Razem papieskim traktem

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 września 2012 - 14:34

W dniu 29 sierpnia 2012 roku Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Warsztatami Terapii Zajęciowej w Ełku zorganizowała jednodniową wycieczkę do Augustowa. Wzięło w niej udział łącznie trzydzieści osób. Piętnaścioro z nich to członkowie ełckich WTZ, którym towarzyszyło pięciu opiekunów oraz dziesięciu wolontariuszy – członków Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Wycieczka była zorganizowana w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej”, współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012.

1350 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem papieskim traktem' (3635 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Sierpniowe praktyki sposobem na integrację społeczną

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 września 2012 - 02:24

Sierpień w projekcie „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” przebiegał głównie pod hasłem praktyk wolontariuszy w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Ełku, działających przy Katolickim Stowarzyszeniu Niepełnosprawnych Diecezji Ełckiej. Każdy z wolontariuszy stanowiących grupę „Asystenta osoby niepełnosprawnej umysłowo” odbył ośmiogodzinne praktyki w pracowniach ełckiego warsztatu. Wolontariusze pierwotnie zwiedzili wszystkie pracownie oraz instruktorów poszczególnych sekcji zadaniowych
oraz zapoznali się ze specyfiką pracy oraz zasadami obowiązującymi na terenie placówki.

1956 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sierpniowe praktyki sposobem na integrację społeczną' (3722 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYPRAWKI SZKOLNE PRZEKAZANE.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 sierpnia 2012 - 14:34

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wychodząc naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczną nowy rok szkolny we wrześniu, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziewiąty zorganizowała akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem w/w przedsięwzięcia jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie ich w podstawowe artykuły szkolne i plecaki.

Tornister pełen uśmiechu
2151 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPRAWKI SZKOLNE PRZEKAZANE. ' (1955 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy mieszkańcom Gminy Bargłów Kościelny ! ! !

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 sierpnia 2012 - 13:46

Caritas Diecezji Ełckiej zwraca się z prośbą o pomoc dla rodzin poszkodowanych w wyniku przejścia trąby powietrznej, połączonej z intensywnym deszczem w Gminie Bargłów Kościelny. Kataklizm, który 7 sierpnia br. przeszedł nad ww. gminą, uszkodził domy mieszkalne, budynki gospodarcze i inwentarskie, słupy energetyczne oraz spowodował powalenie licznych drzew.

1730 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy mieszkańcom Gminy Bargłów Kościelny ! ! !' (2661 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ekologiczna przygoda

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 sierpnia 2012 - 14:54

Trwa właśnie realizacja projektu pod nazwą „Co w mazurskiej trawie piszczy?”.Projekt jest współfinansowany przez Fundację Banku Zachodniego WBK w ramach programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów”.

2403 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ekologiczna przygoda' (1832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190200210220230240250260270280290300310320330   >