Orłowo na mapie św. Mikołaja!

Autor: Admin Dodano: sobota, 06 grudnia 2014 - 16:11

W sobotnie przedpołudnie, w świetlicy w Orłowie zjawił się osobliwy gość….Jakież było zaskoczenie dzieci, kiedy się okazało, że to nikt inny tylko św. Mikołaj we własnej osobie! Pamiętał o wszystkich dzieciach, które na co dzień przychodzą do świetlicy Caritas.

537 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Orłowo na mapie św. Mikołaja!' (1100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I jaka jest Caritas w oczach dziecka?

Autor: Admin Dodano: piątek, 05 grudnia 2014 - 15:59

W dniu dzisiejszym, podczas Gali z okazji obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza poznaliśmy nagrodzonych w konkursie plastycznym. Podziękowania należą się wszystkim małym i dużym artystom, zarówno nagrodzonym i tym, którzy znaleźli się poza podium.

1064 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I jaka jest Caritas w oczach dziecka?' (2940 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z życia Szkolnego Koła Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 03 grudnia 2014 - 13:35

24 listopada 2014 r. w Szkole Podstawowej nr 6 im. Aleksandry Kujałowicz w Suwałkach odbył się przegląd teatrzyków dziecięcych. Wzięło w nim udział siedem grup teatralnych z kilku suwalskich szkół. Przegląd ten odbył się w związku z istniejącym już od kilku lat Memoriałem Jana Pawła II. W tegorocznym przeglądzie Puchar Zwycięski - Uznania zdobyła grupa teatralno- wokalna ,,WESOŁE NUTKI" działająca pod opieką p. Małgorzaty Słabińskiej. Dzieci te to przedstawiciele Szkolnego Koła Caritas. W ramach działalności tego koła przygotowały przedstawienie pt:,,Jezus mieszka na naszej ulicy".

Parafialne Zespoły Caritas
373 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Szkolnego Koła Caritas' (509 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacji ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 18:15

Pensjonariusze z Domu im. św. Ojca Pio w Ełku dowiedzieli się już kim jest wolontariusz, co może wykonywać, jaki charakter ma ta praca. Dodatkowo na przełomie października i listopada 10 osób uczestniczyło w szkoleniu z podstaw obsługi komputera. Szkolenie trwało 32 godziny. Uczestnicy poza obsługą środowiska MS Office uczyli się obsługi Internetu, poszukiwania ofert pracy. Na zakończenie zajęć każda osoba bezdomna musiała przygotować swoje CV.

511 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacji ciąg dalszy' (633 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Różne oblicza Caritas….które najlepsze?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 13:41

30 listopada minął termin przyjmowania prac na konkurs plastyczny. Zainteresowanie konkursem przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Do siedziby Caritas wpłynęło ponad pół tysiąca prac plastycznych (wykonanych różną techniką i w różnym formacie) z 74 szkół w diecezji ełckiej. Niestety z przyczyn formalnych należało odrzucić 10 prac.

698 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Różne oblicza Caritas….które najlepsze?' (271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335   >