Kolonie 2017

tekst alternatywny

Wigilia Świąt Bożego Narodzenia

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:41

,,Jeżeli tak uroczyście obchodzimy narodzenie Jezusa, czynimy to dlatego, aby dać świadectwo, że każdy człowiek jest kimś jedynym i niepowtarzalnym…”
Bł. Jan Paweł II

Wigilia Świąt Bożego Narodzenia tak, jak każdy świąteczny dzień, jest to czas spędzony w gronie rodziny, przyjaciół czy osób dla nas życzliwych. Każdemu z nas kojarzy się ona z ciepłem i miłością, która gości w naszych domach. Jednak są również ludzie, którzy mogą tylko pomarzyć o przeżyciu tak uroczych chwil. Najczęściej są oni samotni, ubodzy, bezdomni, niewydolni ekonomicznie i nie mają dokąd pójść nawet w tym najważniejszym dniu roku. Dlatego też, tradycyjnie jak co roku, chcąc jednoczyć się w tym pięknym dniu z tymi osobami, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała 24 grudnia dwie wieczerze wigilijne.

1649 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia Świąt Bożego Narodzenia' (2696 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MARZENIA DO SPEŁNIENIA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:07

W dniu 23 grudnia o godz. 17.30 do Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku przybyli niespodziewani goście: Święty Mikołaj i jego pomocnicy. Wszyscy obecni w tym czasie w domu, a szczególnie dzieci były bardzo zdziwione i zaskoczone. Święty Mikołaj przybył do nas dzień przed wigilią i zrobił nam wielką niespodziankę.

1173 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MARZENIA DO SPEŁNIENIA' (2433 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:06

W dniach 19 i 20 grudnia 2011 roku Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) zorganizowała i przeprowadziła zbiórkę publiczną na terenie miasta Ełk. Celem zbiórki było pozyskanie środków pieniężnych niezbędnych do przygotowania paczek świątecznych dla wychowanków świetlic środowiskowych prowadzonych przez diecezjalną Caritas.

Zbiórki pieniężne
1319 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej na mocy decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 8 grudnia 2011 r.(BOC.5311.9.2011) przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 19 - 20 grudnia 2011 roku na terenie miasta Ełk ' (657 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„NIEZWYKŁY GOŚĆ”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:50

Taki tytuł nosiło przedstawienie o tematyce bożonarodzeniowej, które 21 grudnia br. o godz. 16.00 zobaczyły dzieci z Domu św. Faustyny- Wielkie Serce w Giżycku.

Tego dnia w świątecznie udekorowanej świetlicy przy zapalonych choinkach i cichej muzyce kolęd wszyscy mieszkańcy domu wraz z Dyrekcją i wychowawcami zgromadzili się by zobaczyć to, co przygotowali dla nich wychowankowie przy współudziale Młodzieżowej Rady Miasta Giżycka.

1161 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„NIEZWYKŁY GOŚĆ”' (2254 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MĄDRA SOWA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:38

O poranku 10 grudnia br. do Domu św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku zawitali bardzo mili i oczekiwani goście. Już od kilku dni wiedzieliśmy o zbliżających się odwiedzinach dzieci i młodzieży ze świetlicy środowiskowej KAJAK z Orzysza. I właśnie tego dnia zajechał przed nasz dom autokar, z którego wysiedli nasi goście wraz ze swoimi opiekunami.

1246 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MĄDRA SOWA' (1260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194204214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU