WYNIK BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 grudnia 2013 - 00:34

W dniach 6 i 7 grudnia 2013 roku ( piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 415/2013 z dnia 25 października 2013 r. nr sygn. DAP-ZZP-632-1-406/2013) przeprowadziła Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”.

1555 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYNIK BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI „Tak, POMAGAM”' (3025 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Język migowy bez tajemnic!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 - 21:18

W ramach projektu systemowego „Efektywnie, Fachowo, Skutecznie na Warmii i Mazurach” realizowanego przez ROPS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w ramach Priorytetu VII Działania 7.1. Poddziałania 7.1.3 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego - zorganizowane zostało szkolenie pt. „Język migowy jako klucz do przełamywania barier w komunikacji z osobami z zaburzeniami słuchu i mowy”.

2480 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Język migowy bez tajemnic!' (1309 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM

Autor: Admin Dodano: środa, 27 listopada 2013 - 14:36

Bieda ma twarz Dziecka

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom- to, jak sama nazwa wskazuje, jest akcją skierowaną do dzieci, które potrzebują pomocy i wsparcia. To coroczna, ogólnopolska a za razem najstarsza inicjatywa Caritas polegająca na rozprowadzaniu świeć w okresie Adwentu, których obecność na wigilijnym stole stała się już tradycją w wielu polskich domach. Akcja ma charakter ekumeniczny, gdyż do jej realizacji włączył się Eleos Kościoła Prawosławnego i Diakonii Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego. Idea akcji narodziła się w 1994 roku podczas zebrania dyrektorów Caritas w Rusinowicach.

Wigilijne dzieło pomocy dzieciom
2743 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM' (2828 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 listopada 2013 - 22:17

Życie przepełnione wiarą rodzi miłość, zaś życie przepełnione miłością przeradza się w służbę, dlatego sposób życia jest po prostu owocem wiary. Wiara jeśli ma być żywa, musi być wpisana w czyny miłości.
M.Teresa z Kalkuty

W dniu 16 listopada 2013 roku Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała trzecie, ostatnie w tym roku szkolenie formacyjne dla zarządów Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Wyższym Seminarium Duchownym w Ełku. W szkoleniu wzięło udział 110 osób z 59 parafii. Spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, ks. dr Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC. Gościem był ks. dr Dariusz Maciej Brozio – prefekt alumnów kursu propedeutycznego, wykładowca w WSD w Ełku.

2782 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (4119 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już jest!!!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 listopada 2013 - 22:11

Po ponad dwóch miesiącach wytężonej pracy powstał pierwszy numer „Kuriera Świetlicowego”. Jego autorami są podopieczni Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu. Czytelnicy znajdą w nim m.in. wywiady z redaktor naczelną Gazety Piskiej oraz młodymi tancerzami. Serdecznie zachęcamy do lektury świetlicowej gazetki, która jest dostępna w wersji on-line na stronie internetowej Caritas Diecezji Ełckiej (www.elk.caritas.pl).

2677 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już jest!!!' (1723 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177187197207217227237247257267277287297307317327337347   >