Wielkanocna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 lutego 2018 - 12:30

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 9-10 marca 2018 r. organizuje w sklepach na terenie diecezji ełckiej Wielkanocną Zbiórkę Żywności – Tak, POMAGAM. Podobnie, jak w latach ubiegłych, zebrane produkty zostaną przeznaczone dla rodzin najuboższych i dotkniętych ubóstwem.

250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocna Zbiórka Żywności' (762 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna - „Dar Juniora dla Seniora”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 lutego 2018 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej, podobnie jak w latach ubiegłych, pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2018, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na hasło „DAR Juniora dla Seniora” starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu wspomóc ubogich, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki.

154 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna - „Dar Juniora dla Seniora”' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc Polskiej Misji Katolickiej w Hamburgu

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 lutego 2018 - 13:40

Caritas Diecezji Ełckiej składa serdeczne podziękowania Polskiej Misji Katolickiej w Hamburgu za dary rzeczowe i pieniężne ofiarowane na rzecz Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku, w którym znajdują schronienie matki z dziećmi i kobiety ciężarne w trudnej sytuacji życiowej.

134 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc Polskiej Misji Katolickiej w Hamburgu' (861 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wolontariat z misją” – spotkania regionalne SKC

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 lutego 2018 - 17:05

W dniach 15-16 lutego 2018 r. odbyły się spotkania regionalne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas z terenu całej diecezji ełckiej. Poprowadziła je mgr inż. Karolina Wodzyńska pochodząca z Radziej k. Węgorzewa, wolontariuszka „Międzynarodowego Wolontariatu Don Bosco”, która przez rok pracowała jako wychowawca w Domu Dziecka św. Antoniego w Kapshagay na misji w Kazachstanie.

177 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „Wolontariat z misją” – spotkania regionalne SKC' (4571 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze z odwiedzinami u chorych w ełckich szpitalach

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 lutego 2018 - 14:55

Dzień 11 lutego to wspomnienie Matki Boskiej z Lourdes i Światowy Dzień Chorego. W związku z tym świętem grupa 22 wolontariuszy należących do Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku wraz z opiekunem – p. Hanną Gutowską, odwiedziła chorych przebywających w ełckich szpitalach. Ksiądz Kapelan Zbigniew Kamiński sprawował msze św., w których uczestniczyli pacjenci, personel medyczny i wolontariusze.

165 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze z odwiedzinami u chorych w ełckich szpitalach' (1691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282930313233435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333   >