Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 listopada 2012 - 10:08

Caritas Diecezji Ełckiej przy współpracy z Urzędem Miasta Ełk zakupiła 20 wyprawek dla niemowląt. Wyprawki zostały przekazane matkom z terenu miasta, które znalazły się w trudnej sytuacji finansowej. W skład każdej wyprawki wchodził kocyk, okrycie kąpielowe, kaftanik, śpiochy, czapeczka, koszulka, pieluszki Pampers, chusteczki nawilżające, smoczki, buteleczka oraz kosmetyki przeznaczone do pielęgnacji niemowlaka. Były to rzeczy, które są niezbędne aby przyszła mama mogła godnie odebrać swoje dziecko ze szpitala. Z pomocy skorzystały pełne rodziny, matki, które samotnie będą wychowywały swoją pociechę oraz dwie dziewczyny niepełnoletnie, które opiekę nad dzieckiem powierzyły swoim matkom.

1874 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ',,Paczuszka dla maluszka” została już rozdysponowana wśród potrzebujących kobiet z Ełku' (1481 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kilka słów o Dziennym Punkcie Opieki Nad Dzieckiem

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 listopada 2012 - 09:18

W Augustowie w Dziennym Punkcie Opieki Nad Dzieckiem trwa realizacja projektu pn. „Prowadzenie i zapewnienie miejsc w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w roku 2012 dla dzieci z terenu miasta Augustowa”, współfinansowanego ze środków Gminy Miasta Augustów.

1895 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kilka słów o Dziennym Punkcie Opieki Nad Dzieckiem' (1353 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 listopada 2012 - 09:15

Ełcka Caritas przy wsparciu finansowym Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego realizuje projekt pn. „Działania osłonowo – aktywizacyjne na rzecz osób bezdomnych z terenu województwa warmińsko – mazurskiego”. Jego realizacja rozpoczęła się 1 września i potrwa do końca listopada. Beneficjentami zadania są osoby bezdomne z terenu województwa. W ramach zadania w Noclegowni im. św. Ojca Pio, mieszczącej się przy ulicy Kościuszki 27, przygotowane są miejsca dla 20 osób bezdomnych, które w chwili obecnej są zapełnione, co bez wątpienia spowodowane jest pogarszającymi się warunkami atmosferycznymi.

1268 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla osób bezdomnych' (678 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pielęgnacja terenów zielonych”

Autor: Admin Dodano: piątek, 26 października 2012 - 12:56

Dobiega końca szkolenie zawodowe „Pielęgnacja terenów zielonych” dla Beneficjentów projektu „Wędka zamiast ryby” skierowanego do osób bezdomnych, mieszkańców Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Na podstawie stworzonych diagnoz predyspozycji osobowościowych i diagnoz psychologicznych, wytypowano 5 osób, które zostały zakwalifikowane do uczestnictwa w szkoleniu zawodowym. Szkolenie obejmuje 2 części: teoretyczną i praktyczną.

1975 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pielęgnacja terenów zielonych”' (1258 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ WALKI Z UBÓSTWEM.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 października 2012 - 13:30

17 października 1987 roku na apel Ojca Józefa Wrzesińskiego, założyciela Międzynarodowego Ruchu ATD Czwarty Świat, sto tysięcy ludzi z różnych krajów, środowisk i wyznania zebrało się w Paryżu na Placu Wolności i Praw Człowieka, by zamanifestować swój sprzeciw wobec ubóstwa, a także by zaapelować o konieczność działania w celu jego zmniejszenia. W 1992 r. dzień 17 października został ogłoszony przez Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjednoczonych (ONZ) – Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem. Skrajne ubóstwo jest pogwałceniem praw człowieka i jest niedostrzegane przez społeczeństwo.

1428 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ WALKI Z UBÓSTWEM.' (1505 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197207217227237247257267277287297307317327337   >