Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2013

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 marca 2013 - 13:49

Wielki Post to okres, kiedy czujemy, że nadchodzi czas Zmartwychwstania Chrystusa naszego Zbawiciela i zbliżające się Święta Wielkanocne. Wszyscy wiemy, iż każdego dnia powinniśmy być wzorowymi chrześcijanami, ale okres przedświąteczny to szczególny czas, kiedy zatrzymujemy się na chwilę, ulegamy refleksji nad własnym życiem, kontemplujemy w modlitwie i niejednokrotnie obiecujemy sobie, że będziemy postępować zgodnie z Przykazaniami Bożymi. Wychodzi nam to różnie, ale staramy się i to jest pół sukcesu.

2684 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2013' (1208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 marca 2013 - 12:37

Zajęcia plastyczne, muzyczne, pomoc w nauce i odrabianiu lekcji - to tylko niektóre z zajęć prowadzonych przez animatorkę i wolontariuszy w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku. W okresie wiosenno – letnim dodatkowo są organizowane zajęcia ruchowe na świeżym powietrzu, wyjścia do pobliskiego parku oraz na plac zabaw.

2358 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (2445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYNIKI ZBIÓRKI W TESCO

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 lutego 2013 - 14:52

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 22-23 i 24 lutego br. przeprowadziła zbiórkę żywności w sklepie TESCO. W akcji uczestniczyło 13 wolontariuszy, którzy zebrali 180 kg 68 dag produktów żywnościowych, w tym najwięcej mąki, makaronu i ryżu.

Caritas Diecezji Ełckiej wszystkim osobom zaangażowanym w zbiórkę składa serdeczne podziękowania.

Anna Rudzińska

1913 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świadczenie usług pielęgniarsko- opiekuńczych mieszkańcom Giżycka

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 lutego 2013 - 14:39

W okresie od 1 lutego do 30 września 2013r. Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt „Świadczenie usług pielęgniarsko- opiekuńczych mieszkańcom Giżycka”. Dzięki środkom finansowym Urzędu Miejskiego w Giżycku każdego miesiąca odbywa się 30 bezpłatnych wizyt pielęgniarskich w domach pacjentów. Realizacja zadania umożliwia świadczenie usług medycznych i pielęgnacyjnych osobom obłożnie i nieuleczalnie chorym, które nie kwalifikują się do pobytu w szpitalu ze względu na brak miejsc lub ich stan nie wymaga hospitalizacji.

1228 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świadczenie usług pielęgniarsko- opiekuńczych mieszkańcom Giżycka' (683 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla Białorusi

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 lutego 2013 - 18:09

Caritas Diecezji Ełckiej od wielu już lat współpracuje z Medical Aid for Poland Fund. Dzięki wsparciu finansowemu ww. fundacji, udało się zakupić artykuły pielęgnacyjno – higieniczne dla podopiecznych Centrum Korekcyjno – Pedagogicznej Pomocy i Rehabilitacji w Grodnie. Artykuły zostały odebrane z siedziby ełckiej Caritas przez przedstawicieli grupy dobroczynnej działającej przy Duszpasterstwie Akademickim m. Grodna, która współpracuje z tą placówką.

1871 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla Białorusi' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184194204214224234244254264274284294304314324334   >