Kolonie 2017

AKCJA „ZNICZ MIŁOŚCI”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 15 października 2013 - 18:55

Dla tych, którzy odeszli w nieznany świat,
płomień na wietrze kołysze wiatr.
Dla nich tyle kwiatów pod cmentarnym murem
i niebo jesienne u góry.
Dla nich harcerskie warty
i chorągiewek gromada,
i dla nich ten dzień –
pierwszy dzień Listopada.

Danuta Gellnerowa

Październik to okres, kiedy szczególnie pamiętamy o bliskich, którzy odeszli na spotkanie z Panem Bogiem, o tych, których nie ma już wśród żywych. Jeździmy na cmentarze sprzątać nagrobki. Zapalamy znicze na grobach naszych bliskich, płoną one w miejscach wiecznego spoczynku naszych rodzin, przyjaciół, znajomych i w miejscach upamiętniających wydarzenia historyczne.

2594 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'AKCJA „ZNICZ MIŁOŚCI”' (1252 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tydzień Dobrych Uczynków

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 października 2013 - 22:31

Od 7 do 11października 2013 roku Caritas Diecezji Ełckiej oraz Warsztaty Terapii Zajęciowej działające przy Katolickim Stowarzyszeniu Niepełnosprawnych Diecezji Ełckiej organizują Tydzień Dobrych Uczynków.

2473 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tydzień Dobrych Uczynków' (1115 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w akcji „Sprzątania świata”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 października 2013 - 10:14

Sprzątanie Świata jest międzynarodową kampanią odbywającą się na całym świecie. Polega na zbiorowym sprzątaniu śmieci zalegających poza miejscami przeznaczonymi do ich składowania. W Polsce pierwsza akcja "Sprzątania świata" odbyła się w 1994 r. Zainicjowano ją pięć lat wcześniej w Australii, kiedy to tysiące ludzi zaangażowało się w sprzątanie portu w Sydney.

2574 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w akcji „Sprzątania świata” ' (1373 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze nabyli nowe umiejętności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 września 2013 - 10:09

Dobiega końca realizacja projektu „Profesjonalizacja wolontariatu 18+ działającego przy Caritas Diecezji Ełckiej” realizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej oraz Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku. W działaniach realizowanych od czerwca uczestniczyło 100 wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas (ECWC) oraz parafialnych zespołów Caritas.

2464 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze nabyli nowe umiejętności' (2101 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 września 2013 - 13:44

Nieformalna grupa wyłoniona z przedstawicieli Parafialnego Zespołu Caritas w Kalinowie "Parafianki" realizuje projekt pn "Zdążyć z pomocą, bierne czekanie nie daje żadnych szans".Projekt odpowiada na potrzeby lokalnej społeczności – uzyskanie wiedzy na temat udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Celem szkolenia jest opanowanie przez uczestników umiejętności licznych zagadnień związanych z udzielaniem pierwszej pomocy, np. poznanie i doskonalenie umiejętności oceny czynności życiowych, poznania procedur ratownictwa medycznego oraz zasad udzielania pierwszej pomocy w miejscu zdarzenia różnych urazów.

2538 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARAFIALNE ZESPOŁY CARITAS W DZIAŁANIU' (2323 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163173183193203213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU