Kolonie 2017

Szkolenie podnoszące kwalifikacje „Podstawy obsługi komputera”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 lipca 2011 - 12:36

W dniach 14-20 czerwca br. w ośrodku Caritas w Orzyszu odbyło się szkolenie podnoszące kwalifikacje „Podstawy obsługi komputera” zorganizowane w ramach projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II”. Wzięło w nim udział sześciu beneficjentów projektu: dwie kobiety i czterech mężczyzn.

Warsztaty i szkolenia
2029 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie podnoszące kwalifikacje „Podstawy obsługi komputera”' (1246 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Polsko-Rosyjsko-Białoruski Wolontariat

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 czerwca 2011 - 13:44

Trwa realizacja projektu „Polsko-Rosyjsko-Białoruski Wolontariat” współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu RP. Adresatami projektu są osoby w wieku od 13 do 17 lat, które aktywnie działają w swoim środowisku lokalnym w obszarze wolontariatu w szerokim tego słowa znaczeniu. Zdecydowaną większość dzieci stanowią osoby pochodzące z rodzin polonijnych, zamieszkujące teren Rosji i Białorusi.

2104 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Polsko-Rosyjsko-Białoruski Wolontariat' (2908 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wizyta gości z obszaru Euroregionu Niemen

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 15:04

Dnia 17 czerwca 2011 r. odbyło się spotkanie mające na celu oficjalne zawiązanie partnerstwa między Polską, Białorusią, Rosją i Litwą w związku z przystępowaniem do konkursu w ramach programu „Fundusz Wsparcia Inicjatyw Lokalnych, Międzynarodowych i Transgranicznych w Euroregionie Niemen” współfinansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego.

1759 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta gości z obszaru Euroregionu Niemen' (1928 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Polsko-Koreańska wymiana młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:56

Trwa obecnie realizacja projektu współfinansowanego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej A to Polska właśnie poprzez zorganizowanie polsko-koreańskiej wymiany młodzieży. Celem projektu jest realizacja postanowień Memorandum o porozumieniu w sprawie wymiany młodzieży i sportu między Ministerstwem Edukacji Narodowej i Sportu RP i Ministerstwem Kultury i Turystyki Republiki Korei podpisanego 3 grudnia 2004 r.

3511 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Polsko-Koreańska wymiana młodzieży' (2818 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje z Bogiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:44

Wakacje to czas odpoczynku i relaksu po wielu trudach w trakcie roku szkolnego. Uczniowie w tym okresie roku regenerują siły przed zbliżającą się szkołą. Nie wszystkich rodziców stać na to, by zorganizować dzieciom wypoczynek letni. W odpowiedzi na trudną sytuację materialną młodych parafian mieszkających w diecezji Caritas, jak co roku postanowiła zorganizować wypoczynek letni dla ok. 430 dzieci i młodzieży z terenu diecezji ełckiej. Wezmą w nich udział młodzi ludzie w wieku od 10 do 16 lat. Łącznie zorganizujemy dla nich 8 turnusów, każdy z nich będzie trwać 8 dni. Nasi parafianie odpoczywać będą w schronisku parafialnym mieszczącym się na terenie parafii p.w. Matki Bożej Szkaplerznej w Świętajnie. Osoby biorące udział w koloniach zostały wytypowane przez księży proboszczów i prezesów parafialnych zespołów caritas. W procesie rekrutacji brane pod uwagę były przede wszystkim dwa aspekty: sytuacja materialna rodziny oraz liczba jej członków.

3224 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Bogiem' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU