„Realizacja Miłosierdzia Bożego w działalności Caritas”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 listopada 2014 - 12:11

19 listopada br. na Kampusie Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie odbyło się międzynarodowe sympozjum poświęcone „Aktualności przesłania Miłosierdzia Bożego w Kościele dzisiaj”. W programie swoje referaty wygłosili m.in.: ks. prof. Jan Przybyłowski UKSW, o. Serafin Michalenko MIC, dr Ewa Czaczkowska UKSW, ks. prof. Marian Kowalczyk SAC, ks. dr. Aleksander Pietrzyk SAC, ks. dr hab. Stanisław Zarzycki SAC, dr Magdalena Kreipcio-Bazołaj, dr Zofia Bańdur,  jak również reprezentant Caritas Diecezji Ełckiej ks. mgr Jacek Nogowski oraz wielu innych doktorantów uczelni. W sympozjum brała też udział s. dr Faustyna Ciborowska ze Zgromadzenia Matki Bożej Miłosierdzia i wygłosiła referat na temat: „Aktualność orędzia Miłosierdzia przekazanego przez św. Siostrę Faustynę Kowalską”. Swoją obecnością zaszczyciły też Siostry z Ełku: S. Marlena i S. Rita. Sympozjum zorganizował Wydział teologiczny UKSW, a patronat nad nim objął ks. prof. dr hab. Stanisław Dziekoński, rektor UKSW i przełożony Regii Miłosierdzia Bożego Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego we Francji ks. Aleksander Pietrzyk SAC.

1165 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Realizacja Miłosierdzia Bożego w działalności Caritas”' (3793 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Polub Nas! :)

Autor: Admin Dodano: środa, 26 listopada 2014 - 09:23

Zapraszamy wszystkich na nasz fanpage na Facebooku. Tam zamieszczamy najświeższe informacje o tym, co ciekawego dzieje się w naszej Caritas, dowiecie się o nadchodzących konkursach i zobaczycie ciekawe zdjęcia. Wystarczy zaglądnąć na Facebooka i polubić nas.

Zapraszamy "do Nas"!

519 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA – BARDZO WAŻNY KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 listopada 2014 - 08:01

We środę 26 listopada przeprowadzimy akcję " Podzielmy się tym co mamy". Miejsce akcji: Park Solidarności pod pomnikiem Kajki w godzinach od 10.00 do... wyczerpania zapasów . Będzie można zjeść gorącą grochówkę, wypić kawę a na drogę do domu otrzymać skrzynkę jabłek pochodzących z programu EMBARGO - "na złość Putinowi wszyscy jemy jabłka".

567 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA – BARDZO WAŻNY KOMUNIKAT' (193 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Filcowanie na mokro

Autor: Admin Dodano: czwartek, 20 listopada 2014 - 07:42

19 listopada w Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie podsumowujące szkolenie „Filcowanie na mokro”, podczas którego wręczono zaświadczenia ukończenia kursu uczestniczkom zajęć. 40-godzinne warsztaty wprowadziły Beneficjentki projektu „Walczę o siebie” w świat kolorowej wełny i kolorów.

1914 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Filcowanie na mokro' (3208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: środa, 19 listopada 2014 - 14:25

Pamiętajmy ! 5 grudnia 2014 r.

To dzień wszystkich wolontariuszy na całym świecie, obchodzony z inicjatywy ONZ od 1986 roku. Dzień wolontariusza jest okazją do tego, by pokłonić się wszystkim tym, którzy codziennie stawiają czoła ludzkiej bezsilności, bólowi, krzywdzie i bezradności. Praca, którą wykonują wolontariusze jest za darmo, z potrzeby serca i jest ona bezcenna.

655 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAPROSZENIE' (927 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357   >