Przedświąteczne spotkanie Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 grudnia 2017 - 15:55

W dniu 2 grudnia 2017 roku, w okresie przedświątecznym odbyło się spotkanie wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas, którzy na co dzień działają przy swoich parafiach na terenie całej naszej Diecezji Ełckiej. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. Spotkaniu przewodniczył ks. kan. dr Dariusz Kruczyński - dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej i ks. kan. dr Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego, który już tradycyjnie poprowadził konferencję na temat: "Jak wielki grzesznik idzie do nieba".

379 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedświąteczne spotkanie Wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas w Ełku' (1289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Młodzi wolontariusze nagrodzeni

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 13:47

Dnia 4 grudnia 2017 r. w Ełckim Centrum Kultury odbyła się Gala Wolontariatu Caritas. Sala EKC-u wypełniła się po brzegi, przybyło ok. 400 osób. Organizacja tego wydarzenia miała na celu podziękowanie wolontariuszom za podejmowany przez nich trud i ogromne zaangażowanie w pracę na rzecz drugiego człowieka. Podczas Gali Wolontariatu ogłoszono wyniki konkursu plastycznego „Wolontariat moimi oczami”, a jego laureatom wręczono nagrody.

435 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Młodzi wolontariusze nagrodzeni' (3162 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS „TAK POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 13:14

08-09 GRUDNIA 2017r

„TAK, pomagam!” – pod tym hasłem w dniach 08-09 grudnia 2017 r (piątek, sobota) zostanie przeprowadzona Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności Caritas. Będzie ona miała miejsce w sklepach na terenie całej Diecezji Ełckiej. Uczestniczą w niej wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych, ale czuwają nad nimi ich opiekunowie i wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas. Co potrzebują nasi podopieczni:

151 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGÓLNOPOLSKA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS „TAK POMAGAM”' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudniowe popołudnia - w świetlicy w Orłowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 07:40

Zajęcia prowadzone – w grudniowe popołudnia - w świetlicy w Orłowie poświęcone będą świątecznym tradycjom. W tym roku, po raz kolejny, odbędzie się dwudniowy warsztat, podczas którego omówione zostaną zwyczaje świąteczne mieszkańców Warmii i Mazur. Dzieci dowiedzą się czy wieczerza wigilijna składała się z dań postnych, kiedy i skąd przywędrował zwyczaj stawiania choinki, co stawiano wcześniej jako ozdobę izby, co nazywano kiedyś dwunastkami. Drugiego dnia dzieci przystąpią do własnoręcznego wykonywania ozdób świątecznych.

136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudniowe popołudnia - w świetlicy w Orłowie' (555 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Odkryją Włochy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 grudnia 2017 - 07:05

W minioną niedzielę 34 podopiecznych Domu św. Faustyny z Ełku wyruszyło w kierunku Rzymu. Tygodniowy wyjazd kulturoznawczy ma na celu zapoznanie dzieci i młodzieży z dziedzictwem kulturowym Włoch, zwiedzenie słynnych zabytków. Podróż ta będzie doskonała okazją do weryfikacji wiedzy nabytej w szkle podczas lekcji historii czy plastyki.

90 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Odkryją Włochy ' (942 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1111213141516171819202122232425262728293031323334445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >

Page created in 0,205616 Seconds