Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

Rozpoczął się kurs języka niemieckiego

Autor: Admin Dodano: środa, 10 października 2012 - 09:12

28 września br. rozpoczął się czwarty kurs języka niemieckiego organizowany w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”. Jest on skierowany do kobiet, które poszukują zatrudnienia i chciałyby podjąć pracę w charakterze opiekunki osób starszych i chorych w Niemczech. Jest to legalna praca potwierdzona umową zawartą pomiędzy rodziną niemiecką a opiekunką. Podczas podpisywania umowy obecna jest koordynatorka projektu pracująca w niemieckiej Caritas. Sprawuje ona również opiekę nad paniami przebywającymi w Niemczech.

2731 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczął się kurs języka niemieckiego' (2352 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UBI CARITAS 2012 ROK !

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 października 2012 - 11:11

„Gdzie miłość wzajemna i dobroć, tam jest Bóg”

6 października 2012 roku, przeddzień 68. Tygodnia Miłosierdzia Bożego, w Teatrze Roma w Warszawie odbyła się po raz kolejny uroczysta gala, w trakcie której wręczono wyróżnienia i nagrodę „UBI CARITAS” osobom, instytucjom, które dają świadectwo miłości bliźniego i promują ideę miłosierdzia chrześcijańskiego

1779 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UBI CARITAS 2012 ROK !' (3741 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje, wakacje….. i po wakacjach !!!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 października 2012 - 10:57

Dorośli marzą u udanym urlopie a dzieci o ciekawych wakacjach. Dyrekcja i pracownicy Domu Św. Faustyny – Nie Lękajcie się w Gołdapi dołożyli wszelkich starań, aby tegoroczne wakacje nasi podopieczni wspominali długo i radośnie.

1982 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje, wakacje….. i po wakacjach !!!' (3755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XX Lat w Służbie Miłości Miłosiernej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 października 2012 - 14:07

Caritas Diecezji Ełckiej 29 września 2012 roku obchodziła swoje święto - XX lat istnienia. Z tej okazji odbyły się uroczystości jubileuszowe. Zaczęły się one w kościele katedralnym w Ełku Koronką do Miłosierdzia Bożego, po której została odprawiona dziękczynna Msza św. pod przewodnictwem Jego Ekscelencji ks. Biskupa Jerzego Mazura SVD, Biskupa Ełckiego.

3744 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XX Lat w Służbie Miłości Miłosiernej' (6814 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Realizacja zadania „Książkowe Orłowo”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 września 2012 - 14:30

Celem Caritas Diecezji Ełckiej wynikającym ze statutu jest działalność charytatywna i humanitarna dla zrealizowania potrzeb duchowych i materialnych człowieka, wypływająca z ewangelicznego przykazania miłości i mająca na uwadze godność każdej osoby ludzkiej bez względu na jej wyznanie, światopogląd, narodowość, rasę i przekonania. Caritas prowadzi więc działalność charytatywno-opiekuńczą, systematyzuje jej formy i podejmuje działania na rzecz osób potrzebujących z obszaru jedenastu powiatów (7 na terenie Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz 4 powiaty Województwa Podlaskiego), gdzie współpracuje z administracją publiczną, z organizacjami charytatywnymi oraz innymi podmiotami krajowymi i zagranicznymi w zakresie realizacji celów statutowych. Nasze działania są kierowane do dzieci, młodzieży, bezdomnych, chorych, niepełnosprawnych, ubogich, starszych i samotnych.

1867 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Realizacja zadania „Książkowe Orłowo”' (1752 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175185195205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU