Ogólnopolski Zjazd Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w Gnieźnie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 czerwca 2013 - 10:45

Wierzę i uczę się kochać – pod takim hasłem odbył się w dniach 15-16 czerwca 2013 r. Ogólnopolski Zjazd Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w Gnieźnie. W ten sposób Szkolne Koła Caritas włączyły się we wspólne obchody Roku Wiary.

2632 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Zjazd Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w Gnieźnie' (2368 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Mateuszowi Boczkowskiemu na dalszym etapie choroby!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 czerwca 2013 - 14:14

Mateusz Boczkowski od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej. Chłopak przeszedł intensywną chemioterapię. We wrześniu 2011 roku Mateusz rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję i profilaktykę radioterapii OUN.

Pomóżmy dzieciom
2987 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi Boczkowskiemu na dalszym etapie choroby!' (3399 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 czerwca 2013 - 14:27

Mama i tata to wielkie słowa, które są synonimem miłości, dobra, ciepła rodzinnego i szczęścia. Dlatego też już po raz kolejny w naszym Dziennym Punkcie Opieki pomagamy dzieciom wyrazić ich miłość do rodziców organizując Dzień Mamy i Taty.

2163 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uroczystość z okazji Dnia Matki i Ojca w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (813 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 czerwca 2013 - 12:36

W dniach 14-15 czerwca 2013 r (piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 17 sklepach na terenie miasta Ełk, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych będą zbierali żywność. Do specjalnie oznakowanych kartonów będzie można wrzucać produkty trwałe takie jak: cukier, olej, konserwy, dżem, ryż, makaron, herbatę, słodycze itd. Zebrane produkty zostaną przeznaczone w całości na przygotowanie posiłków dla dzieci przebywających na koloniach letnich, organizowanych w ramach Wakacyjnej Akcji Caritas.

2171 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (540 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Profilaktyka i nie tylko…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 maja 2013 - 22:49

a wszystko to odbywać się będzie w te wakacje, w Schronisku Parafialnym w Świętajnie. W zadaniu pod nazwą „Wakacyjne działania profilaktyczne” udział weźmie grupa 52 młodych osób z terenu województwa warmińsko – mazurskiego, w wieku od 10 do 16 lat. Głównym działaniem zdania będą warsztaty prowadzone przez trenera ds. uzależnień. Ich cel, to podwyższenie świadomości społecznej dzieci i młodzieży w zakresie profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem sięgania po alkohol, narkotyki, papierosy.

2160 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Profilaktyka i nie tylko…' (1267 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184194204214224234244254264274284294304314324334344   >