Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 listopada 2013 - 09:26

Oliwia Gandecka z Zielonej Góry kilka dni temu obchodziła swoje szóste urodziny. Była to niezwykła uroczystość dla tej małej dziewczynki, która od roku choruje na białaczkę. Jej marzeniem było, żeby na swoje urodziny dostać jak najwięcej pocztówek z życzeniami. I tak się stało, że cały świat zmobilizował się do tego, żeby zadowolić tą małą istotkę. Kartek zaadresowanych do Oliwki przyszło milion.

2565 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Centrum Młodzieżowego "Quo Vadis" dołączyły się do ,, Kartki urodzinowej dla Oliwii’’' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ratownicy medyczni w Punkcie Przedszkolnym w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 listopada 2013 - 09:19

W dniu 16 października br. w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie młodzieży uczącej się na ratowników medycznych z przedszkolakami. Dzieci zdobyły praktyczną wiedzę z zakresu udzielania pierwszej pomocy. Jednym z najciekawszych dla przedszkolaków, a zarazem bardzo ważnym punktem spotkania, były praktyczne ćwiczenia na fantomie.

1798 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ratownicy medyczni w Punkcie Przedszkolnym w Giżycku' (1267 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pasowanie na przedszkolaka w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 listopada 2013 - 08:39

W dniu 14 października 2013 r. w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbyło się uroczyste pasowanie na przedszkolaka i starszaka. Ceremonię ślubowania, a następnie akt pasowania poprzedziły występy dzieci przygotowane specjalnie na tę uroczystość.

1510 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pasowanie na przedszkolaka w Giżycku' (1079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne mieszkanie już gotowe…

Autor: Admin Dodano: środa, 30 października 2013 - 09:51

Dzięki wsparciu finansowemu ze strony Gminy Biała Piska Caritas Diecezji Ełckiej umeblowała kolejne mieszkanie w Domu Samotnej Matki. Zakupiona została szafa ubraniowa, tapczan, wersalka, regał, stół oraz krzesła. Wykonany został też aneks kuchenny.

2519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne mieszkanie już gotowe…' (1229 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Być seniorem w XXI wieku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 października 2013 - 14:59

O tym, że starość jest nieunikniona, wiemy wszyscy. Jest zazwyczaj trudnym okresem, przebiegającym w różny sposób. Pojawia się w nim refleksja na temat przyszłości, myśl o końcu własnego życia, niejednokrotnie smutek i obawa. Codzienności seniora towarzyszy często choroba i samotność.

2524 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Być seniorem w XXI wieku' (4675 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195205215225235245255265275285295305315325335345355   >