Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Autor: Admin Dodano: środa, 02 sierpnia 2017 - 07:15

Na mocy umowy z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2016/2017 mogła objąć pomocą 20 uczniów w ramach Programu ,,Skarbonka Skrzydeł’’.
,,Skrzydła’’ jest to ogólnopolski program skierowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów oraz szkół ponadgimnazjalnych, realizowany przez diecezjalne Caritas we współpracy z Caritas Polska. Jest on programem pomocy długoterminowej, którego celem jest niesienie pomocy dzieciom oraz młodzieży, które z powodu złej sytuacji materialnej rodziny nie mają równych szans edukacyjnych, tak jak ich rówieśnicy z zamożnych rodzin.

111 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały „uskrzydlone” dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2016/2017”' (2126 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
U seniorów dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 sierpnia 2017 - 13:25

W oczach wielu osób senior kojarzy się z osobą, która siedzi samotnie w domu lub pomaga w wychowaniu wnuków. Okazuje się, że seniorzy z powiatu ełckiego są aktywni, otwarci i pogodni. Mają różnorodne zainteresowania i cieszą się życiem. Nie zamykają się w domach, lecz chętnie chodzą na zajęcia organizowane w ramach Kawiarenki Senioralnej.

248 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'U seniorów dzieje się wiele' (4304 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 lipca 2017 - 11:20

Słońce, wysoka temperatura, wiatr rozwiewający włosy….idealne warunki by pójść na plażę. Takie było założenie. Jednak aura tego roku jest bardzo kapryśna i kolejny raz spłatała figla kolonistom odpoczywającym w ośrodku kolonijnym Arka w Orzyszu.

196 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu' (1922 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Legalna praca w Niemczech - kurs językowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lipca 2017 - 11:05

Rozpoczynamy nabór na kolejny kurs języka niemieckiego w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”, który jest skierowany do osób zainteresowanych podjęciem legalnej pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej. Rozpoczęcie kursu w październiku 2017r. w placówce Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Legalna praca w Niemczech - kurs językowy' (315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjątkowa wizyta

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 lipca 2017 - 11:35

20 lipca 2017 roku do ośrodka „Arka” w Orzyszu przyjechał gość specjalny – Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej Pan Stanisław Karczewski. Celem jego wizyty było spotkanie z dziećmi i młodzieżą z Białorusi, przebywającymi na wypoczynku letnim w Polsce.

251 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjątkowa wizyta' (1461 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU