Klaudia Adameit potrzebuje naszej pomocy !!!

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 maja 2014 - 13:03

Klaudia jest 15 – letnią dziewczynką, która jest podopieczną Kliniki Onkologii i Hematologii Dziecięcej w Białymstoku. U dziewczynki w grudniu 2013 roku rozpoznano chłoniaka limfoblastycznego pre-B komórkowego w okolicy C5/6 kręgosłupa. Klaudia od razu została poddana leczeniu chemioterapią na którą zareagowała dobrze. Badanie kontrolne wykazało zadowalające cofnięcie się guza ok. w 79%.

Pomóżmy dzieciom
2454 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Klaudia Adameit potrzebuje naszej pomocy !!!' (1602 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XI PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS DO ŁAGIEWNIK

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 maja 2014 - 12:56

17 maja br. w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie - Łagiewnikach odbyła się XI ogólnopolska pielgrzymka pracowników i wolontariuszy Caritas. Sanktuarium w Łagiewnikach to miejsce szczególne, do którego przybywają pielgrzymi z całego świata, by otrzymać Boże miłosierdzie.

1515 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XI PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS DO ŁAGIEWNIK' (5944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 maja 2014 - 19:03

W dniach 13-14 czerwca 2014 roku (piątek, sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 415/2013 z dnia 25 października 2013 r. nr sygn. DAP-ZZP-632-1-406/2013) organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 15 sklepach na terenie miasta Ełku, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierali żywność.

1611 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 maja 2014 - 07:26

31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej organizuje już po raz dziewiąty Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

Od dziewięciu lat w całej Polsce na przełomie maja i czerwca Caritas Diecezjalne organizują festyny rodzinne z okazji dnia dziecka pod hasłem „Bądźmy razem”. Na kilka dni miasta zamieniają się w bezpłatne place zabaw pełne atrakcji dla najmłodszych. Dzieci korzystają z wesołych miasteczek oraz uczestniczą w wielu ciekawych konkurencjach sportowych oraz konkursach. Poza występami muzycznymi i teatralnymi oraz atrakcjami sportowymi w programie pikników znajdą się treści propagujące bezpieczeństwo, pokazy działań straży pożarnej i policji. W 2014 roku podczas pikników, które odbędą się w 26 miastach między 24 maja a 8 czerwca dzieci otrzymają od Jeronimo Martins Polska S.A. - ponad 100 tys. paczek z upominkami.

3496 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku ' (3725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szlachetna cegiełka z okazji Dnia Matki w sklepach sieci Biedronka

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 14:11

Z okazji Dnia Matki, już od 15 maja w sklepach sieci Biedronka dostępny będzie unikatowy produkt – książka o charakterze modlitewnika, pt. „Ja pójdę za nią. Dziękuję, Mamo!”, który może stać się interesującym upominkiem dla wszystkich mam i teściowych. Przedstawia on historię życia Błogosławionej Marianny Biernackiej, która oddała życie za swoją synową. Lektura książki wnosi nie tylko wiele radości i spokoju, ale jest także produktem z misją i cegiełką na utrzymanie Domu Samotnej Matki w Ełku, utworzonego przez Caritas Diecezji Ełckiej.

1451 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szlachetna cegiełka z okazji Dnia Matki w sklepach sieci Biedronka' (3196 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175185195205215225235245255265275285295305315325335345355   >