Zamiast wyrzucić, podaruj potrzebującym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 kwietnia 2015 - 13:58

Caritas Diecezji Ełckiej prosi o przekazywanie pościeli, koców, ręczników oraz środków czystości, które zostaną rozdysponowane wśród osób bezdomnych i dzieci z rodzin ubogich, uczestniczących w tegorocznych koloniach Caritas w Orzyszu.

392 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zamiast wyrzucić, podaruj potrzebującym' (1152 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 kwietnia 2015 - 13:36

Wieczornica pamięci Ks. Jerzego Zawadzkiego

Chociaż mija osiem lat od chwili śmierci Ks. Jerzego Zawadzkiego, pamięć o tym wybitnym kapłanie jest nadal żywa w sercach suwalskich wiernych. Jego życiowe motto "Boże, uczyń mnie znakiem obecności" wyrażało całą jego postawę życiową: troskę o najuboższych, ludzi z marginesu, poszkodowanych, odrzuconych... Był również społecznikiem, który miał odwagę w okresie PRL powołać do życia jedyną w tej części Polski katolicką uczelnię wyższą (filię ATK).

Parafialne Zespoły Caritas
421 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (1111 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uwaga Konkurs!

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 10:36

Caritas Diecezji Ełckiej oraz Wydział Katechetyczny Ełckiej Kurii Diecezjalnej serdecznie zapraszają dzieci i młodzież szkół podstawowych, gimnazjalnych i specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych z terenu diecezji ełckiej do udziału w konkursie plastycznym pt.:

Działalność misyjna w Kościele

Prace plastyczne wykonane dowolną techniką w formacie A4 lub A3 przyjmowane będą od 25 kwietnia 2015 roku do 25 maja 2015 w siedzibie ełckiej Caritas.

822 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uwaga Konkurs!' (733 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty umiejętności społecznych

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 kwietnia 2015 - 09:33

Sukces zawodowy, realizacja celów życiowych, a także funkcjonowanie w grupie rówieśniczej w dużej mierze zależą od kompetencji społecznych człowieka. Nasze zachowanie determinuje jakość relacji z innymi ludźmi. Osoby z wysokim poziomem kompetencji społecznych mają lepsze kontakty z otoczeniem, prezentują wyższy poziom zdolności adaptacyjnych, rozwijają umiejętność współdziałania, potrafią pracować w grupie i polubownie rozwiązywać konflikty. Osoby te są także mniej podatne na naciski rówieśników.
Kompetencje społeczne można najkrócej zdefiniować jako umiejętności warunkujące sprawne zarządzanie sobą i wysoką skuteczność w działaniu międzyludzkim.

373 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty umiejętności społecznych ' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŁAGIEWNIKI 2015 XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 kwietnia 2015 - 11:08

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej swoje pielgrzymowanie do Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach rozpoczęli 16 kwietnia. Do Zakopanego dotarliśmy 17 kwietnia wczesnym rankiem. Pierwsze kroki skierowaliśmy do Sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej na Krzeptówkach, gdzie nasz przewodnik duchowy ks. Jacek Nogowski odprawił Mszę Świętą. Tam również spotkaliśmy się z przewodnikiem tatrzańskim – panią Ewą Łukaszczyk, która porwała nas wszystkich - najpierw do Doliny Kościeliska a następnie kolejką linową na Kasprowy Wierch.

863 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŁAGIEWNIKI 2015 XII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas.' (4142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353363   >