„Moja relacja z Jezusem” – listopadowe spotkanie o Bożym miłos

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 listopada 2018 - 07:35

W czwartek 22 listopada 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Karol Czaplicki – wikariusz parafii pw. NMP Królowej Apostołów w Ełku. Kapłan mówił o potrzebie przychodzenia do Jezusa z naszymi słabościami.

106 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Moja relacja z Jezusem” – listopadowe spotkanie o Bożym miłos' (1082 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolska Zbiórka Żywności " TAK- Pomagam"

Autor: Admin Dodano: środa, 21 listopada 2018 - 14:20

Pozwolenie nr 2018/656/OR

Pod takim hasłem w dniach 7 i 8 grudnia Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Zbiórkę Żywności. Będzie ona przeprowadzona na terenie całej naszej diecezji ełckiej przez wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas przy udziale uczniów ze szkół podstawowych i średnich ze Szkolnych Kół Caritas.

140 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolska Zbiórka Żywności " TAK- Pomagam"' (764 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Ubogich

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 listopada 2018 - 14:55

"Oto biedak zawołał, a Pan go wysłuchał" (Ps 34,7)

Pod takim hasłem, 18 listopada, po raz drugi wszyscy obchodziliśmy Światowy Dzień Ubogich, który został ustanowiony w listopadzie 2016 roku przez Papieża Franciszka na zakończenie Jubileuszowego Roku Miłosierdzia. Zapowiedział, że dzień ten będzie w każdą XXXIII Niedzielę Zwykłą - tydzień przed uroczystością Chrystusa Króla. Wprowadzony przez Papieża Franciszka dzień zachęca do modlitwy oraz działań na rzecz najbardziej potrzebujących.

136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Ubogich ' (1299 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SKC w Nowej Wsi Ełckiej świętuje odzyskanie niepodległości przez Polskę

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 listopada 2018 - 17:55

Członkowie Szkolnego Koła Caritas w Nowej Wsi Ełckiej wzięli aktywny udział w szkolnych obchodach uczczenia 100 rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę.
13 listopada uczestniczyliśmy we mszy św. w intencji ojczyzny sprawowanej w parafii św. Józefa Rzemieślnika w Nowej Wsi Ełckiej.

90 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SKC w Nowej Wsi Ełckiej świętuje odzyskanie niepodległości przez Polskę' (1362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 3 :-)

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 listopada 2018 - 15:25

W dniu 9 listopada br. w ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, w centrali Caritas Diecezji Ełckiej odbyły się trzecie i ostatnie warsztaty dla 15-stu seniorek. Tym razem pani Małgosia Rusek - terapeuta i instruktor terapii zajęciowej dla osób niepełnosprawnych w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Gołdapi, pokazała technikę plastyczną quilling.

179 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 3 :-)' (1818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355   >