Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Ełcka Caritas na Festynie w Nettetal Breyell!

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 lipca 2012 - 14:40

W połowie czerwca, na zaproszenie ks. kan. Güntera Putsa, delegacja pracowników Caritas Diecezji Ełckiej przebywała w Nettetal Breyel. W trakcie - B(ä)eerenstarken Fest – festynu parafialnego została przeprowadzona dynamiczna akcja promocyjna mająca na celu m. in. pozyskanie wsparcia finansowego na budowę Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka w Ełku.

1992 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcka Caritas na Festynie w Nettetal Breyell!' (1363 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z rewizytą u przyjaciół w Caritasverband Olpe

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 lipca 2012 - 14:33

5 osobowa delegacja z Caritas Diecezji Ełckiej, której przewodził ks. Dariusz Kruczyński, Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, przebywała w czerwcu 2012 roku w Caritasverband Olpe.

2145 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z rewizytą u przyjaciół w Caritasverband Olpe' (4070 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto 15. Giżyckiej Brygady Zmechanizowanej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 lipca 2012 - 14:42

Delegacja Caritas Diecezji Ełckiej wzięła udział w obchodach święta 15. Brygady Zmechanizowanej im. Zawiszy Czarnego, które odbyły się 29 czerwca na Placu Piłsudskiego w Giżycku.

1792 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto 15. Giżyckiej Brygady Zmechanizowanej' (1229 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nadeszły upragnione wakacje! Postaw na Świętajno!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 lipca 2012 - 14:28

Podobnie jak w latach ubiegłych, Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z terenu diecezji. Odbywać się on będzie w terminie od 2 lipca do 26 sierpnia. Przewidujemy, że w tym roku w wypoczynku uczestniczyć będzie 371 osób ( 7 turnusów po 53 osoby). Organizator gwarantuje mnóstwo atrakcji. Na każdym turnusie organizowane będą gry i zabawy, wyjścia na plażę pod opieką ratownika WOPR, dyskoteki, karaoke i ognisko.

1811 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nadeszły upragnione wakacje! Postaw na Świętajno!' (831 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rusza Letnia Akademia Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 czerwca 2012 - 06:47

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej współfinansowany ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Projekt jest realizowany wspólnie z Warsztatami Terapii Zajęciowej przy Katolickim Stowarzyszeniu Niepełnosprawnych Diecezji Ełckiej oraz ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku.

1952 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rusza Letnia Akademia Szkolnych Kół Caritas' (1446 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175185195205215225235245255265275285295305315   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU