Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Festiwal Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna

Autor: Admin Dodano: środa, 30 maja 2012 - 08:14

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt współfinansowany przez Ministerstwo Obrony Narodowej, którego celem jest zorganizowanie „Festiwalu Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna”.

1808 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festiwal Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna' (1174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co w mazurskiej trawie piszczy?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 maja 2012 - 11:15

W tym roku, podobnie jak w ubiegłym, ełcka Caritas pozyskała fundusze na realizację zajęć edukacyjnych w ramach programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK w Warszawie. Pozyskane środki pozwolą na realizację zajęć poświęconych ekologii pod nazwą „Co w mazurskiej trawie piszczy?”. Zadanie realizowane będzie w okresie od maja do października 2012 r., w świetlicy w Orłowie.

2308 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co w mazurskiej trawie piszczy?' (539 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Goście z Sankt Petersburga

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 maja 2012 - 09:53

W dniach 16 i 17 maja 2012 r. Caritas Diecezji Ełckiej gościła delegację Caritas z Sankt Petersburga. Przyjechało pięć koordynatorek, które zajmują się osobami niepełnosprawnymi, dziećmi ulicy, bezdomnymi, świetlicami socjoterapeutycznymi oraz matkami znajdującymi się w trudnej sytuacji życiowej.

1356 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Goście z Sankt Petersburga' (1863 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 23 maja 2012 - 09:06

Właściwe zagospodarowanie czasu wolnego od szkoły jest bardzo ważnym czynnikiem kształtującym zachowania, zainteresowania i umiejętności dzieci i młodzieży. Liczba godzin dziecka spędzającego czas poza terenem szkoły jest bardzo duża. To w jaki sposób zostanie wykorzystana zależy od wielu czynników m.in. od zainteresowania i zasobności portfela rodziców, od oferty instytucji kulturalnych, szkół prywatnych, ośrodków sportowo-artystycznych. Szkoła coraz rzadziej wychodzi z inicjatywą zajęć pozalekcyjnych, gdyż często brakuje na to funduszy. Organizacja czasu wolnego spoczywa zatem na rodzicach, jednak niestety nie wszyscy z nich zdają sobie sprawę z takiej potrzeby. Wielu z rodziców nie specjalnie się interesuje, co ich dziecko robi po szkole, z kim i gdzie się spotyka, a tym bardziej czy rozwija swoje zdolności i zainteresowania.

2004 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Działania opiekuńczo-wychowawcze w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (1408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z wizytą nad Niemnem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 maja 2012 - 14:36

W dniach od 17 do 18 maja 2012 przedstawiciele Caritas Diecezji Ełckiej z wicedyrektorem ks. Maciejem Gilewskim złożyli wizytę studyjną w siedzibie naszych wschodnich partnerów Religijnej Misji Katolickiego Charytatywnego Stowarzyszenia Caritas z siedzibą w Grodnie. Obok przedstawicieli z Polski i Białorusi spotkaliśmy się również z litewskimi przedstawicielami Caritas Diecezji Wyłkowyszki.

1871 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z wizytą nad Niemnem' (2288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178188198208218228238248258268278288298308   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU