Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Święto Mamy i Taty

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 czerwca 2012 - 10:25

Święto Mamy i Taty to dzień niezwykły, nie tylko dla dzieci, ale przede wszystkim dla rodziców. To dzień pełen uśmiechów, wzruszeń, łez i radości. 25 maja br. w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku odbyła się ta wspaniała impreza. Na wstępie wychowawczynie przywitały wszystkich gości, którzy zostali zaproszeni na tę uroczystość przez dzieci.

1149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto Mamy i Taty' (1019 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS „WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 czerwca 2012 - 14:56

„Możemy mieć udział w kształtowaniu lepszego świata jedynie wtedy, gdy spełniamy dobro teraz i osobiście, Z PASJĄ i wszędzie tam, gdzie możemy… Program - chrześcijański – program dobrego Samarytanina, program Jezusa - to „SERCE, KTÓRE WIDZI”. Takie serce widzi, gdzie potrzeba miłości i działa konsekwentnie. Nasz dar ofiarowany bliźniemu ma wartość wtedy, gdy nas KOSZTUJE, gdy dajemy z miłością. Dar ma budować ludzką godność w potrzebującym, a nie poniżać.

Ojciec św. Benedykt XVI
„Deus Caritas Est”

„Wyobraźnia Miłosierdzia” – pod tym właśnie hasłem przeprowadzany jest w naszej Diecezji cykl warsztatów dla wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas. 27 kwietnia 2012 roku odbyły się warsztaty w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Kurii Biskupiej w Ełku. Kolejne miały miejsce 5 czerwca 2012 roku w sali przy Parafii Św. Kazimierza w Giżycku oraz 6 czerwca w sali przy Parafii Św. Aleksandra w Suwałkach.

2107 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS „WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA”' (3734 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielka zabawa w Ełku podczas VII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 czerwca 2012 - 12:59

1 czerwca br. w Ełku odbył się już po raz siódmy Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Telewizja Polska oraz Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ełku. W tym roku wydarzenie odbywało się w duchu hasła "Kościół naszym domem".

1528 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielka zabawa w Ełku podczas VII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego' (6179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI. Podziel się z dziećmi.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 czerwca 2012 - 10:10

W dniach 15-16 czerwca br (piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja zostanie przeprowadzona w 15 sklepach na terenie miasta Ełk, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierać żywność. Do specjalnie oznakowanych kartonów można będzie wrzucać produkty trwałe, takie jak: makaron, cukier, dżem, konserwy, herbatę, słodycze, olej, ryż itd. Zebrana żywność zostanie przeznaczona na kolonie letnie Caritas z których korzystają dzieci z rodzin ubogich. Zwracamy się z prośbą do wszystkich ludzi o pomoc i wsparcie tak szczytnego celu.W trakcie zbiórki nie przechodźmy obojętnie obok wolontariuszy,niech mają wiarę w to co robią a przede wszystkim w ludzi.

Anna Rudzińska koordynator zbiórek

1743 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 czerwca 2012 - 14:38

Trwa projekt „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” realizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej i współfinansowany przez Gminę Biała Piska. W okresie od 1 lutego do 29 grudnia 2012 r. dwie pielęgniarki oraz dwie rehabilitantki będą świadczyć usługi medyczne i rehabilitacyjne w domach pacjentów oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

1338 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (2695 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU