ OTWÓRZ SZCZODRZE RĘKĘ SWEMU BRATU UBOGIEMU”

Autor: Admin Dodano: środa, 06 kwietnia 2011 - 14:44

Ogłoszenie wyników Wielkanocnej Zbiórki Żywności na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznychi Administracji Nr 283/2010 z dnia 17 listopada 2010 r. (nr sygn. DZiK-VI-632-216-107/10/ISk)

Pod takim hasłem 31 marca, 1 i 2 kwietnia br. Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wielkanocną Zbiórkę Żywności. Akcja odbyła się na terenie całej diecezji. W zbiórce uczestniczyło 20 miejscowości, zaangażowanych było 1 120 wolontariuszy, którzy dzielnie przez trzy dni stali w 181 sklepach.

1773 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ OTWÓRZ SZCZODRZE RĘKĘ SWEMU BRATU UBOGIEMU”' (2523 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU