Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Zaproszenie !!!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 czerwca 2011 - 07:59

19 czerwca w Kościele św. Szczepana w Rożyńsku Wielkim, Mszą świętą o godzinie 10.30 rozpoczyna się kolejny koncert

III Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej Rożyńsk Wielki 2011

K O N C E R T II /godzina 11.30/

Veranika Pradzed – cymbały białoruskie
Piotr Rojek – organy

2022 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie !!!' (1256 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Macierzyństwo spokojem otulone

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 czerwca 2011 - 08:28

Macierzyństwo to najpiękniejsze co może spotkać kobietę. Ten stan dodaje jej skrzydeł. Wprawia w niezwykłą radość oczekiwania na nowe życie. Matka przygotowuje się na przyjęcie dziecka jak na przybycie niezwykłego gościa. Chce podarować mu wszystko co najlepsze, jest to przecież dar najcenniejszy jaki otrzymuje w życiu. Cała rodzina włącza się w przygotowania, by być gotowym na dzień narodzin jej nowego członka.

2058 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Macierzyństwo spokojem otulone' (2440 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 maja 2011 - 08:26

Wraz z pierwszym dniem czerwca swoją działalność rozpoczyna Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie. Punkt prowadzony przez Caritas Diecezji Ełckiej swoją siedzibę będzie miał przy ulicy Skorupki 6. Opieka nad dziećmi w nim przebywającymi będzie realizowana w ramach zadania „Prowadzenie i zapewnienie miejsc w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w roku 2011 dla dzieci z terenu miasta Augustowa” współfinansowanego ze środków Gminy Miasta Augustowa.

2317 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie' (877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„BĄDŹMY RAZEM – W KOMUNII Z BOGIEM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 maja 2011 - 10:01

1 czerwca 2011 r. na Placu Jana Pawła II w Ełku, Caritas Diecezji Ełckiej i Caritas Polska wraz z Telewizją Polską oraz Urzędem Miasta w Ełku organizują VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. W tym roku wydarzenie będzie odbywało się w duchu hasła "Bądźmy razem – w komunii z Bogiem", tak aby czas spędzony wspólnie na placu był nie tylko zabawą, ale również okazją do refleksji i modlitwy. Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych, a szczególnie rodziny z dziećmi do wzięcia udziału w tym wielkim ogólnopolskim wydarzeniu.

3490 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„BĄDŹMY RAZEM – W KOMUNII Z BOGIEM” ' (5046 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ania Budnik potrzebuje naszej pomocy!

Autor: Admin Dodano: środa, 18 maja 2011 - 14:35

Najmłodszą podopieczną Caritas Diecezji Ełckiej jest Ania Budnik, która urodziła się 17 lipca 2008 r. jako wcześniak w ósmym miesiącu ciąży. Do trzeciego miesiąca jej rozwój nie budził większych zastrzeżeń. Kontakt dziecka ze światem zewnętrznym był zachowany, uśmiechała się, wodziła wzrokiem za przedmiotami oraz osobami. W trzecim miesiącu życia otrzymała obowiązkową szczepionkę, która prawdopodobnie spowodowała zmiany neurologiczne. Obecnie, dziewczynka większość swojego życia spędza w szpitalach (Ełk, Olsztyn, Białystok, Warszawa).

Pomóżmy dzieciom
2633 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ania Budnik potrzebuje naszej pomocy!' (1480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU