Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Wyjątkowy gość w Domu Św. Faustyny w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 07 października 2011 - 14:58

Dnia 01.10.2011 r. około godziny 13.00, w Domu Świętej Faustyny w Ełku pojawił się wyczekiwany od kilku tygodni gość w osobie Pierwszej Damy, Małżonki Prezydenta RP Anny Komorowskiej. Z okazji tego niecodziennego spotkania wychowankowie pod okiem wychowawców upiekli pyszne ciasta i przystroili odświętnie stół. Pełna oczekiwania atmosfera rozluźniła się, gdy Pierwsza Dama zaczęła zwiedzać mieszkanie. Dzieci dumnie pokazywały swoje pokoje i opowiadały o zasadach panujących w domu. Pani Anna Komorowska wyrażała głębokie zainteresowanie relacjami dzieci i żywo reagowała na wszystkie wypowiedzi.

2585 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjątkowy gość w Domu Św. Faustyny w Ełku' (1128 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Drugie spotkanie partnerów z Euroregionu Niemen

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 października 2011 - 10:46

Dnia 29 września 2011 roku w siedzibie Caritas Mariampol na Litwie miało miejsce drugie w tym roku spotkanie partnerów z Polski, Litwy, Rosji i Białorusi. Celem spotkania było omówienie perspektyw długofalowej współpracy przy realizacji projektów. Początek spotkania był szczególny, gdyż swoją osobą zaszczycił nas biskup diecezji Wyłkowyszki z siedzibą w Mariampolu - Rimantas Norvila.

1342 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Drugie spotkanie partnerów z Euroregionu Niemen' (2491 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku zaprasza

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 września 2011 - 09:02

Do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II ,,Samarytańskie dzieło’’ uczęszczają dzieci z okolicznych ulic położonych w pobliżu centrum miasta. Wiek dzieci waha się od 7 do 12 lat. Obecnie systematycznie przychodzi do naszej świetlicy około 25 osób. Dla większości z nich nasza propozycja spędzenia czasu pod okiem opiekuna świetlicy jest jedyną atrakcją z jakiej dzieci mogą skorzystać. Co więcej, oprócz wdrażania programu edukacyjno - wychowawczego, gier i zabaw, konkursów i warsztatów plastycznych, oferujemy również każdego dnia dzieciom poczęstunek w formie podwieczorku. Podwieczorek jest najbardziej oczekiwanym punktem dnia, a dzieci z wielką radością robią przerwę na posiłek, by móc później oddać się dalej beztroskiej zabawie.

2603 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku zaprasza' (3808 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Opieka medyczna i rehabilitacyjna”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 września 2011 - 21:16

Caritas Diecezji Ełckiej w okresie od 13 września do 10 października br. na terenie Gminy Biała Piska realizuje projekt „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” współfinansowany ze środków Gminy Biała Piska. W ramach zaplanowanych działań dwie pielęgniarki Caritas świadczą usługi w domach osób chorych oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

1470 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Opieka medyczna i rehabilitacyjna”' (2118 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 września 2011 - 08:08

Kościół w Polsce obchodzi w dniach 2-8 października 2011 r. 67. Tydzień Miłosierdzia. Jego hasło: „Komunia z Bogiem źródłem miłosierdzia” nawiązuje do tematu roku duszpasterskiego, przypominając, że autentyczna więź z Bogiem nie wyklucza – a wręcz przeciwnie – wzmacnia więź z innymi ludźmi. Nieskończonym źródłem i hojnym dawcą daru miłości, również tej, która przybiera kształt miłosierdzia chrześcijańskiego, jest Bóg w Trójcy Świętej. A zatem chrześcijanin, pragnący czynić miłosierdzie innym, winien trwać w zjednoczeniu z Bogiem, który jest miłością, a przez to źródłem prawdziwej miłości międzyludzkiej.

2232 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '67.Tydzień Miłosierdzia Bożego pod hasłem „Komunia z Bogiem źródłem miłosierdzia”.' (4375 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU