I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Pomóżmy Mateuszowi Boczkowskiemu na dalszym etapie choroby!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 czerwca 2013 - 14:14

Mateusz Boczkowski od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej. Chłopak przeszedł intensywną chemioterapię. We wrześniu 2011 roku Mateusz rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję i profilaktykę radioterapii OUN.

Pomóżmy dzieciom
2924 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi Boczkowskiemu na dalszym etapie choroby!' (3399 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 czerwca 2013 - 14:27

Mama i tata to wielkie słowa, które są synonimem miłości, dobra, ciepła rodzinnego i szczęścia. Dlatego też już po raz kolejny w naszym Dziennym Punkcie Opieki pomagamy dzieciom wyrazić ich miłość do rodziców organizując Dzień Mamy i Taty.

2128 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uroczystość z okazji Dnia Matki i Ojca w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (813 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 czerwca 2013 - 12:36

W dniach 14-15 czerwca 2013 r (piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 17 sklepach na terenie miasta Ełk, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych będą zbierali żywność. Do specjalnie oznakowanych kartonów będzie można wrzucać produkty trwałe takie jak: cukier, olej, konserwy, dżem, ryż, makaron, herbatę, słodycze itd. Zebrane produkty zostaną przeznaczone w całości na przygotowanie posiłków dla dzieci przebywających na koloniach letnich, organizowanych w ramach Wakacyjnej Akcji Caritas.

2139 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (540 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Profilaktyka i nie tylko…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 maja 2013 - 22:49

a wszystko to odbywać się będzie w te wakacje, w Schronisku Parafialnym w Świętajnie. W zadaniu pod nazwą „Wakacyjne działania profilaktyczne” udział weźmie grupa 52 młodych osób z terenu województwa warmińsko – mazurskiego, w wieku od 10 do 16 lat. Głównym działaniem zdania będą warsztaty prowadzone przez trenera ds. uzależnień. Ich cel, to podwyższenie świadomości społecznej dzieci i młodzieży w zakresie profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem sięgania po alkohol, narkotyki, papierosy.

2132 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Profilaktyka i nie tylko…' (1267 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
VIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 maja 2013 - 18:07

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje 1 czerwca 2013 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku już po raz ósmy Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku na dzieci z całej Diecezji Ełckiej będą czekały liczne atrakcje. Odbędą się występy artystyczne i sportowe, popisy taneczne przedszkolaków oraz zabawy i turnieje. Dla najmłodszych niezwykłą frajdą będą dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny oraz namioty z zabawami. Ich wypożyczenie możliwe będzie dzięki wsparciu finansowemu Urzędu Miasta w Ełku, w ramach zadania „Dzień Dziecka – święto wszystkich dzieci”. Na scenie będą prowadzone konkursy i quizy edukacyjne przeplatane wspólnym śpiewem oraz pogadanki na temat bezpieczeństwa. Dla wszystkich lubiących rywalizację nauczyciele oraz kluby sportowe przygotują zabawy i zawody. Przedstawiciele Komendy Powiatowej Policji oraz Powiatowej Komendy Państwowej Staży Pożarnej w Ełku zorganizują konkursy edukacyjne oraz pokazy sprzętu policyjnego i strażackiego.

Urząd Miasta Ełk
3819 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka ' (2840 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171181191201211221231241251261271281291301311321331   >

Page created in 0,206032 Seconds