Nie tylko edukacja

Autor: Admin Dodano: niedziela, 10 czerwca 2018 - 15:40

Wykonywanie kwiatków z foamiranu, własnoręczne wykonywanie biżuterii czy scrapbooking, to tylko niektóre z umiejętności nabytych przez uczestniczki wyjazdowo warsztatu edukacyjnego zorganizowanego na początku czerwca w Orzyszu. Podczas zajęć kulinarnych panie uczyły się w jaki sposób ozdabiać potrawy metodą carvingu. Ponadto poznały przepisy na samcze i odżywcze koktajle.

108 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nie tylko edukacja' (1473 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 17:55

1 czerwca 2018 roku Ełk stał się miejscem rozmów o przedsiębiorczości na Mazurach i Podlasiu. W Ełckim Centrum Kultury odbyło się I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej. Jego celem było nawiązanie współpracy i wymiana doświadczeń przedsiębiorców, samorządowców, przedstawicieli organizacji społecznych i uczelni oraz poruszenie istotnych kwestii gospodarczych i społecznych, mających znaczenie dla naszego regionu.

1518 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej ' (4865 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 16:55

Informujemy, że w dniach 08-09 czerwca 2018 roku (piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wakacyjną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM". Numer zgłoszenia zbiórki: 2018/655/OR. W akcji uczestniczyli wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas, uczniowie szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych oraz podopieczni Monar z Gaudynka.

154 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjna Zbiórka Żywności' (842 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 czerwca 2018 - 09:40

W dniach 6-7 czerwca 2018 r. na terenie Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach odbyły się zawody sportowe dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych. Zostały one poprzedzone zwiedzaniem obiektu i wspólną modlitwą.

248 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”' (4226 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 06 czerwca 2018 - 11:20

1. Uczestnikami konkursu mogą być dzieci uczęszczające do przedszkoli oraz punktów przedszkolnych znajdujących się na terenie miasta Ełku, mieszkańcy Ełku.
2. Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie instrumentu z tworzyw wykorzystywanych w recyklingu (rolki po papierze, butelki plastikowe, pojemniki po jogurcie, sznurek, makulatura, folia, słomki, itp.).
3. Na konkurs można zgłaszać tylko instrumenty wykonane indywidualnie.

206 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej ogłasza konkurs plastyczny pod hasłem „Niezwykły instrument muzyczny"' (992 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282930405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330340   >