Kolonie 2017

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 14:26

PRZEKAŻ 1%
Ludziom starszym i chorym

Zgodnie z ustawą z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie oraz znowelizowaną ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych, kolejny raz mogą Państwo zdecydować o przekazaniu 1% swego podatku należnego za poprzedni rok podatkowy na rzecz organizacji pożytku publicznego. Ustawowo ostateczny termin składania zeznań podatkowych ma nastąpić do 30 kwietnia roku następującego po roku podatkowym. Za rok 2010 należy złożyć zaznanie najpóźniej do 2 maja 2011 roku (30 kwietnia przypada w sobotę).

2085 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAMIAST FISKUSOWI, PODARUJ CZŁOWIEKOWI' (3306 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 14:09

W związku ze złożoną ofertą na realizację zadania: edukacyjna opieka wychowawcza – wypoczynek letni i zimowy dzieci i młodzieży oraz otrzymanym dofinansowaniem z budżetu MIASTA EŁKU na organizację wypoczynku zimowego zapraszamy do udziału w projekcie „Zimowisko w świecie bajki i magii”. W okresie ferii zimowych, tzn. od 24 stycznia 2011r. do 04 lutego 2011r. odbywają się bezpłatne, twórcze zajęcia dla dzieci i młodzieży z terenu Miasta Ełku.

1832 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oskar Wawiórko - Fadrowski

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:57

„Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej – mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie.”
Ze słowami Juliana Ejsmonda zgodzi się każdy z nas. Jeden mały uśmiech dziecka jest jak światełko w tunelu, które rozwidnia nam codzienne szare dni. Nie zawsze jednak można dostrzec radość u tych małych „iskierek Bożych”. Najlepiej wiedzą o tym rodzice, którym zachorowało dziecko, a diagnoza postawiona przez lekarza często brzmi jak wyrok. Bezradność, niemoc, niepokój o przyszłość – nie tą za kilka, kilkanaście lat, ale o tę najbliższą: dni, tygodnie, miesiące.

Pomóżmy dzieciom
3781 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oskar Wawiórko - Fadrowski' (5799 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Rok Wolontariatu.

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:38

26 listopada 2009 roku Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję o ustanowieniu roku 2011 „Europejskim Rokiem Działalności Wolontariackiej na rzecz aktywnego obywatelstwa.” Od lipca do końca roku będzie trwała polska Prezydencja w Unii Europejskiej. Taki splot wydarzeń daje prawdopodobnie jedyną w swoim rodzaju okazję do podkreślenia rangi i znaczenia wolontariatu w naszym kraju. Polski rząd będzie w szczególny sposób włączał wolontariuszy w wydarzenia i działania w tym okresie. Niewątpliwie pozwoli to rozpromować idee wolontariatu, złamać pokutujące nadal w dość szerokich kręgach przekonanie, że wolontariat to tylko bardziej nowoczesna nazwa osławionego przez poprzedni ustrój „czynu społecznego”. Aktywna postawa obywatelska staje na piedestale i zostaje doceniona. Jednak to, na jaką skalę zostanie ta sytuacja wykorzystana we wszystkich regionach, pozostaje w gestii lokalnej administracji.

2616 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Rok Wolontariatu.' (6286 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:11

W naszej Świetlicy – Centrum „Quo Vadis” przy ulicy 3 Maja 10 w Ełku dzieci nie mogą narzekać na nudę. Codziennie dzieje się coś nowego. Organizowane są zajęcia plastyczne, literackie, taneczne, a także teatralne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Żeby obudzić w dzieciach ducha rywalizacji i współpracy w grupie organizowane są zajęcia o różnej tematyce. W tym roku takie zajęcia już się odbyły i spotkały się z dużym zainteresowaniem. Podczas konkursu wiedzy zimowej dzieci bawiły się doskonale.

Wakacyjna akcja Caritas
1768 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy' (3988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU