Kolonie 2017

Otwarte Dni Ełckiego Wolontariatu Caritas już jutro!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 września 2012 - 14:20

Dnia 28 września 2012 roku w Parku Solidarności w Ełku odbędą się Otwarte Dni Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Organizatorem imprezy jest Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Warsztatami Terapii Zajęciowej z Ełku oraz Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku. Impreza plenerowa jest organizowana w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012.

1185 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' Otwarte Dni Ełckiego Wolontariatu Caritas już jutro!' (950 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie organizacji socjalnych „Oblicza Wolontariatu”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 września 2012 - 14:14

Federacja Organizacji Socjalnych Województwa Warmińsko-Mazurskiego FOSa wspólnie z Samorządem Województwa Warmińsko-Mazurskiego zorganizowała w dniach 21-22 września 2012 r. w Bartoszycach spotkanie dla członków i partnerów Federacji oraz dla pozostałych organizacji socjalnych. Przedstawiciele Caritas Diecezji Ełckiej mieli okazję uczestniczyć w/w spotkaniu.

1743 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie organizacji socjalnych „Oblicza Wolontariatu”' (1570 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Apel o pomoc Pogorzelcom z Zielonówka w gminie Olecko.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 września 2012 - 14:55

Dnia 20 września br. w Zielonówku pod Oleckiem doszło do tragedii. W pożarze, który wybuchł w budynku mieszkalnym zginęło dwoje dzieci w wieku rok i 10 miesięcy oraz 4 lata. W chwili tragedii dwaj bracia byli sami w domu. Ich sześcioletnia siostra razem z mamą wyszła na chwilę z budynku żeby rozładować opał. Kiedy dziewczynka nagle zobaczyła pożar w mieszkaniu, wszystko zaczęło się bardzo szybko dziać. Ogień rozprzestrzeniał się na całym poddaszu. Matka chłopców prawdopodobnie chciała ratować synów, niestety nie udało jej się. Kobieta trafiła do szpitala z poparzonymi rękoma I i II stopnia. Ojciec dzieci w momencie tragedii był w pracy. W całym budynku mieszkały trzy rodziny. Mieszkańcy ewakuowali się, najtrudniej jednak było dostać się na poddasze do chłopców. Po przyjeździe straży pożarnej, dwaj strażacy dostali się do środka mieszkania. Wynieśli oni dzieci przez okno. Ratownicy reanimowali ich, ale bezskutecznie, chłopców nie udało się uratować. Te dwie małe ,,iskierki Boże ’’ odeszły na zawsze.

2428 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Apel o pomoc Pogorzelcom z Zielonówka w gminie Olecko. ' (1151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Żeglarskie Mistrzostwa Polskich Aptekarzy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 września 2012 - 14:50

W dniach 7-9 września 2012 roku w jednej z marin na Mazurach w miejscowości Kietlice k. Węgorzewa odbyły się I Żeglarskie Mistrzostwa Polskich Aptekarzy, których organizatorem była Okręgowa Izba Aptekarska z Olsztyna. Celem regat była aktywizacja aptekarskiego środowiska żeglarskiego.

2288 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Żeglarskie Mistrzostwa Polskich Aptekarzy ' (1536 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
8. Dziecko w Oknie Życia

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 września 2012 - 09:56

Wczoraj w godzinach nocnych, do Okna Życia przy Domu św. Faustyny „Pomocna Dłoń” w Ełku, został przyniesiony Noworodek. O zaistniałym fakcie został poinformowany Sąd Rodzinny oraz PCPR w Ełku. Noworodek jest zdrowy.

1846 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU