Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

WYPRAWKI SZKOLNE PRZEKAZANE.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 sierpnia 2012 - 14:34

Caritas pomaga dzieciom wejść z uśmiechem w nowy rok szkolny.

Wychodząc naprzeciw potrzebom dzieci, które rozpoczną nowy rok szkolny we wrześniu, Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziewiąty zorganizowała akcję „Tornister Pełen Uśmiechu”. Głównym celem w/w przedsięwzięcia jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów poprzez wyposażenie ich w podstawowe artykuły szkolne i plecaki.

Tornister pełen uśmiechu
2105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPRAWKI SZKOLNE PRZEKAZANE. ' (1955 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy mieszkańcom Gminy Bargłów Kościelny ! ! !

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 sierpnia 2012 - 13:46

Caritas Diecezji Ełckiej zwraca się z prośbą o pomoc dla rodzin poszkodowanych w wyniku przejścia trąby powietrznej, połączonej z intensywnym deszczem w Gminie Bargłów Kościelny. Kataklizm, który 7 sierpnia br. przeszedł nad ww. gminą, uszkodził domy mieszkalne, budynki gospodarcze i inwentarskie, słupy energetyczne oraz spowodował powalenie licznych drzew.

1685 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy mieszkańcom Gminy Bargłów Kościelny ! ! !' (2661 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ekologiczna przygoda

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 sierpnia 2012 - 14:54

Trwa właśnie realizacja projektu pod nazwą „Co w mazurskiej trawie piszczy?”.Projekt jest współfinansowany przez Fundację Banku Zachodniego WBK w ramach programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów”.

2352 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ekologiczna przygoda' (1832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Konkurs plastyczny „W wolontariacie siła” rozstrzygnięty

Autor: Admin Dodano: środa, 08 sierpnia 2012 - 14:43

Miło jest nam poinformować, że wyłoniono zwycięzców w konkursie plastycznym pod hasłem „W wolontariacie siła”. Konkurs został skierowany do podopiecznych placówek prowadzonych przez Ełcką Caritas: Domów Św. Faustyny w Ełku, Gołdapi i Giżycku oraz pięciu świetlic w Ełku, Olecku, Orłowie, Piszu i Augustowie. Konkurs jest realizowany w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowany ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

2404 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konkurs plastyczny „W wolontariacie siła” rozstrzygnięty' (2721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica Caritas w Piszu znów tętni życiem

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 sierpnia 2012 - 13:58

Muzyka i taniec, świat bajek i baśni, kuchnia łasucha, spotkania z cool-turą, szaleństwo koralikowe, tworzenie nowych form sztuki - tego wszystkiego mogą doświadczyć dzieci uczęszczające do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II w Piszu.

2799 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica Caritas w Piszu znów tętni życiem' (1179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU