Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

Pomagamy pogorzelcom z Wiśniowa Ełckiego

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 października 2019 - 20:55

22 września 2019 r. pożar strawił dom Państwa Zyskowskich w Wiśniowie Ełckim. Pięcioosobowa rodzina zdążyła opuścić budynek. Bez dachu nad głową pozostało małżeństwo z córka i synem oraz 92-letnia kobieta. Idzie zima a cały dobytek pozostał w zgliszczach.

416 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy pogorzelcom z Wiśniowa Ełckiego' (424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacja osób niepełnosprawnych

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 października 2019 - 20:45

W ramach projektu „Akademia wspierania samodzielności” 16 osób niepełnosprawnych z terenu powiatu ełckiego i oleckiego uczestniczy w zajęciach aktywizacyjnych i integracyjnych. Za nami wyjazdowe warsztaty „Zrób to sam” oraz warsztaty aktywności „W zdrowym ciele, zdrowy duch”. Podczas pierwszych zajęć uczestnicy tworzyli biżuterię, meble z palet oraz wykonali wiatę ogrodową. Było to połączenie ekologii ze sztuką poprzez wykorzystanie odpadów w kreatywny sposób. Natomiast podczas warsztatów „W zdrowym ciele, zdrowy duch” odbyły się zajęcia dotyczące zdrowego odżywania, zajęcia kulinarne oraz gimnastyczne.

193 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacja osób niepełnosprawnych' (2765 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misyjna agapa i pomoc wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 października 2019 - 19:35

19 października 2019 r. odbył się II Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej. Zadaniem ełckiej Caritas było przygotowanie ciepłego posiłku dla wszystkich uczestników kongresu. W organizację agapy misyjnej chętnie zaangażowali się wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej w Kaletniku wraz ze swoją opiekunką P. Celiną Zubrzycką oraz ze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Sportowych w Ełku, którymi opiekuje się P. Ewelina Flak.

489 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjna agapa i pomoc wolontariuszy' (3145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: środa, 16 października 2019 - 22:15

17 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Dzień ten ma na celu zwrócenie uwagi na problem biedy i wykluczenia społecznego. Jest też znakiem naszej solidarności z osobami, którym brakuje podstawowych środków do życia. Zwłaszcza tego dnia pamiętajmy o osobach, którym wiedzie się gorzej w życiu i dajmy im odrobinę naszego zainteresowania i serca.

942 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem ' (1260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze SKC w Białej Piskiej spotkali się z Misjonarką

Autor: Admin Dodano: sobota, 12 października 2019 - 20:05

W piątek 11.10.2019 r. na zaproszenie dyrekcji, opiekuna SKC i wolontariuszy Szkołę Podstawową im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej odwiedziła Wolontariuszka Międzynarodowego Wolontariatu Don Bosco p . Karolina Wodzyńska, która przez rok pracowała w Kapshagay.

675 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze SKC w Białej Piskiej spotkali się z Misjonarką' (1860 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282930405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330340350360370380   >

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%