Wakacje, wakacje….. i po wakacjach !!!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 października 2012 - 10:57

Dorośli marzą u udanym urlopie a dzieci o ciekawych wakacjach. Dyrekcja i pracownicy Domu Św. Faustyny – Nie Lękajcie się w Gołdapi dołożyli wszelkich starań, aby tegoroczne wakacje nasi podopieczni wspominali długo i radośnie.

2004 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje, wakacje….. i po wakacjach !!!' (3755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XX Lat w Służbie Miłości Miłosiernej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 października 2012 - 14:07

Caritas Diecezji Ełckiej 29 września 2012 roku obchodziła swoje święto - XX lat istnienia. Z tej okazji odbyły się uroczystości jubileuszowe. Zaczęły się one w kościele katedralnym w Ełku Koronką do Miłosierdzia Bożego, po której została odprawiona dziękczynna Msza św. pod przewodnictwem Jego Ekscelencji ks. Biskupa Jerzego Mazura SVD, Biskupa Ełckiego.

3825 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XX Lat w Służbie Miłości Miłosiernej' (6814 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Realizacja zadania „Książkowe Orłowo”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 września 2012 - 14:30

Celem Caritas Diecezji Ełckiej wynikającym ze statutu jest działalność charytatywna i humanitarna dla zrealizowania potrzeb duchowych i materialnych człowieka, wypływająca z ewangelicznego przykazania miłości i mająca na uwadze godność każdej osoby ludzkiej bez względu na jej wyznanie, światopogląd, narodowość, rasę i przekonania. Caritas prowadzi więc działalność charytatywno-opiekuńczą, systematyzuje jej formy i podejmuje działania na rzecz osób potrzebujących z obszaru jedenastu powiatów (7 na terenie Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz 4 powiaty Województwa Podlaskiego), gdzie współpracuje z administracją publiczną, z organizacjami charytatywnymi oraz innymi podmiotami krajowymi i zagranicznymi w zakresie realizacji celów statutowych. Nasze działania są kierowane do dzieci, młodzieży, bezdomnych, chorych, niepełnosprawnych, ubogich, starszych i samotnych.

1890 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Realizacja zadania „Książkowe Orłowo”' (1752 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Otwarte Dni Ełckiego Wolontariatu Caritas już jutro!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 września 2012 - 14:20

Dnia 28 września 2012 roku w Parku Solidarności w Ełku odbędą się Otwarte Dni Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Organizatorem imprezy jest Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Warsztatami Terapii Zajęciowej z Ełku oraz Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku. Impreza plenerowa jest organizowana w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012.

1221 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' Otwarte Dni Ełckiego Wolontariatu Caritas już jutro!' (950 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie organizacji socjalnych „Oblicza Wolontariatu”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 września 2012 - 14:14

Federacja Organizacji Socjalnych Województwa Warmińsko-Mazurskiego FOSa wspólnie z Samorządem Województwa Warmińsko-Mazurskiego zorganizowała w dniach 21-22 września 2012 r. w Bartoszycach spotkanie dla członków i partnerów Federacji oraz dla pozostałych organizacji socjalnych. Przedstawiciele Caritas Diecezji Ełckiej mieli okazję uczestniczyć w/w spotkaniu.

1780 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie organizacji socjalnych „Oblicza Wolontariatu”' (1570 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188198208218228238248258268278288298308318328   >