Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 stycznia 2015 - 14:37

Spektakularne rozpoczęcie ferii w świetlicy w Orłowie

Ku zadowoleniu wszystkich, a szczególnie dzieci, zima postanowiła o sobie przypomnieć. I to w najlepszym czasie, w jakim mogła to zrobić, tj. wraz z początkiem ferii. Dzięki obfitym opadom śniegu dzieciaki mogły rozpocząć realizację niezliczonych pomysłów związanych z zabawą na śniegu. Tradycyjnie, na pierwszą linię ognia poszły…śnieżki. Oj, się działo. :)

446 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (408 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Słów kilka o Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 stycznia 2015 - 14:25

Styczeń, to kolejny miesiąc, kiedy realizowany jest projekt „Mały gest-wielka radość” współfinansowany ze środków Fundacji PGE – Energia dla serca. Środki otrzymane od Fundacji przeznaczane są m.in. na częściowe pokrycie kosztów wyżywienia, zakupu artykułów higieny osobistej.

616 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Słów kilka o Domu Samotnej Matki ' (758 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Hurra! Nareszcie ferie!

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 stycznia 2015 - 15:12

Po intensywnym, choć krótkim, styczniowym pobycie w szkole, przepełnionym kartkówkami, sprawdzianami i odpytywaniem wszyscy uczniowie doczekali się upragnionych ferii.

Przed nimi 2 tygodnie odpoczynku. Część dzieci wyjedzie w polskie góry lub za granicę. Niestety nie wszystkie dzieci będą miały możliwość wyjazdu…

438 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Hurra! Nareszcie ferie!' (1023 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 stycznia 2015 - 14:08

Dziękujemy naszym Dziadkom!

Każdego roku, w kalendarzu zakreślamy dwie daty, które przypominają nam o wyjątkowych osobach w naszych rodzinach. Bez nich nie byłoby bezgranicznego rozpieszczania, spełniania życzeń, opowieści o naszych rodzicach, kiedy byli mali…Kim są te osoby? To dziadkowie!

515 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1875 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełcki Orszak Trzech Króli

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 stycznia 2015 - 07:36

Kolejny Orszak Trzech Króli już za nami. Był to już drugi orszak, który przeszedł ulicami naszego miasta w Święto Objawienia Pańskiego, by 6 stycznia powitać Maleńkiego Jezusa. Ełcki Orszak Trzech Króli wyruszył z Placu Jana Pawła II, a wymarsz poprzedziły Jasełka wystawione przez dzieci i młodzież szkolną. Na trasie zostały odegrane różne sceny teatralne przedstawiające walkę dobra ze złem. Orszak przemaszerował ulicami Wojska Polskiego, Armii Krajowej, Małeckich, Konopnickiej oraz Toruńską i przybył do Stajenki, usytuowanej przy parafii p.w. świętego Jana Apostoła i Ewangelisty, gdzie Trzej Królowie złożyli dary i pokłon leżącemu w żłobie Jezusowi.

465 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcki Orszak Trzech Króli' (2001 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162172182192202212222232242252262272282292302312322332342352362   >