Od kultury ludowej do narodowej II

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 września 2013 - 13:53

Do 15 września prowadzona będzie rekrutacja uczestników projektu pod nazwą „Od kultury ludowej do narodowej II”, który jest współfinansowany ze środków Gminy Pisz. W ramach zadania przewidziano trzy cykle. Pierwszy cykl skierowany jest do dzieci, które w trakcie zajęć zapoznają się z lokalnymi autorami Michałem Kajka czy Aleksandrem Rymkiewiczem.

1539 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Od kultury ludowej do narodowej II' (1120 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już poświęcony!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 września 2013 - 08:18

31 sierpnia 2013 odbyło się poświęcenie Domu Samotnej Matki im. Błogosławionej Marianny Biernackiej wchodzącego w skład Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka w Ełku. Na uroczystości licznie przybyli przedstawiciele władzy państwowej, m in. minister pracy i polityki społecznej Władysław Kosiniak – Kamysz, przedstawiciele władzy lokalnej, posłowie i senatorowie związani z Ełkiem oraz przedstawiciele służb mundurowych. Nie zabrakło także księży, sióstr i braci zakonnych.

2545 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już poświęcony!' (3285 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Domu Samotnej Matki w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 sierpnia 2013 - 05:29

31 sierpnia 2013 roku odbędzie się poświęcenie Domu Samotnej Matki
wchodzącego w skład Centrum Pomocy Społecznej
i Medycznej dla Matki i Dziecka
w Ełku.

4419 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Domu Samotnej Matki w Ełku' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty wyjazdowe w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 sierpnia 2013 - 05:25

Dobiegają końca warsztaty wyjazdowe dla osób z upośledzeniem umysłowym oraz ich otoczenia (rodzice, znajomi, przyjaciele). Uczestnicy wzięli udział w dwóch 5 dniowych warsztatach wyjazdowych, w trakcie których odbyły się cztery bloki tematyczne, prowadzone przez specjalistów: psychologa, trenera ds. komunikacji, trenera ds. wolontariatu i pielęgniarkę, która poprowadziła zajęcia z pierwszej pomocy.

2615 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty wyjazdowe w Orzyszu' (1362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztatów profilaktycznych ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 sierpnia 2013 - 06:45

Końca dobiegła realizacja zadania pn. „Wakacyjne warsztaty profilaktyczne II”, współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego. Była to druga edycja letnich warsztatów, pierwsza odbyła się w ubiegłym roku. Celem tegorocznych warsztatów było podwyższenie świadomości społecznej młodzieży w zakresie profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem sięgania po alkohol a także prowadzenie działań ukierunkowanych na wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zmniejszania ryzyka wejścia na drogę uzależniania. Jednym z celów szczegółowych było przekazanie wiedzy nt. problemu alkoholowego w rodzinie.

2256 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztatów profilaktycznych ciąg dalszy' (687 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174184194204214224234244254264274284294304314324334   >