Kolonie 2017

tekst alternatywny

Pomóżmy Danielowi Frylich!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 06 lutego 2012 - 10:57

Daniel Frylich, urodził się jako wcześniak w 28 tyg. ciąży, jego waga wynosiła zaledwie 1300 g, a w skali Apgar dostał 3 pkt. Rozpoznano u niego zespół zaburzeń oddychania II/III st., niedokrwistość wcześniaków, wodogłowie pokrwotoczne, posocznicę MRSE. Z powodu wodogłowia pokrwotocznego, Danielkowi wszczepiono zbiornik Rickhama, który pomaga pozbywać się nadmiaru płynu mózgowo - rdzeniowego.

Pomóżmy dzieciom
1944 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Danielowi Frylich!' (2760 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dożywianie dzieci i młodzieży

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lutego 2012 - 08:23

W tym roku, podobnie jak w ubiegłym, dzieci i młodzież uczęszczające do placówek Caritas Diecezji Ełckiej będą korzystać z bezpłatnego dożywiania. Odbywać się ono będzie codziennie, kiedy otwarte są nasze świetlice. Wsparciem zostaną objęci podopieczni następujących placówek: Centrum Młodzieżowe im. Jana Pawła II „Coraggio - odwagi” w Augustowie, Centrum Młodzieżowe „Quo vadis” w Ełku, Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu, Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Otwórzcie drzwi Chrystusowi” w Giżycku oraz świetlicy „Promyk Dnia” w Orłowie.

2233 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dożywianie dzieci i młodzieży' (723 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Babci i Dziadka w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 stycznia 2012 - 10:03

W środę 18 stycznia br. w godzinach popołudniowych w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku odbyła się uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka. Nasze maluchy wraz z wychowawczyniami przygotowały niezwykle uroczysty program artystyczny dla swoich babć i dziadków. Nie zabrakło rodziców, którzy również chcieli obejrzeć i uwiecznić występ swoich pociech. Okolicznościowe wiersze oraz skoczne utwory muzyczne wykonywane przez „młodych” wokalistów stworzyły niezwykłą atmosferę tego wyjątkowego spotkania.

1225 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (1658 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZIMOWA PODRÓŻ W CZASIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 stycznia 2012 - 09:51

Już jest – śnieg za oknami!!! Cieszą się szczególnie dzieci i młodzież, nie tylko z tego powodu, ale także dlatego, że rozpoczynają wypoczynek zimowy. W tym roku potrwa on od 23 stycznia do 3 lutego. Część z nich spędzi go poza miejscem zamieszkania: w górach, nad morzem, u babci itp. Nie wszyscy jednak wyjadą z miasta. Część zostanie w domu i spędzi ten czas w domu wraz z rodziną i przyjaciółmi. Dla tych którzy zostaną w domu i będą się nudzić ełcka Caritas, jak co roku organizuje zajęcia w ełckiej świetlicy.

1084 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZIMOWA PODRÓŻ W CZASIE' (837 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzienny Punkt Opieki Nad Dzieckiem w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 stycznia 2012 - 09:43

Caritas Diecezji Ełckiej od 2011 roku prowadzi Dzienny Punkt Opieki Nad Dzieckiem w Augustowie (ul. Skorupki 6). Liczba oferowanych miejsc wynosi – 15. Do placówki można zapisywać dzieci w wieku od 3 do 5 lat. Rodzice zainteresowani zapisaniem do niej dziecka oraz uzyskaniem szczegółowych informacji proszeni są o kontakt z jej opiekunem w dni robocze, w godzinach 7-15.

1604 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzienny Punkt Opieki Nad Dzieckiem w Augustowie' (1241 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192202212222232242252262272282292302312322   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU