Kolonie 2017

tekst alternatywny

WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 czerwca 2012 - 14:24

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 15-16 czerwca br. przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności. W 15 sklepach na terenie miasta Ełku 108 wolontariuszy zbierało produkty żywnościowe, które były wrzucane do specjalnie oznakowanych kartonów.

1782 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (1928 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie pracowników Caritas z młodzieżą z Huty Mińskiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:49

Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy Caritas Diecezji Ełckiej Dom Świętej Rodziny w Orzyszu gości w dniach 11-15 czerwca br. młodzież gimnazjalną Huty Mińskiej. W związku z ich wizytą w dniu 13 czerwca odbyło się spotkanie gimnazjalistów z przedstawicielami Caritas z naszej diecezji: wicedyrektorem ks. Maciejem Gilewskim, Katarzyną Gabruś, Pawłem Szczepańskim oraz Joanną Dziatkowiak.

1775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie pracowników Caritas z młodzieżą z Huty Mińskiej' (1178 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Festiwal Piosenki Patriotycznej „Bóg, Honor, Ojczyzna”

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:44

Dnia 1 czerwca 2012 roku odbył się uroczysty Festiwal Piosenki Patriotycznej – „Bóg, honor, ojczyzna”, w którym wzięły udział dzieci i młodzież ze szkół podstawowych z miasta Ełku. Festiwal jest odpowiedzią na potrzebę pielęgnowania polskości wśród społeczności lokalnej, jak i mieszkańców z odległych miejscowości, którzy tego dnia zjawili się licznie na Placu Jana Pawła II i mieli możliwość uczestnictwa w atrakcjach przygotowanych specjalnie dla nich. O charakterze ponadregionalnym tej imprezy świadczy fakt, że festiwal odbył się podczas VII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka. Organizacja festiwalu nie byłaby możliwa, gdyby nie wsparcie finansowe Ministerstwa Obrony Narodowej, które z tej okazji zapewniło wspaniałe nagrody dla laureatów festiwalu oraz nieodpłatną gorącą zupę dla wszystkich osób, które przybyły wspólnie świętować Dzień Dziecka.

1718 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festiwal Piosenki Patriotycznej „Bóg, Honor, Ojczyzna”' (3068 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto Mamy i Taty

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:25

Święto Mamy i Taty to dzień niezwykły, nie tylko dla dzieci, ale przede wszystkim dla rodziców. To dzień pełen uśmiechów, wzruszeń, łez i radości. 25 maja br. w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku odbyła się ta wspaniała impreza. Na wstępie wychowawczynie przywitały wszystkich gości, którzy zostali zaproszeni na tę uroczystość przez dzieci.

1155 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto Mamy i Taty' (1019 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS „WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 czerwca 2012 - 14:56

„Możemy mieć udział w kształtowaniu lepszego świata jedynie wtedy, gdy spełniamy dobro teraz i osobiście, Z PASJĄ i wszędzie tam, gdzie możemy… Program - chrześcijański – program dobrego Samarytanina, program Jezusa - to „SERCE, KTÓRE WIDZI”. Takie serce widzi, gdzie potrzeba miłości i działa konsekwentnie. Nasz dar ofiarowany bliźniemu ma wartość wtedy, gdy nas KOSZTUJE, gdy dajemy z miłością. Dar ma budować ludzką godność w potrzebującym, a nie poniżać.

Ojciec św. Benedykt XVI
„Deus Caritas Est”

„Wyobraźnia Miłosierdzia” – pod tym właśnie hasłem przeprowadzany jest w naszej Diecezji cykl warsztatów dla wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas. 27 kwietnia 2012 roku odbyły się warsztaty w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Kurii Biskupiej w Ełku. Kolejne miały miejsce 5 czerwca 2012 roku w sali przy Parafii Św. Kazimierza w Giżycku oraz 6 czerwca w sali przy Parafii Św. Aleksandra w Suwałkach.

2119 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS „WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA”' (3734 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182192202212222232242252262272282292302312322   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU