Przedsiębiorcze dzieci jadą na wakacje

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 kwietnia 2013 - 20:27

Wakacje to dwumiesięczny odpoczynek od szkoły, codziennych obowiązków. Wolny czas można poświęcić na spotkania z przyjaciółmi, zabawy, wyjazdy, ale nie tylko. W tym roku ełcka Caritas postanowiła połączyć przyjemne z pożytecznym i zorganizować wypoczynek letni dla grupy 80 dzieciaków, z województwa podlaskiego, połączony z warsztatami z zakresu przedsiębiorczości. Uczestnicy kolonii dowiedzą się m.in., czym jest przedsiębiorczość, jakimi cechami odznacza się osoba przedsiębiorcza, jak stworzyć biznesplan, jak założyć własną działalność gospodarczą.

2225 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedsiębiorcze dzieci jadą na wakacje' (905 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 kwietnia 2013 - 20:22

Co to jest HIV? Jakie można się nim zakazić? Co zrobić, by zminimalizować ryzyko zakażenia? Jak można sprawdzić, czy jest się osobą zakażoną? HIV i co dalej? Jaka jest różnica między HIV i AIDS? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiedź uzyskają osoby biorące udział w wakacyjnych warsztatach poświeconych tematyce HIV oraz AIDS. O konieczności poruszania tych zagadnień, nawet wśród dzieci, niech świadczy fakt, że zakażanie wirusem HIV może dotyczyć każdego, bez względu na wiek.

2321 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży' (1192 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Michałowi Karpińskiemu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 kwietnia 2013 - 14:19

Michał Karpiński jest 14 letnim chłopcem. Urodził się z ciąży powikłanej EPH gestozą w 39 tyg. drogą cięcia cesarskiego, jako pierwsze dziecko w rodzinie. Jego stan po urodzeniu oceniono na 9 p. wg skali Agar. W 5 miesiącu życia zaobserwowano u niego opóźnienie rozwoju psychomotorycznego. Wykonano USG przezciemieniowe, które wykazało obustronne poszerzenie przestrzeni przymózgowych oraz szczeliny pośrodkowej mózgu.

Pomóżmy dzieciom
2587 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Michałowi Karpińskiemu' (1691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA DO ŁAGIEWNIK 2013

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:57

Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie – Łagiewnikach to wyjątkowe miejsce, do którego każdego roku pielgrzymują pracownicy i wolontariusze Caritas, aby spotkać się na wspólnej modlitwie. W tym roku nasze spotkanie odbyło się 13 kwietnia w sobotę.

2739 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA DO ŁAGIEWNIK 2013' (6547 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WSPÓLNA AKCJA CARITAS Z POLPHARMĄ.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:51

Serce to najważniejszy organ, dbajmy o nie, bo nie wiemy kiedy przestanie bić.
A gdy serce przestaje bić nie czujemy już nic prócz obecności Boga.

Wiele osób z nas choruje, ale nie każdy wie na co. Nie chodzimy do lekarza z obawy, że dowiemy się, że jesteśmy poważnie chorzy, bądź też z innej przyczyny – długi okres oczekiwania na wizytę u specjalisty, chociażby u kardiologa.

2148 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WSPÓLNA AKCJA CARITAS Z POLPHARMĄ.' (1274 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189199209219229239249259269279289299309319329339   >