Kolonie 2017

tekst alternatywny

Warsztaty wyjazdowe w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 sierpnia 2013 - 05:25

Dobiegają końca warsztaty wyjazdowe dla osób z upośledzeniem umysłowym oraz ich otoczenia (rodzice, znajomi, przyjaciele). Uczestnicy wzięli udział w dwóch 5 dniowych warsztatach wyjazdowych, w trakcie których odbyły się cztery bloki tematyczne, prowadzone przez specjalistów: psychologa, trenera ds. komunikacji, trenera ds. wolontariatu i pielęgniarkę, która poprowadziła zajęcia z pierwszej pomocy.

2539 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty wyjazdowe w Orzyszu' (1362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztatów profilaktycznych ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 sierpnia 2013 - 06:45

Końca dobiegła realizacja zadania pn. „Wakacyjne warsztaty profilaktyczne II”, współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego. Była to druga edycja letnich warsztatów, pierwsza odbyła się w ubiegłym roku. Celem tegorocznych warsztatów było podwyższenie świadomości społecznej młodzieży w zakresie profilaktyki ze szczególnym uwzględnieniem sięgania po alkohol a także prowadzenie działań ukierunkowanych na wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zmniejszania ryzyka wejścia na drogę uzależniania. Jednym z celów szczegółowych było przekazanie wiedzy nt. problemu alkoholowego w rodzinie.

2227 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztatów profilaktycznych ciąg dalszy' (687 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Do zobaczenia za rok…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 sierpnia 2013 - 06:43

Języki rosyjski, białoruski, przeplatane z językiem polskim mogli słyszeć mieszkańcy Regla, Orzysza oraz Świętajna w okresie od 3 czerwca do 25 lipca, kiedy to wypoczywały dzieci i młodzież polskiego pochodzenia z Białorusi.

1445 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Do zobaczenia za rok…' (2787 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 sierpnia 2013 - 08:51

Piesza pielgrzymka na Jasną Górę.

Dnia 9.08.2013 o godzinie 1.00 w nocy wyruszyliśmy z Ełku z pielgrzymką na Jasną Górę, wyjazd zorganizowała Caritas Diecezji Ełckiej, brali w nim udział pracownicy i wolontariusze Caritas.

2755 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (4287 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Razem łatwiej – aktywizacja społeczna osób z upośledzeniem umysłowym

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 sierpnia 2013 - 06:40

Ełcka Caritas oraz Katolickie Stowarzyszenie Niepełnosprawnych Diecezji Ełckiej (prowadzące Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ełku) realizują wspólnie zadanie na rzecz osób upośledzonych umysłowo. Celem zadania jest aktywizacja społeczna i integracja z lokalną społecznością grupy 22 osób upośledzonych umysłowo do końca 2013 roku. Realizacja celu możliwa będzie poprzez ukazanie nowej formy aktywności społecznej, jaką jest wolontariat.

3275 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem łatwiej – aktywizacja społeczna osób z upośledzeniem umysłowym' (4234 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157167177187197207217227237247257267277287297307317   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU