PROSZĘ POMÓŻ MI POZNAĆ SMAK NORMALNEGO ŻYCIA!!!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 maja 2014 - 14:09

Filip Tadeusz Turowski urodził się 20czerwca 2013r

Nazywam się Filip Tadeusz Turowski, jestem wesołym 10 miesięcznym niemowlakiem, mam już nawet 3 zęby. Gdyby nie walka moich rodziców, pewnie nie byłoby mnie dzisiaj z Wami – miałem się wcale nie urodzić, tak powiedzieli lekarze mojej mamie w Warszawie. Jednak mama z tatą nie przestali o Mnie walczyć. Wtedy Bóg pozwolił na naszej drodze spotkać Prof. Krzysztofa Szaflika, który przeprowadził mi 9 zabiegów, jak byłem jeszcze w brzuszku u mamy.

Pomóżmy dzieciom
3884 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROSZĘ POMÓŻ MI POZNAĆ SMAK NORMALNEGO ŻYCIA!!!' (3076 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biało - czerwony park Solidarności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 maja 2014 - 14:26

Jakie kolory dominowały w dniu 11 maja w ełckim parku Solidarności? Biały i czerwony. A to za sprawą Caritas Diecezji Ełckiej, która wzięła udział w VI Ełckiej Majówce Pozarządowej.

1082 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biało - czerwony park Solidarności' (2502 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Apel o pomoc dla Piotrka Świderskiego

Autor: Admin Dodano: środa, 07 maja 2014 - 14:38

Piotr Świderski ma 16 lat. W 2006 roku zachorował na białaczkę limfoblastyczną, w maju 2009 roku zakończył leczenie ale już w październiku 2009 r. trafił na oddział onkologii, ponieważ rozpoznano u niego późną wznowę choroby. W czasie długiego leczenia Piotrek niemal całkowicie stracił słuch i powiększyła mu się komora sercowa, ale to nie koniec jego cierpień. We wrześniu 2013 roku chłopak po raz kolejny miał nawrót choroby.

Pomóżmy dzieciom
2617 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Apel o pomoc dla Piotrka Świderskiego ' (1424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS 2014

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 kwietnia 2014 - 05:05

22 kwietnia –w pierwszym dniu po Świętach Wielkanocnych, wolontariusze z Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas spotkali się na wspólnej modlitwie, które miało miejsce w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w parafii Chrystusa Sługi w Ełku. Wszystkie przybyłe osoby przywitał ks. dr Maciej Gilewski – zastępca dyrektora, który czuwał nad przebiegiem uroczystości. Wspólną modlitwę rozpoczęliśmy Nabożeństwem – Nowenną, którą poprowadził ks. Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego a następnie uczestniczyliśmy w Eucharystii pod przewodnictwem ks. Dariusza Kruczyńskiego.

1474 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS 2014 ' (2775 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto Patronalne Caritas

Autor: Admin Dodano: niedziela, 27 kwietnia 2014 - 12:11

Niedziela Miłosierdzia to święto patronalne Caritas. W tym szczególnym dla nas dniu, chciałbym podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w akcje i dzieła Caritas za trud bezinteresownej pomocy innym, za poświęcony czas i za otwarte serca. Dzięki Państwa pomocy możemy otoczyć opieką rodziny w trudnej sytuacji życiowej, zapewnić chorym i niepełnosprawnym godziwe warunki leczenia i życia oraz prowadzić placówki dla dzieci, bezdomnych i samotnych matek. Wierzę, że ta bezinteresowna pomoc, zarówno rzeczowa, finansowa, jak i Państwa charytatywna praca na rzecz Caritas, stanie się świadectwem dla innych oraz zachęci kolejne osoby do pomagania. Tak dużo bowiem dobrego możemy zrobić, otwierając się na drugiego człowieka.

ks. Dariusz Kruczyński

1581 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163173183193203213223233243253263273283293303313323333343   >