Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Pomóżmy Bogdanowi w operacji nóg !!!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 marca 2012 - 12:50

Bogdan Zalewski jest 12,5 letnim chłopcem z mózgowym porażeniem dziecięcym pod postacią niedowładu spastycznego 4 kończynowego z przewagą kończyn dolnych.

Urodził się z dużego ryzyka okołoporodowego jako wcześniak w 33 tyg. ciąży z masą ciała 1600 g. Po urodzeniu dostał 8 pkt. w skali Apgar. Rozpoznano u niego wrodzoną wadę serca ( PDA, PFO ) oraz retinopatię pierwszego stopnia obu oczu. Bogdan w 42 dobie swojego życia, został dopiero wypisany ze szpitala do domu z zaleceniami kontynuowania leczenia w poradniach specjalistycznych. Jego mama dostosowała się do wszystkich zaleceń i od razu zaczęła leczyć syna. Niestety po konsultacjach specjalistycznych u Bogdana wykryto mózgowe porażenie dziecięce z niedowładem spastycznym 4 kończynowym. W chwili postawienia diagnozy chłopak został skazany na pomoc osób drugich w codziennym swoim życiu.

Pomóżmy dzieciom
2040 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Bogdanowi w operacji nóg !!!' (3198 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 marca 2012 - 11:42

PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS
WOLONTARIUSZE SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić Wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas oraz ze Szkolnych Kół Caritas na Dzień Skupienia, które odbędzie się 10 kwietnia o godz. 17.00 w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Parafii pw. Chrystusa Sługi na Konieczkach.

1810 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA KOMUNIKAT' (227 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 marca 2012 - 15:01

16 marca zakończy się realizacja projektu pn. „Transgraniczny wolontariat w obszarze Euroregionu Niemen”, którego realizacja możliwa była dzięki wsparciu udzielonemu przez Norwegię poprzez dofinansowanie ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa. W jego realizację poza Caritas Diecezji Ełckiej zaangażowani zostali partnerzy z obszaru Euroregionu Niemen z Litwy – Caritas Diecezji Wyłkowyszki oraz z Białorusi - Religijna Misja „Katolickie charytatywne stowarzyszenie Caritas”.

1542 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dobiega końca wspólne przedsięwzięcie polsko-białorusko-litewskich wolontariuszy' (4614 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Dominikowi z Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 marca 2012 - 09:38

Dominik Dobrzycki urodził się 4 lutego 2011 roku, wg skali Apgar dostał 10 punktów. Jego rozwój fizyczny i umysłowy po urodzeniu przebiegał prawidłowo. W siódmym miesiącu życia zaczął samodzielnie siadać, a od dziesiątego miesiąca zaczął chodzić za rączkę. Nic nie zapowiadało choroby chłopca aż do października 2011 r. Dominik po obudzeniu się ze snu dziennego, jako w pełni zdrowe dziecko zostało nakarmione serkiem. Po kilku minutach przestał reagować na otoczenie, oczy miał otwarte, a z jego ust zaczęła wydobywać się treść ślinowa. Dziecko zwymiotowało, a ciało stało się wiotkie. Trwało to ok. 20 minut.

Pomóżmy dzieciom
2992 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Dominikowi z Ełku' (2272 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 marca 2012 - 13:06

Właśnie pod tym hasłem odbyły się w dniach 23.02.2012 r. oraz 08.03.2012 r. warsztaty dla Opiekunów i Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas. Warsztaty zorganizowano w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym Dom Św. Rodziny w Orzyszu oraz w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Kurii Biskupiej w Ełku. Warsztaty rozpoczęły się wspólną modlitwą. Następnie ks. Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej przywitał wszystkich przybyłych. W dalszej kolejności odbyła się krótka prezentacja zebranych grup szkolnych. Wolontariusze przedstawili swoje Koła oraz omówili ich pracę.

1317 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (2146 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU