DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: środa, 02 stycznia 2019 - 14:15

Programy edukacyjne: edukacja ekonomiczna i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że w miesiącu styczniu br będą przeprowadzone warsztaty - programy edukacyjne w ramach Działań Towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogram 2018.

133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1328 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko im. Św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2018 - 14:50

Schronisko im. Św. Ojca Pio w Ełku świadczy pomoc osobom bezdomnym z terenu miasta Ełku oraz województwa warmińsko – mazurskiego. Z usług świadczonych w placówce korzysta średnio ok. 30 osób miesięcznie. Oferta pomocowa obejmuje: zapewnienie miejsca do spania, całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja), dostęp do węzła sanitarnego, niezbędnych artykułów medycznych, środków higieny osobistej, odzieży.

72 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. Św. Ojca Pio ' (1754 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta dla seniora

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 18:30

Spotkanie opłatkowe, które odbyło się 19 grudnia w siedzibie Caritas, było ostatnim w tym roku. Tego dnia zaproszeni seniorzy podzielili się opłatkiem, złożyli sobie życzenia. Nie zabrakło także drobnych upominków. Po modlitwie i życzeniach przyszedł czas na drobny poczęstunek. Kolejnym punktem programu był występ artystyczny – śpiewanie kolęd. Na zakończenie każdy mógł zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia w fotobudce.

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta dla seniora ' (2690 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny czas

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 13:25

Grudzień jest miesiącem przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia. Nie inaczej jest w Orłowie. W tamtejszej świetlicy odbywają się świąteczne warsztaty. Opiekunka, jak co roku, opowiedziała podopiecznym placówki o świątecznych zwyczajach. W tym roku dzieci dowiedziały się, skąd pochodzi słowo Wigilia; symbolem czego jest wolne miejsce przy świątecznym stole czy skąd pochodzi zwyczaj stawiania choinki.

129 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny czas' (831 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia Caritas – by nikt nie czuł się samotny

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 11:31

24 grudnia w 24 miastach – m.in. w Częstochowie, Krakowie, Poznaniu, Gliwicach, Białymstoku i Kielcach – ubodzy, bezdomni i samotni spotkają się przy wigilijnym stole. Jak co roku Wigilia Caritas zgromadzi ok. 10 000 osób, dla których to jedyna szansa na wspólny ciepły posiłek wigilijny. Akcję wspiera ogólnopolska sieć hal handlowych Selgros Cash&Carry.

129 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia Caritas – by nikt nie czuł się samotny' (1140 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272829303132425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272282292302312322332342352362   >

Page created in 0,209471 Seconds