10 grudnia 2012 – Uroczysta Gala z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:46

Caritas Diecezji Ełckiej ma zaszczyt zaprosić wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas oraz opiekunów i członków Szkolnych Kół Caritas z terenu diecezji ełckiej na uroczyste obchody „Międzynarodowego Dnia Wolontariusza” w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012.

2466 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '10 grudnia 2012 – Uroczysta Gala z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza' (1763 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:40

W dniach 14 i 15 grudnia 2012 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 48/2012 z dnia 12 października 2012 r. nr sygn. DAP-632-1-293/2012) zaplanowała przeprowadzić Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Produkty żywnościowe zbierane będą w sklepach na terenie całej diecezji ełckiej. Uczestnictwo w niej zgłosili wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas, Wyższego Seminarium Duchownego i Ochotniczego Hufca Pracy w Ełku a przede wszystkim uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych oraz harcerze.

1421 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'BOŻONARODZENIOWA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (1007 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:36

Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Gminy Olecko realizuje obecnie projekt pt. Działania opiekuńczo-wychowawcze w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku, którego zasadniczym celem jest prowadzenie świetlicy wsparcia dziennego i zapewnienie podopiecznym właściwej opieki edukacyjno-wychowawczej.

1830 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (1194 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica środowiskowa „Promyk Dnia” w Orłowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:34

Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Urzędu Gminy w Wydminach realizuje obecnie projekt pt. „Książkowe Orłowo”, którego zasadniczym celem jest aktywizacja społeczności wiejskiej Orłowa poprzez rozwój zainteresowań dzieci i młodzieży ideą czytania. W ramach tego zadania dzieci poznają twórczość poetów i bajkopisarzy. Słuchają utworów czytanych przez opiekuna świetlicy, dokonują ich interpretacji oraz oceny treści w nich zawartych. Ponadto wykonują prace plastyczne związane z danym utworem.

2294 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica środowiskowa „Promyk Dnia” w Orłowie' (1331 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ROK WIARY” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:24

„Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli”
(J 20,29)

„Rok Wiary” – pod tym właśnie hasłem przeprowadzany jest w naszej diecezji kolejny już cykl warsztatów dla wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas. Pierwsze odbyły się 27 listopada 2012 roku w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Kurii Biskupiej w Ełku. Kolejne miały miejsce 28 listopada 2012 roku w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym Dom Św. Rodziny w Orzyszu.

1707 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ROK WIARY” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (2805 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186196206216226236246256266276286296306316326336   >