CZCIGODNI KSIĘŻA, DRODZY PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 marca 2014 - 19:48

Przypominamy, że 11 kwietnia 2014 roku mija termin, w którym należy podać liczbę dzieci z Państwa parafii (bez danych personalnych), które będą uczestniczyć w tegorocznym wypoczynku letnim. Informację tę należy zgłosić do p. Pawła Szczepańskiego, e-mail: pszczepanski@caritas.pl, nr tel. 087 441-70-15.

1160 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA, DRODZY PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (490 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 marca 2014 - 10:52

„Każdy, kto poświęca się dziełom Caritas - dziełom miłości, jest zwycięzcą.”

W dniu 15 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała, pierwsze w tym roku, szkolenie Parafialnym Zespołom Caritas. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. Spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, obecny był ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, a także ks. dr Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC. W spotkaniu szkoleniowo – formacyjnym wzięło udział ok. 100 osób z 68 parafii.

Parafialne Zespoły Caritas
1661 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (3712 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 marca 2014 - 09:31

28-29 marca br. to dwa dni intensywnej pracy wolontariuszy Caritas, którzy będą uczestniczyli w Wielkanocnej Zbiórce Żywności. To właśnie oni, w czerwonych koszulkach, z ulotkami w dłoni i pozytywnym nastawieniem będą zbierali żywność w sklepach na terenie całej diecezji ełckiej. Każdy, kto będzie chciał wesprzeć akcję ma możliwość zakupu produktów żywnościowych bądź środków czystości oraz wrzucenia ich do specjalnie oznakowanego kartonu znajdującego się na terenie sklepu. Produkty, które są potrzebne to: cukier, olej, dżem, płatki dla dzieci, nabiał, ryż, słodycze, konserwy i wszystko to co kupujemy na święta. W Ełku w zbiórce uczestniczyć będzie 28 sklepów i ok. 200 wolontariuszy.

2219 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI' (667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziękowanie

Autor: Admin Dodano: środa, 19 marca 2014 - 11:23

W związku z pomyślnie przeprowadzoną operacją serduszka Wiktorii, chciałybyśmy na łamach strony internetowej, bardzo gorąco podziękować wszystkim darczyńcom za wpłaty i pomoc pieniężną na leczenie i rehabilitację.

2237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziękowanie' (455 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy Ukrainie!

Autor: Admin Dodano: środa, 12 marca 2014 - 18:22

Szpital Pomocy Maltańskiej bł. Gerarda w Olsztynie oraz Caritas Diecezji Ełckiej w minioną sobotę wysłały transport z pomocą rzeczową dla osób represjonowanych, rannych, poszkodowanych i najbardziej potrzebujących na Ukrainie. Wśród darów znalazły się m. in. pampersy, środki higieny osobistej, środki czystości, artykuły spożywcze oraz leki.

2348 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy Ukrainie!' (1028 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157167177187197207217227237247257267277287297307317327   >