Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:06

W dniach 19 i 20 grudnia 2011 roku Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) zorganizowała i przeprowadziła zbiórkę publiczną na terenie miasta Ełk. Celem zbiórki było pozyskanie środków pieniężnych niezbędnych do przygotowania paczek świątecznych dla wychowanków świetlic środowiskowych prowadzonych przez diecezjalną Caritas.

Zbiórki pieniężne
1303 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej na mocy decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 8 grudnia 2011 r.(BOC.5311.9.2011) przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 19 - 20 grudnia 2011 roku na terenie miasta Ełk ' (657 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„NIEZWYKŁY GOŚĆ”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:50

Taki tytuł nosiło przedstawienie o tematyce bożonarodzeniowej, które 21 grudnia br. o godz. 16.00 zobaczyły dzieci z Domu św. Faustyny- Wielkie Serce w Giżycku.

Tego dnia w świątecznie udekorowanej świetlicy przy zapalonych choinkach i cichej muzyce kolęd wszyscy mieszkańcy domu wraz z Dyrekcją i wychowawcami zgromadzili się by zobaczyć to, co przygotowali dla nich wychowankowie przy współudziale Młodzieżowej Rady Miasta Giżycka.

1147 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„NIEZWYKŁY GOŚĆ”' (2254 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MĄDRA SOWA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:38

O poranku 10 grudnia br. do Domu św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku zawitali bardzo mili i oczekiwani goście. Już od kilku dni wiedzieliśmy o zbliżających się odwiedzinach dzieci i młodzieży ze świetlicy środowiskowej KAJAK z Orzysza. I właśnie tego dnia zajechał przed nasz dom autokar, z którego wysiedli nasi goście wraz ze swoimi opiekunami.

1237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MĄDRA SOWA' (1260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pierwsza Gwiazdka” w Ełckim Centrum Kultury

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2011 - 14:19

16 grudnia br. Caritas Diecezji Ełckiej, Radio Bayer FM oraz Ełckie Centrum Kultury zorganizowało widowisko „Pierwsza Gwiazdka”. Myślą przewodnią całego spektaklu było poszukiwanie odpowiedzi na pytanie, czy Św. Mikołaj istnieje. Na scenie Ełckiego Centrum Kultury zaprezentowały się dzieci z Miejskiego Przedszkola „Światełko” w Ełku, teatrzyk „Zielone Oczko” z Siedlisk, uczniowie Gimnazjum nr 2 w Ełku, studenci z Zamiejscowego Ośrodka Dydaktycznego Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz dziennikarze Radia Bayer Fm. W

1304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pierwsza Gwiazdka” w Ełckim Centrum Kultury' (1546 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudzień pod znakiem przyjaźni i miłości

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2011 - 14:01

"... Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
ludzie gniazda wspólnego łamią chleb Biblijny,
najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie..."

(C.K. Norwid)

Święta Bożego Narodzenia to czas miłości, radości i przebaczania tego co złe. To idealny moment, by zastanowić się nad swoim życiem i podsumować miniony rok. To również szansa, by pochylić się nad osobami, których Bóg zsyła na nasza ścieżkę. Doskonałą ku temu okazją do pojednania oraz do podzielenia się symbolem miłości i przyjaźni wśród pracowników Caritas Diecezji Ełckiej było spotkanie wigilijne, które odbyło się 16 grudnia w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej.

1897 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień pod znakiem przyjaźni i miłości' (2060 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186196206216226236246256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU