Czas podsumowań

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 listopada 2018 - 14:30

Dobiega końca realizacja projektu „Wspieramy dzieci”, którego partnerem jest Fundacja PZU. W ramach zadania zorganizowano dwa konkursy plastyczne. Przedmiotem pierwszego z nich było wzmocnienie u dzieci wrażliwości na potrzeby innych, uczucia empatii, wzrostu ich motywacji do działania. Hasłem drugiego konkursu było "Niepełnosprawni są wśród nas". Miało on na celu uwrażliwienie dzieci na problemy osób niepełnosprawnych.

27 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas podsumowań' (1195 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 listopada 2018 - 18:25

24 listopada 2018 r. w Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się kwartalne, ostatnie tego roku, szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. W spotkaniu uczestniczyło ok. 100 osób. Szkolenie poprowadzili: ks. dr Ryszard Sawicki - wicedyrektor Caritas i Anna Rudzińska. Podczas spotkania kapłan poruszył wiele kwestii dotyczących akcji organizowanych przez Caritas. Następnie zabrała głos Anna Rudzińska, mówiąc na temat Bożonarodzeniowej Zbiórki Żywności, Spiżarni Caritas i Programu Operacyjnego Pomocy Żywnościowej dla Najuboższej Ludności 2014-2020 (Podprogram 2018).

Parafialne Zespoły Caritas
91 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (2728 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Moja relacja z Jezusem” – listopadowe spotkanie o Bożym miłos

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 listopada 2018 - 07:35

W czwartek 22 listopada 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Karol Czaplicki – wikariusz parafii pw. NMP Królowej Apostołów w Ełku. Kapłan mówił o potrzebie przychodzenia do Jezusa z naszymi słabościami.

96 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Moja relacja z Jezusem” – listopadowe spotkanie o Bożym miłos' (1082 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolska Zbiórka Żywności " TAK- Pomagam"

Autor: Admin Dodano: środa, 21 listopada 2018 - 14:20

Pozwolenie nr 2018/656/OR

Pod takim hasłem w dniach 7 i 8 grudnia Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Zbiórkę Żywności. Będzie ona przeprowadzona na terenie całej naszej diecezji ełckiej przez wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas przy udziale uczniów ze szkół podstawowych i średnich ze Szkolnych Kół Caritas.

130 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolska Zbiórka Żywności " TAK- Pomagam"' (764 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Ubogich

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 listopada 2018 - 14:55

"Oto biedak zawołał, a Pan go wysłuchał" (Ps 34,7)

Pod takim hasłem, 18 listopada, po raz drugi wszyscy obchodziliśmy Światowy Dzień Ubogich, który został ustanowiony w listopadzie 2016 roku przez Papieża Franciszka na zakończenie Jubileuszowego Roku Miłosierdzia. Zapowiedział, że dzień ten będzie w każdą XXXIII Niedzielę Zwykłą - tydzień przed uroczystością Chrystusa Króla. Wprowadzony przez Papieża Franciszka dzień zachęca do modlitwy oraz działań na rzecz najbardziej potrzebujących.

128 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Ubogich ' (1299 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282930405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330340350   >

Page created in 0,220126 Seconds