Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 listopada 2014 - 18:00

„Dziecko sercem rodziny” - pod takim hasłem odbywa się tegoroczna akcja charytatywna Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom. Inicjatywa tego przedsięwzięcia zrodziła się 1993 roku a od roku 2000 akcja ma charakter ekumeniczny, ponieważ uczestniczy w niej nie tylko Caritas, ale również Diakonia Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego, Diakonia Kościoła Ewangelicko – Reformowanego oraz Eleos.

497 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom' (1212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Podzielmy się tym co mamy”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 listopada 2014 - 13:24

Pod takim hasłem 26 listopada we środę Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła akcję, która skierowana była do potrzebujących mieszkańców Ełku, jak również pobliskich miejscowości. Pracownicy i wolontariusze Caritas oraz podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku rozdawali jabłka pochodzące z programu „EMBARGO”, każdy mógł posilić się grochówką, jak również wypić gorącą kawę.

357 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Podzielmy się tym co mamy”' (481 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Realizacja Miłosierdzia Bożego w działalności Caritas”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 listopada 2014 - 12:11

19 listopada br. na Kampusie Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie odbyło się międzynarodowe sympozjum poświęcone „Aktualności przesłania Miłosierdzia Bożego w Kościele dzisiaj”. W programie swoje referaty wygłosili m.in.: ks. prof. Jan Przybyłowski UKSW, o. Serafin Michalenko MIC, dr Ewa Czaczkowska UKSW, ks. prof. Marian Kowalczyk SAC, ks. dr. Aleksander Pietrzyk SAC, ks. dr hab. Stanisław Zarzycki SAC, dr Magdalena Kreipcio-Bazołaj, dr Zofia Bańdur,  jak również reprezentant Caritas Diecezji Ełckiej ks. mgr Jacek Nogowski oraz wielu innych doktorantów uczelni. W sympozjum brała też udział s. dr Faustyna Ciborowska ze Zgromadzenia Matki Bożej Miłosierdzia i wygłosiła referat na temat: „Aktualność orędzia Miłosierdzia przekazanego przez św. Siostrę Faustynę Kowalską”. Swoją obecnością zaszczyciły też Siostry z Ełku: S. Marlena i S. Rita. Sympozjum zorganizował Wydział teologiczny UKSW, a patronat nad nim objął ks. prof. dr hab. Stanisław Dziekoński, rektor UKSW i przełożony Regii Miłosierdzia Bożego Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego we Francji ks. Aleksander Pietrzyk SAC.

1073 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Realizacja Miłosierdzia Bożego w działalności Caritas”' (3793 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Polub Nas! :)

Autor: Admin Dodano: środa, 26 listopada 2014 - 09:23

Zapraszamy wszystkich na nasz fanpage na Facebooku. Tam zamieszczamy najświeższe informacje o tym, co ciekawego dzieje się w naszej Caritas, dowiecie się o nadchodzących konkursach i zobaczycie ciekawe zdjęcia. Wystarczy zaglądnąć na Facebooka i polubić nas.

Zapraszamy "do Nas"!

485 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA – BARDZO WAŻNY KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 listopada 2014 - 08:01

We środę 26 listopada przeprowadzimy akcję " Podzielmy się tym co mamy". Miejsce akcji: Park Solidarności pod pomnikiem Kajki w godzinach od 10.00 do... wyczerpania zapasów . Będzie można zjeść gorącą grochówkę, wypić kawę a na drogę do domu otrzymać skrzynkę jabłek pochodzących z programu EMBARGO - "na złość Putinowi wszyscy jemy jabłka".

517 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA – BARDZO WAŻNY KOMUNIKAT' (193 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146156166176186196206216226236246256266276286296306316326336   >

Page created in 0,205702 Seconds