Kolonie 2017

Ogólnopolski Festyn Rodzinny coraz bliżej…

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 maja 2012 - 09:46

1 czerwca br. w godzinach 8.30 – 23.00 na placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się VII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. W tym roku hasło przewodnie wydarzenia brzmi "Kościół naszym domem”.

2590 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny coraz bliżej…' (4524 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
English 4 you

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 maja 2012 - 12:08

Trwa realizacja projektu adresowanego do 20 osób w wieku od 13 do 18 lat – członków Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas z terenu miasta Ełku. Celem projektu jest podniesienie stopnia umiejętności językowych poprzez zorganizowanie zajęć z języka angielskiego dla młodzieży gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej. Projekt jest odpowiedzią na zainteresowanie wielu młodych ludzi językiem angielskim poprzez pomoc w nadrabianiu zaległości lub praktykowanie zdobytej wiedzy poprzez zastosowanie niekonwencjonalnych narzędzi metodycznych.

1549 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'English 4 you' (1106 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2012 - IX Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 kwietnia 2012 - 07:39

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej swoje pielgrzymowanie do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach rozpoczęli 19 kwietnia. Pierwszym etapem była wizyta w Kopalni Soli „ WIELICZKA”. Zwiedzanie wielkich podziemi rozpoczęliśmy od zabytkowego XVII – wiecznego szybu Daniłowicza . Fragment kopalni, po którym oprowadzała nas przewodniczka obejmował najcenniejsze pod względem historycznym oraz widokowym wyrobiska: unikalne komory z zachowanymi śladami prac eksploatacyjnych z kolekcją maszyn i urządzeń górniczych, jeziorka solankowe, do których, jak wpadniemy to już nie wypuszczą nas żywych ze swojej słonej toni.

1777 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2012 - IX Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.' (4973 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 kwietnia 2012 - 10:00

„W obliczu współczesnych form ubóstwa, których jak wiem nie brakuje (…) potrzebna jest WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA w duchu solidarności z bliźnimi, dzięki której pomoc będzie świadectwem braterskiej wspólnoty dóbr. Niech tej „wyobraźni” nie zabraknie.(…) Trzeba spojrzenia miłości, aby dostrzec obok siebie brata. Potrzeba „wyobraźni miłosierdzia”, aby przyjść z pomocą dziecku zaniedbanemu duchowo i materialnie, aby nie odwracać się od chłopca czy dziewczyny, którzy zagubili się w świecie różnorakich uzależnień lub przestępstwa; aby nieść radę, pocieszenie duchowe i moralne wsparcie tym, którzy podejmują wewnętrzną walkę ze złem”

Jan Paweł II
Kraków- Błonia 18.08.2002

W dniu 19 marca 2012 roku w sali przy Parafii p.w. Matki Miłosierdzia Ostrobramskiej w Piszu odbyły się kolejne warsztaty dla Opiekunów i Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas, które stanowią cykl warsztatów pt „Wyobraźnia Miłosierdzia”. Poprzednie szkolenia zorganizowano w Orzyszu, Ełku oraz Olecku.

1331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” CYKL WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (2133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 kwietnia 2012 - 12:06

.

2032 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '.' (4 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU