Święto Patronalne Caritas

Autor: Admin Dodano: niedziela, 27 kwietnia 2014 - 12:11

Niedziela Miłosierdzia to święto patronalne Caritas. W tym szczególnym dla nas dniu, chciałbym podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w akcje i dzieła Caritas za trud bezinteresownej pomocy innym, za poświęcony czas i za otwarte serca. Dzięki Państwa pomocy możemy otoczyć opieką rodziny w trudnej sytuacji życiowej, zapewnić chorym i niepełnosprawnym godziwe warunki leczenia i życia oraz prowadzić placówki dla dzieci, bezdomnych i samotnych matek. Wierzę, że ta bezinteresowna pomoc, zarówno rzeczowa, finansowa, jak i Państwa charytatywna praca na rzecz Caritas, stanie się świadectwem dla innych oraz zachęci kolejne osoby do pomagania. Tak dużo bowiem dobrego możemy zrobić, otwierając się na drugiego człowieka.

ks. Dariusz Kruczyński

1547 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Witamy i zapraszamy … :-)

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 kwietnia 2014 - 19:30

Za niespełna miesiąc swoje pierwsze kroki postawią na ziemi przodków. Większość z nich po raz pierwszy w życiu. A o kim mowa? O dzieciach i młodzieży polonijnej z Białorusi, którzy przyjadą do Polski – na kolonie letni - na zaproszenie Caritas Diecezji Ełckiej. W okresie od czerwca do sierpnia planujemy przyjąć w naszych ośrodkach ponad 500 osób. Za ich rekrutację odpowiadać będą trzy diecezje/ archidiecezje białoruskie: grodzieńską, mińsko - mohylewską oraz witebską.

1785 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Witamy i zapraszamy … :-) ' (2680 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży II

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 kwietnia 2014 - 17:32

Tematy tabu? My takich nie znamy. Dlatego też w tym roku dzieci z województwa warmińsko – mazurskiego wezmą udział w warsztatach z zakresu HIV/AIDS. Dlaczego?

1460 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży II' (1663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nuda? Nie w Piszu!

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 kwietnia 2014 - 17:32

W marcu, w Centrum Charytatywnym "Bóg jest miłością", rozpoczęły się dwa projekty: "Pływanie zamiast komputera", w ramach którego podopieczni świetlicy miło spędzają czas na basenie oraz trzecia już edycja projektu "Od kultury ludowej do narodowej". Tym razem dzieci i młodzież biorą udział w warsztatach muzycznych oraz teatralnych.

1388 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nuda? Nie w Piszu!' (1170 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 kwietnia 2014 - 17:08

Od stycznia br. w ramach Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczęła funkcjonowanie Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna. Dotychczas jej działania koncentrowały się na pomocy matkom z dziećmi, które przebywały w Domu Samotnej Matki.

1476 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna' (1880 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153163173183193203213223233243253263273283293303313323333   >

Page created in 0,199319 Seconds