Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Czerwcowy wyjazd integracyjny

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:05

Grupa 32 osób, mieszkańców czterech powiatów woj. warmińsko-mazurskiego (gołdapskiego, oleckiego, piskiego i ełckiego) w ostatnich dniach czerwca uczestniczyła w wyjeździe integracyjnym, który odbył się w Domu św. Rodziny w Orzyszu. Krótki, bo tylko 3-dniowy, wyjazd okazał się przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę”.

197 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czerwcowy wyjazd integracyjny' (3480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne warsztaty za nami

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 16:25

70 osób – dokładnie tyle uczestniczyło w warsztatach umiejętności społecznych, które przeprowadzono w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Wszyscy byli mieszkańcami województwa warmińsko- mazurskiego (m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, węgorzewskiego, giżyckiego, gołdapskiego). Warsztaty odbyły się w dniach 3-10 lipca 2017 roku. Łącznie przeprowadzonych zostało 40 godzin zajęć, podczas których poruszono zagadnienia z zakresu komunikacji, asertywności, negocjacji, samoakceptacji, stresu.

155 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne warsztaty za nami ' (1968 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 07:20

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

124 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja "PODAJ DALEJ"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 lipca 2017 - 09:50

Jeżeli masz w domu zbędne maskotki - pluszaki, puzzle, gry i sprzęt sportowy i już Ci się znudził to nie przechowuj w domu na "lepsze chwile", ale przekaż dalej. Przynieś do Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 (blisko szpitala miejskiego). Przekażemy na kolonie letnie Caritas w Orzyszu, gdzie przebywają dzieci z całej naszej diecezji.

240 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja "PODAJ DALEJ"' (158 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc osobom starszym w domu

Autor: Admin Dodano: środa, 12 lipca 2017 - 14:25

Jeśli jesteś seniorem powyżej 60 roku życia i wymagasz opieki lub wsparcia w domu, zgłoś się do ełckiej Caritas. Możemy przydzielić Tobie osobę, która odwiedzi Cię w domu, chętnie wysłucha historii z przeszłości, podyskutuje o obecnej sytuacji politycznej albo po prostu poczyta książkę. Animatorzy Caritas odwiedzają seniorów dwa razy w miesiącu. Sprzątają, przygotowują posiłki, robią zakupy, pomagają w gimnastyce, grają w szachy, malują i rozmawiają.

160 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc osobom starszym w domu' (488 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829303132425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU