Kolonie 2017

tekst alternatywny

A może basen?

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 20:02

Caritas Diecezji Ełckiej od wielu już lat prowadzi świetlicę dla dzieci i młodzieży z Pisza. Każdego dnia placówka odwiedzana jest przez kilkanaście osób, w różnym wieku. Oferta programowa placówki jest dostosowywana do potrzeb wychowanków oraz na bieżąco z nimi konsultowana. Wśród podopiecznych największym powodzeniem cieszy się możliwość korzystania z komputerów z dostępem do Internetu. Świadomi tego, że ta forma spędzania wolnego czasu negatywnie wpływa na stan zdrowia dzieci i młodzieży (ograniczając ich aktywność ruchową), staramy się systematycznie wprowadzać do oferty programowej także zajęcia ruchowe.

2158 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'A może basen?' (823 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taniec, muzyka, ruch

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 19:56

Caritas Diecezji Ełckiej wsparciem otacza wszystkich potrzebujących: dzieci, młodzież, seniorów, osoby starsze. Z myślą o dzieciach i młodzieży prowadzimy placówki wsparcia dziennego – świetlice, m.in. w Ełku oraz Piszu. Dla najmłodszych, którzy nie uczęszczają do przedszkoli, przygotowaliśmy kilkadziesiąt miejsc w Punktach Przedszkolnych. Jeden z nich mieści znajduje się w Augustowie, przy ulicy Skorupki 6.

2025 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taniec, muzyka, ruch' (1107 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejna dawka kultury

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 19:45

To już kolejny rok, kiedy dzieci i młodzież uczęszczające do świetlicy w Piszu będą poszerzać swoją wiedzę nt. kultury regionalnej, a wszystko to w ramach projektu współfinansowanego ze środków Gminy Pisz pn.”Od kultury ludowej do narodowej III”. W zajęciach, które rozpoczną się na początku marca i potrwają do końca maja weźmie udział 15 osób.

2090 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejna dawka kultury' (1249 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc potrzebującym

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 19:42

Caritas Diecezji Ełckiej jest organizacją pozarządową, która stara się nieść pomoc wszystkim osobom, które jej potrzebują, bez względu na wiek, rasę, światopogląd czy wyznanie. Jedną z grup, którą otaczamy szczególną opieką są osoby bezdomne. Z myślą o nich prowadzimy noclegownię, Dom Dziennego Pobytu oraz jadłodajnię. Dwa pierwsze punkty pomocowe prowadzone są w Ełku przy ulicy Kościuszki 17 oraz 27. Jadłodajnia działa w Giżycku.

Urząd Miasta Ełk
2087 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc potrzebującym' (1271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS – „Tak, POMAGAM” 28-29 MARCA 2014 R

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lutego 2014 - 14:30

KOMUNIKAT

Szanowni Prezesi Parafialnych Zespołów Caritas

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż rozpoczynamy przygotowywania do Wielkanocnej Zbiórki Żywności Caritas – Tak, POMAGAM. Termin akcji: 28-29 marca 2014 r. ( piątek – sobota). Parafie/miejscowości, które mają chęć włączyć w zbiórkę prosimy o zgłoszenie i przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres: Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1), tel/fax 87/ 441 70 00, e-mail: arudzinska@caritas.pl) poniższych informacji:

2288 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS – „Tak, POMAGAM” 28-29 MARCA 2014 R' (652 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152162172182192202212222232242252262272282292302312322   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU