PROGRAM POMOCOWY PEAD POCZĄTEK I KONIEC

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lutego 2014 - 15:05

Idea tego programu sięga lat 80 XX wieku. W ówczesnych krajach unijnych w magazynach agencji interwencyjnych zgromadzono ogromne ilości nadwyżek żywności. Nie można ich było ani sprzedać w obrębie Unii, jak również wyeksportować poza kraje członkowskie. Powód – wysokie koszty dopłat eksportowych, jak również magazynowanie, które stawało się coraz kosztowniejsze. Postanowiono, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie rozdzielenie nagromadzonych zapasów wśród ludności ubogiej z terenu krajów członkowskich.

Parafialne Zespoły Caritas
2524 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROGRAM POMOCOWY PEAD POCZĄTEK I KONIEC' (5897 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wyprawka dla MALUSZKA”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2014 - 17:03

Puk, puk – to JA Maluszek spod serduszka mamy. Witam wszystkich bardzo ciepło w tym jeszcze nie znanym dla mnie świecie. Potrzebuję pomocy i do kogo mam się zwrócić, jak nie do ludzi dorosłych i życzliwych, którzy kochają dzieci ?! Jestem noworodkiem, które jeszcze nie mówi, ale wie czego potrzebuje.

2578 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wyprawka dla MALUSZKA”' (1513 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPRASZAMY NA PIELGRZYMKĘ DO RZYMU. KANONIZACJA BŁ. JANA PAWŁA II

Autor: Admin Dodano: sobota, 25 stycznia 2014 - 09:49

Termin: 24.04 – 30.04.2014 r.
RZYM * WENECJA * ASYŻ *
Chętnych prosimy o kontakt telefoniczny: 87/ 441 70 19 lub 506 053 468

Program pielgrzymki:

3053 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAPRASZAMY NA PIELGRZYMKĘ DO RZYMU. KANONIZACJA BŁ. JANA PAWŁA II ' (2309 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 stycznia 2014 - 08:22

Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) w dniu 6 stycznia 2014r. na terenie miasta Giżycko podczas Orszaku Trzech Króli na podstawie decyzji Burmistrza Miasta Giżycka WSO.5311.6.2012.EUW z dnia 3 stycznia 2014r.

6 stycznia 2014 roku odbyła się zbiórka publiczna zorganizowana przez Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) w celu pozyskania środków pieniężnych na promocję misji w kraju, upowszechnianie informacji o działalności misjonarzy i tworzenie przyjaznego klimatu w Polsce dla działalności misyjnej, aby w ten sposób zachęcić społeczeństwo do wspierania działalności charytatywnej, społecznej, kulturowej, edukacyjnej oraz w zakresie ochrony zdrowia, służącej redukcji ubóstwa na terenach misyjnych.

1403 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej' (892 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 14:33

W Polsce aż 30,8 % osób zagrożonych wykluczeniem społecznym stanowią dzieci do 17 roku życia. Dzieciństwo w biedzie wiąże się z brakiem zabawek, odzieży, przyborów szkolnych oraz jedzenia. Aby zapobiegać tym negatywnym zjawiskom Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w Programie „Skrzydła”.

Co to jest program ,,Skrzydła’’ i w jakim celu on powstał?

Skrzydła
3055 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zachęcić wszystkich ludzi dobrej woli o włączenie się w realizację programu,, Skrzydła’'. ' (5688 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184194204214224234244254264274284294304314324334344354   >