Kolonie 2017

PARAFIALNY ZESPÓŁ CARITAS Z KALINOWA PONOWNIE ZAISTNIAŁ W DZIAŁANIU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 lutego 2014 - 14:34

Zarząd i członkowie Parafialnego Zespołu Caritas w Kalinowie zorganizowali wspaniałą imprezę, która skierowana była do „bardzo dojrzałego” pokolenia. Bal Seniora to zabawa, na którą przybyły starsze osoby, ale również nie zabrakło i młodych. Organizatorom zależało przede wszystkim na tym, aby uświadomić młodemu pokoleniu, że należy otaczać szczególną troską swoich rodziców, dziadków, poświęcać im więcej czasu, umiejętnie korzystać z ich doświadczenia i mądrości życiowych.

Parafialne Zespoły Caritas
2546 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARAFIALNY ZESPÓŁ CARITAS Z KALINOWA PONOWNIE ZAISTNIAŁ W DZIAŁANIU' (1571 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
A może basen?

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 20:02

Caritas Diecezji Ełckiej od wielu już lat prowadzi świetlicę dla dzieci i młodzieży z Pisza. Każdego dnia placówka odwiedzana jest przez kilkanaście osób, w różnym wieku. Oferta programowa placówki jest dostosowywana do potrzeb wychowanków oraz na bieżąco z nimi konsultowana. Wśród podopiecznych największym powodzeniem cieszy się możliwość korzystania z komputerów z dostępem do Internetu. Świadomi tego, że ta forma spędzania wolnego czasu negatywnie wpływa na stan zdrowia dzieci i młodzieży (ograniczając ich aktywność ruchową), staramy się systematycznie wprowadzać do oferty programowej także zajęcia ruchowe.

2158 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'A może basen?' (823 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taniec, muzyka, ruch

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 19:56

Caritas Diecezji Ełckiej wsparciem otacza wszystkich potrzebujących: dzieci, młodzież, seniorów, osoby starsze. Z myślą o dzieciach i młodzieży prowadzimy placówki wsparcia dziennego – świetlice, m.in. w Ełku oraz Piszu. Dla najmłodszych, którzy nie uczęszczają do przedszkoli, przygotowaliśmy kilkadziesiąt miejsc w Punktach Przedszkolnych. Jeden z nich mieści znajduje się w Augustowie, przy ulicy Skorupki 6.

2027 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taniec, muzyka, ruch' (1107 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejna dawka kultury

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 19:45

To już kolejny rok, kiedy dzieci i młodzież uczęszczające do świetlicy w Piszu będą poszerzać swoją wiedzę nt. kultury regionalnej, a wszystko to w ramach projektu współfinansowanego ze środków Gminy Pisz pn.”Od kultury ludowej do narodowej III”. W zajęciach, które rozpoczną się na początku marca i potrwają do końca maja weźmie udział 15 osób.

2093 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejna dawka kultury' (1249 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc potrzebującym

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 19:42

Caritas Diecezji Ełckiej jest organizacją pozarządową, która stara się nieść pomoc wszystkim osobom, które jej potrzebują, bez względu na wiek, rasę, światopogląd czy wyznanie. Jedną z grup, którą otaczamy szczególną opieką są osoby bezdomne. Z myślą o nich prowadzimy noclegownię, Dom Dziennego Pobytu oraz jadłodajnię. Dwa pierwsze punkty pomocowe prowadzone są w Ełku przy ulicy Kościuszki 17 oraz 27. Jadłodajnia działa w Giżycku.

Urząd Miasta Ełk
2091 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc potrzebującym' (1271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153163173183193203213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU