Świętowanie Dnia Babci i Dziadka w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 stycznia 2019 - 17:55

17 stycznia 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku złożyli wizytę seniorom w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Ich odwiedziny związane były ze zbliżającym się Dniem Babci i Dziadka. Z tej okazji złożono seniorom serdeczne życzenia.

81 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świętowanie Dnia Babci i Dziadka w DPS „Misericordia”' (1366 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
USŁUGI SPOŁECZNE DLA SENIORÓW

Autor: Admin Dodano: środa, 16 stycznia 2019 - 13:32

Ełccy seniorzy kolejny tydzień uczestniczą w zajęciach sportowo – ruchowych. 24 osoby starsze raz w tygodniu spotykają się w Caritas i pod okiem instruktora wykonują ćwiczenia rozciągające i wzmacniające mięśnie, odciążające kręgosłup oraz poprawiające postawę ciała. Dodatkowo odbywają się spotkania na basenie, gdzie seniorzy mogą doskonalić umiejętność pływania oraz wykonują ćwiczenia ogólnorozwojowe typu aerobowego.

140 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'USŁUGI SPOŁECZNE DLA SENIORÓW' (2106 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 stycznia 2019 - 14:48

W sobotę 12 stycznia 2019 r. w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Ełckiej Kurii Biskupiej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas, przybyłych zarówno z centrali w Ełku, jak i z placówek terenowych. Spotkaniu przewodniczył biskup ełcki Jerzy Mazur, który podkreślał, że Chrystus ma się nieustannie rodzić przez posługę miłości miłosiernej pracowników i wolontariuszy Caritas.

81 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej' (1962 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 18:50

6 stycznia 2019 r., w uroczystość Objawienia Pańskiego, ulicami Ełku po raz kolejny przeszedł Orszak Trzech Króli. Jego trasa wiodła od placu św. Jana Pawła II do kościoła św. Jana Apostoła i Ewangelisty. Swoją pomoc, jak co roku, zaoferowali wolontariusze Caritas.

78 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 16:10

W Uroczystość Objawienia Pańskiego 6 stycznia 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Sportowych w Ełku odwiedzili mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Młodzież zaprezentowała przygotowane przez nich jasełka wcielając się w poszczególne postacie szopki betlejemskiej.

100 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w DPS „Misericordia”' (1807 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   12345678910111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331341351361   >