Filcowanie na mokro

Autor: Admin Dodano: czwartek, 20 listopada 2014 - 07:42

19 listopada w Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie podsumowujące szkolenie „Filcowanie na mokro”, podczas którego wręczono zaświadczenia ukończenia kursu uczestniczkom zajęć. 40-godzinne warsztaty wprowadziły Beneficjentki projektu „Walczę o siebie” w świat kolorowej wełny i kolorów.

1744 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Filcowanie na mokro' (3208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: środa, 19 listopada 2014 - 14:25

Pamiętajmy ! 5 grudnia 2014 r.

To dzień wszystkich wolontariuszy na całym świecie, obchodzony z inicjatywy ONZ od 1986 roku. Dzień wolontariusza jest okazją do tego, by pokłonić się wszystkim tym, którzy codziennie stawiają czoła ludzkiej bezsilności, bólowi, krzywdzie i bezradności. Praca, którą wykonują wolontariusze jest za darmo, z potrzeby serca i jest ona bezcenna.

621 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAPROSZENIE' (927 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Zapobiegania Przemocy wobec Dzieci

Autor: Admin Dodano: środa, 19 listopada 2014 - 09:37

19 listopada jest od dziesięciu lat Międzynarodowym Dniem Zapobiegania Przemocy wobec Dzieci. Krzywdzenie najmłodszych to bardzo poważny problem społeczny. Codziennie tysiące dzieci staje się ofiarami przemocy fizycznej, psychicznej i seksualnej. Najmłodsi są wykorzystywani także do żebractwa, przymusowej pracy czy prostytucji.

611 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Zapobiegania Przemocy wobec Dzieci' (3642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty bombkowe

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 listopada 2014 - 14:47

W dniu 15 listopada w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miały miejsce warsztaty z wykonywania ozdób choinkowych. W zajęciach wzięło udział 10 osób a prowadziła pani Małgorzata Rusek, która na co dzień jest instruktor w Warsztatach Terapii Zajęciowej. Tam zajmuje się osobami niepełnosprawnymi, ale bardzo zdolnymi. Wymyśla im różne zajęcia np. praca w drewnie – wypalanie, wyżynanie, następnie malowanie, powstają piękne ikony, anioły itd.

491 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty bombkowe' (919 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Szkolnych Kół Caritas Diecezji Ełckiej w sportowej rywalizacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 listopada 2014 - 13:04

Ubiegły piątek 14 listopada br. był niezwykłym dniem dla tych wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas, którzy uczestniczyli w I Diecezjalnych Zawodach Sportowych Wolontariuszy SKC Diecezji Ełckiej. Zawody odbyły się w Orzyszu w sali widowiskowo-sportowej Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji.

701 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Szkolnych Kół Caritas Diecezji Ełckiej w sportowej rywalizacji' (2049 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337   >