Wędka zamiast ryby

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lipca 2012 - 02:11

Trwa realizacja projektu „Wędka zamiast ryby” skierowanego do osób bezdomnych, pensjonariuszy Domu im. Św. Ojca Pio w Ełku. Projekt wpisuje się w trzeci cel regionalny wskazany przez Wydział Polityki Społecznej Urzędu Wojewódzkiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego, jakim jest społeczno-ekonomiczne usamodzielnienie się osób dotkniętych bezdomnością. Zadanie realizowane jest w ramach „Programu wspierającego powrót osób bezdomnych do społeczności”, współfinansowane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, Edycja 2012.

1841 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wędka zamiast ryby' (1876 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjne warsztaty profilaktyczne

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2012 - 09:47

Zakończył się właśnie się pierwszy, z dwóch warsztatów profilaktycznych realizowanych w Schronisku Parafialnym w Świętajnie. Uczestniczyła w nim grupa 40 młodych osób, w wieku od 10 do 16 lat, z powiatów giżyckiego oraz oleckiego. Uczestnikami, którzy brali i będą brać udział w warsztatach są podopieczni naszych placówek prowadzonych w Piszu, Orłowie, Olecku, Ełku oraz wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. W gronie tych osób znalazły się także te, które nie uczęszczają do naszych placówek, ale zgłosiły chęć udziału w ww. warsztatach.

1620 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjne warsztaty profilaktyczne' (1454 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już 19 i 20 lipca ruszają szkolenia dla Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 lipca 2012 - 14:49

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje szkolenia dla wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Planowany termin szkoleń – 19-20 lipca, w sali szkoleniowej przy Placu Katedralnym 1 (z tyłu Kurii Biskupiej).
Łączna liczba wolontariuszy, do których adresujemy szkolenia wynosi 45 osób.

1839 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już 19 i 20 lipca ruszają szkolenia dla Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas ' (1982 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zakończył się ostatni turnus Letniej Akademii Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 lipca 2012 - 14:44

W dniu wczorajszym zakończył się ostatni cykl szkoleń skierowany do uczniów i opiekunów Szkolnych Kół Caritas z terenu diecezji ełckiej. Łącznie zorganizowano trzy czterodniowe turnusy szkoleniowe w następujących terminach: 2-5 lipiec, 8-11 lipiec i 12-15 lipiec. Łącznie w szkoleniach wzięło udział 150 osób, z czego na pierwszy turnus wyjechało 53 osoby, na drugi 43 osoby, natomiast ostatni termin cieszył się największym powodzeniem, gdyż gościliśmy na warsztatach w sumie 54 osoby.

1857 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zakończył się ostatni turnus Letniej Akademii Szkolnych Kół Caritas' (3131 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W wolontariacie siła!

Autor: Admin Dodano: środa, 11 lipca 2012 - 12:38

Trwa realizacja konkursu plastycznego organizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej. Hasło przewodnie konkursu brzmi „W wolontariacie siła”. Konkurs jest realizowany w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej”, współfinansowany ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

1730 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W wolontariacie siła!' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192202212222232242252262272282292302312322332   >