Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

,,Paczuszka dla maluszka”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 maja 2012 - 14:26

Caritas Diecezji Ełckiej przy współpracy z Urzędem Miasta Ełk pragnie wesprzeć matki z terenu miasta, które oczekują dziecka i znalazły się w trudnej sytuacji materialnej. Wsparcie to będzie polegało na zakupie wyprawki dla niemowlaka i przekazanie jej przyszłej mamie. Z roku na rok coraz większa liczba kobiet ciężarnych zgłasza się do Caritas prosząc o wsparcie. Każda z nich chciałaby przywitać i przyjąć swoje dziecko jak najlepiej. Niestety nie wszystkie matki mają możliwość zagwarantowania swemu dziecku podstawowych potrzeb oraz otrzymania wsparcia ojca dziecka lub rodziny.

3749 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ',,Paczuszka dla maluszka”' (2271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie z pracownikami Caritasverband z Olpe.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 maja 2012 - 11:18

W dniach 20-23 kwietnia gościli w Polsce pracownicy Caritas z Olpe: Viola Kaufmann, Marion Hegener, Karina Braun, Christoph Becker, Jürgen Voß i Werner Henzgen. Od ponad 2 lat współpracujemy z nimi przy realizacji projektu „Wyjść z szarej strefy”. Umożliwia on paniom z Polski podjęcie legalnej pracy w Niemczech jako opiekunkom osób starszych i chorych.

2229 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z pracownikami Caritasverband z Olpe.' (2963 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
20 LAT ISTNIENIA DIECEZJI EŁCKIEJ

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 maja 2012 - 13:24

W dniu 12 maja br. odbył się Kongres Ruchów i Stowarzyszeń Kościelnych Diecezji Ełckiej pod hasłem: „Ruchy i Stowarzyszenia domem i szkołą komunii”. Poszczególne wspólnoty od rana gromadziły się w wybranych parafiach na terenie Ełku, aby spędzić ten dzień na wspólnej modlitwie w podziękowaniu Panu Bogu za dwadzieścia lat istnienia Diecezji Ełckiej. Przedstawiciele Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas oraz Akcji Katolickiej spotkali się w parafii pw. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku. Wszystkie przybyłe osoby przywitał ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, który wraz z ks. Maciejem Gilewskim – wicedyrektorem czuwali nad przebiegiem spotkania, które zostało rozpoczęte Koronką do Bożego Miłosierdzia.

1495 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '20 LAT ISTNIENIA DIECEZJI EŁCKIEJ' (2203 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjne warsztaty profilaktyczne

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:50

Dzieci i młodzież z Warmii i Mazur biorące udział w wypoczynku letnim organizowanym przez Caritas Diecezji Ełckiej będą uczestniczyć w warsztatach profilaktycznych. Ich realizacja możliwa będzie dzięki wsparciu finansowemu otrzymanemu z Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego na realizację projektu pn. ”Wakacyjne warsztaty profilaktyczne”.

1842 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjne warsztaty profilaktyczne' (1387 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Powiew wakacji w Gołdapi

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 maja 2012 - 14:46

W dniu 04.05.2012r. wychowankowie Domu św. Faustyny „Nie lękajcie się” w Gołdapi dzięki uprzejmości Pana Marka Kuskowskiego dyrektora OSiR i zastępcy dyrektora Pana Lecha Kowalczyka mogły spędzić czas wolny wypoczywając nad wodą. Dzieci z wielkim entuzjazmem korzystały ze sprzętu pływającego (łódka, rowery wodne). Sprawiło im to ogromną frajdę i przyjemność.

1405 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Powiew wakacji w Gołdapi' (937 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179189199209219229239249259269279289299309   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,195401 Seconds