Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Pomóżmy Mateuszowi wygrać z białaczką!

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:29

Mateusz Boczkowski ma 12 lat, jest uczniem Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej M2 wg FAB, grupa wysokiego ryzyka (amplifikacja FLT3-ITD), nie posiadający dawcy rodzinnego szpiku. Przeszedł intensywną chemioterapię. We wrześniu b.r. rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję i profilaktykę radioterapii OUN.

Pomóżmy dzieciom
2118 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi wygrać z białaczką!' (1845 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:01

W konkursie małych grantów, ełcka Caritas uzyskała ze Starostwa Powiatowego w Ełku dofinansowanie zadania pt. Realizacja Europejskiego Programu Pomocy Żywnościowej PEAD 2011. Dzięki tym funduszom możliwe jest objęcie pomocą większej liczby mieszkańców Powiatu Ełckiego, a tym samym intensywniejsze wdrażanie działań pomocowych w obszarze polityki społecznej i zapewnienie bezpieczeństwa socjalnego najuboższym.

1844 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego' (972 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 listopada 2011 - 14:59

W dniu 12 listopada 2011 roku u tronu Pani Jasnogórskiej, podczas 6. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Osób Bezdomnych, spotkali się wierni, którzy z różnych przyczyn, zagubili symbol stabilizacji życiowej, jakim jest dom czy rodzina.

1600 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (2944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 listopada 2011 - 08:15

1 listopada br. Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) zorganizowała zbiórkę publiczną przy bramach oraz na terenie ełckiego Cmentarza Komunalnego w celu pozyskania środków finansowych na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego przy ul. Kościuszki w Ełku.

20 Seminarzystów zbierało ofiary pieniężne do puszek kwestarskich wśród odwiedzających groby. Pomimo chłodu Seminarzyści dzielnie trwali na stanowiskach. Dzięki ich staraniom udało się zebrać kwotę 2 450,26 zł, która została przekazana na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego.

1189 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej na mocy decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 28 października 2011 r.(BOC.5311.7.2011) przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 1 listopada 2011 roku przy bramach oraz na terenie Cmentarza Komunalnego' (298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FAMILIADA DLA DOMU SAMOTNEJ MATKI W EŁKU

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 listopada 2011 - 12:49

Dnia 6 listopada TVP 2 wyemitowala specjalne wydanie "FAMILIADY", które promowało kampanię „Mazury Cud Natury”.

W teleturnieju wzięły udział gwiazdy polskiej telewizji, polskich seriali i polskiej sceny teatralnej min.: Małgorzata Lewińska, Magdalena Warzecha, Magdalena Waligórska, Magdalena Malicka Dziun, Elżbieta Jędrzejewska, Krzysztof Banaszyk, Arkadiusz Nader, Tomasz Gęsikowski, Artur Witu. Celebryci poprzez udział w akcji promowali Mazury jako miejsce, które pretenduje do miana jednego z siedmiu największych cudów świata.

2254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FAMILIADA DLA DOMU SAMOTNEJ MATKI W EŁKU' (1313 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192202212222232242252262272282292302312   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU