Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 czerwca 2012 - 14:30

"Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili"
(Mt 25,44-45)

Koniec roku szkolnego zbiegł się z zakończeniem cyklu warsztatów dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas pt. „Wyobraźnia miłosierdzia”. Ostatnie z nich odbyły się dn. 19 czerwca 2012 r. w sali Domu Księży Emerytów im. Jana Pawła II w Augustowie. Warsztaty zostały zorganizowane w następujących miastach naszej diecezji: Orzysz (23.02.2012), Ełk (08.03.2012), Olecko (29.03.2012), Pisz (19.04.2012), ponownie Ełk (27.04.2012), Giżycko (05.06.2012), Suwałki (06.06.2012) oraz Augustów (19.06.2012).

1812 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” ZAKOŃCZENIE CYKLU WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (3487 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 czerwca 2012 - 14:24

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 15-16 czerwca br. przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności. W 15 sklepach na terenie miasta Ełku 108 wolontariuszy zbierało produkty żywnościowe, które były wrzucane do specjalnie oznakowanych kartonów.

1824 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (1928 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie pracowników Caritas z młodzieżą z Huty Mińskiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:49

Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej Dom Świętej Rodziny w Orzyszu gości w dniach 11-15 czerwca br. młodzież gimnazjalną Huty Mińskiej. W związku z ich wizytą w dniu 13 czerwca odbyło się spotkanie gimnazjalistów z przedstawicielami Caritas z naszej diecezji: wicedyrektorem ks. Maciejem Gilewskim, Katarzyną Gabruś, Pawłem Szczepańskim oraz Joanną Dziatkowiak.

1806 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie pracowników Caritas z młodzieżą z Huty Mińskiej' (1178 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Festiwal Piosenki Patriotycznej „Bóg, Honor, Ojczyzna”

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:44

Dnia 1 czerwca 2012 roku odbył się uroczysty Festiwal Piosenki Patriotycznej – „Bóg, honor, ojczyzna”, w którym wzięły udział dzieci i młodzież ze szkół podstawowych z miasta Ełku. Festiwal jest odpowiedzią na potrzebę pielęgnowania polskości wśród społeczności lokalnej, jak i mieszkańców z odległych miejscowości, którzy tego dnia zjawili się licznie na Placu Jana Pawła II i mieli możliwość uczestnictwa w atrakcjach przygotowanych specjalnie dla nich. O charakterze ponadregionalnym tej imprezy świadczy fakt, że festiwal odbył się podczas VII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka. Organizacja festiwalu nie byłaby możliwa, gdyby nie wsparcie finansowe Ministerstwa Obrony Narodowej, które z tej okazji zapewniło wspaniałe nagrody dla laureatów festiwalu oraz nieodpłatną gorącą zupę dla wszystkich osób, które przybyły wspólnie świętować Dzień Dziecka.

1756 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festiwal Piosenki Patriotycznej „Bóg, Honor, Ojczyzna”' (3068 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto Mamy i Taty

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:25

Święto Mamy i Taty to dzień niezwykły, nie tylko dla dzieci, ale przede wszystkim dla rodziców. To dzień pełen uśmiechów, wzruszeń, łez i radości. 25 maja br. w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku odbyła się ta wspaniała impreza. Na wstępie wychowawczynie przywitały wszystkich gości, którzy zostali zaproszeni na tę uroczystość przez dzieci.

1189 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto Mamy i Taty' (1019 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205215225235245255265275285295305315325335345   >