Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

„NIEZWYKŁY GOŚĆ”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:50

Taki tytuł nosiło przedstawienie o tematyce bożonarodzeniowej, które 21 grudnia br. o godz. 16.00 zobaczyły dzieci z Domu św. Faustyny- Wielkie Serce w Giżycku.

Tego dnia w świątecznie udekorowanej świetlicy przy zapalonych choinkach i cichej muzyce kolęd wszyscy mieszkańcy domu wraz z Dyrekcją i wychowawcami zgromadzili się by zobaczyć to, co przygotowali dla nich wychowankowie przy współudziale Młodzieżowej Rady Miasta Giżycka.

1151 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„NIEZWYKŁY GOŚĆ”' (2254 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MĄDRA SOWA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:38

O poranku 10 grudnia br. do Domu św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku zawitali bardzo mili i oczekiwani goście. Już od kilku dni wiedzieliśmy o zbliżających się odwiedzinach dzieci i młodzieży ze świetlicy środowiskowej KAJAK z Orzysza. I właśnie tego dnia zajechał przed nasz dom autokar, z którego wysiedli nasi goście wraz ze swoimi opiekunami.

1239 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MĄDRA SOWA' (1260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pierwsza Gwiazdka” w Ełckim Centrum Kultury

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2011 - 14:19

16 grudnia br. Caritas Diecezji Ełckiej, Radio Bayer FM oraz Ełckie Centrum Kultury zorganizowało widowisko „Pierwsza Gwiazdka”. Myślą przewodnią całego spektaklu było poszukiwanie odpowiedzi na pytanie, czy Św. Mikołaj istnieje. Na scenie Ełckiego Centrum Kultury zaprezentowały się dzieci z Miejskiego Przedszkola „Światełko” w Ełku, teatrzyk „Zielone Oczko” z Siedlisk, uczniowie Gimnazjum nr 2 w Ełku, studenci z Zamiejscowego Ośrodka Dydaktycznego Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz dziennikarze Radia Bayer Fm. W

1308 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pierwsza Gwiazdka” w Ełckim Centrum Kultury' (1546 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudzień pod znakiem przyjaźni i miłości

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2011 - 14:01

"... Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
ludzie gniazda wspólnego łamią chleb Biblijny,
najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie..."

(C.K. Norwid)

Święta Bożego Narodzenia to czas miłości, radości i przebaczania tego co złe. To idealny moment, by zastanowić się nad swoim życiem i podsumować miniony rok. To również szansa, by pochylić się nad osobami, których Bóg zsyła na nasza ścieżkę. Doskonałą ku temu okazją do pojednania oraz do podzielenia się symbolem miłości i przyjaźni wśród pracowników Caritas Diecezji Ełckiej było spotkanie wigilijne, które odbyło się 16 grudnia w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej.

1902 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień pod znakiem przyjaźni i miłości' (2060 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 grudnia 2011 - 13:06

Na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 274/2011 z dnia 16 listopada 2011 r. nr sygn. DZiK-VI-632-1-280/11/JS) Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 9 – 10 grudnia 2011 r. przeprowadziła Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności, która przebiegała pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Na terenie Diecezji Ełckiej 985 wolontariuszy stało w 180 sklepach.

2281 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (2270 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189199209219229239249259269279289299309   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU