Kolonie 2017

tekst alternatywny

20 LAT ISTNIENIA DIECEZJI EŁCKIEJ

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 maja 2012 - 13:24

W dniu 12 maja br. odbył się Kongres Ruchów i Stowarzyszeń Kościelnych Diecezji Ełckiej pod hasłem: „Ruchy i Stowarzyszenia domem i szkołą komunii”. Poszczególne wspólnoty od rana gromadziły się w wybranych parafiach na terenie Ełku, aby spędzić ten dzień na wspólnej modlitwie w podziękowaniu Panu Bogu za dwadzieścia lat istnienia Diecezji Ełckiej. Przedstawiciele Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas oraz Akcji Katolickiej spotkali się w parafii pw. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku. Wszystkie przybyłe osoby przywitał ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, który wraz z ks. Maciejem Gilewskim – wicedyrektorem czuwali nad przebiegiem spotkania, które zostało rozpoczęte Koronką do Bożego Miłosierdzia.

1506 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '20 LAT ISTNIENIA DIECEZJI EŁCKIEJ' (2203 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjne warsztaty profilaktyczne

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:50

Dzieci i młodzież z Warmii i Mazur biorące udział w wypoczynku letnim organizowanym przez Caritas Diecezji Ełckiej będą uczestniczyć w warsztatach profilaktycznych. Ich realizacja możliwa będzie dzięki wsparciu finansowemu otrzymanemu z Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego na realizację projektu pn. ”Wakacyjne warsztaty profilaktyczne”.

1850 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjne warsztaty profilaktyczne' (1387 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Powiew wakacji w Gołdapi

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:46

W dniu 04.05.2012r. wychowankowie Domu św. Faustyny „Nie lękajcie się” w Gołdapi dzięki uprzejmości Pana Marka Kuskowskiego dyrektora OSiR i zastępcy dyrektora Pana Lecha Kowalczyka mogły spędzić czas wolny wypoczywając nad wodą. Dzieci z wielkim entuzjazmem korzystały ze sprzętu pływającego (łódka, rowery wodne). Sprawiło im to ogromną frajdę i przyjemność.

1418 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Powiew wakacji w Gołdapi' (937 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Następny możesz być TY

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:38

Caritas Diecezji Ełckiej regularnie organizuje różnego rodzaju warsztaty, działania edukacyjne dla dzieci i młodzieży – swoich podopiecznych. Jak pokazują dotychczasowe doświadczenia te formy wsparcia cieszą się dużą popularnością. Dlatego też w te wakacje postawiliśmy zorganizować warsztaty z zakresu HIV/AIDS dla dzieci i młodzieży z terenu województwa podlaskiego (powiaty sejneński, augustowski, suwalski). Łącznie weźmie w nich udział 40 osób. Realizacja warsztatów możliwa jest dzięki wsparciu uzyskanemu przez ełcką Caritas z Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w ramach projektu: „Następny możesz być TY – warsztaty z zakresu profilaktyki HIV/AIDS”.

1717 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Następny możesz być TY' (1657 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z wizytą w Olsztynie

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:28

1 maja 2012 roku, korzystając z pięknej pogody i wolnego dnia od zajęć szkolnych wybraliśmy się (wychowankowie Domu Św. Faustyny „Nie Lękajcie Się” w Gołdapiwraz z opiekunami) z wizytą do stolicy województwa warmińsko-mazurskiego - Olsztyna. Podczas 3-godzinnej drogi do celu podziwialiśmy piękno budzącej się do życia przyrody pełnej przeróżnych odcieni zieleni.

1136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z wizytą w Olsztynie' (2574 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185195205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU