Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 stycznia 2014 - 08:22

Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) w dniu 6 stycznia 2014r. na terenie miasta Giżycko podczas Orszaku Trzech Króli na podstawie decyzji Burmistrza Miasta Giżycka WSO.5311.6.2012.EUW z dnia 3 stycznia 2014r.

6 stycznia 2014 roku odbyła się zbiórka publiczna zorganizowana przez Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) w celu pozyskania środków pieniężnych na promocję misji w kraju, upowszechnianie informacji o działalności misjonarzy i tworzenie przyjaznego klimatu w Polsce dla działalności misyjnej, aby w ten sposób zachęcić społeczeństwo do wspierania działalności charytatywnej, społecznej, kulturowej, edukacyjnej oraz w zakresie ochrony zdrowia, służącej redukcji ubóstwa na terenach misyjnych.

1331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej' (892 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 14:33

W Polsce aż 30,8 % osób zagrożonych wykluczeniem społecznym stanowią dzieci do 17 roku życia. Dzieciństwo w biedzie wiąże się z brakiem zabawek, odzieży, przyborów szkolnych oraz jedzenia. Aby zapobiegać tym negatywnym zjawiskom Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w Programie „Skrzydła”.

Co to jest program ,,Skrzydła’’ i w jakim celu on powstał?

Skrzydła
2927 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zachęcić wszystkich ludzi dobrej woli o włączenie się w realizację programu,, Skrzydła’'. ' (5688 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziękowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 13:21

Organizatorzy Orszaku Trzech Króli w Ełku składają serdecznie podziękowania wszystkim, którzy w nim uczestniczyli oraz udzielili wsparcia podczas organizacji pierwszego ełckiego Orszaku Trzech Króli. Jesteśmy ogromnie wdzięczni za okazaną pomoc i życzliwość. Bez Państwa nie bylibyśmy w stanie tak radośnie obchodzić Święta Objawienia Pańskiego.

2775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziękowanie' (1753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Razem łatwiej…czas na podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2013 - 15:14

Zakończyła się realizacja projektu „Razem łatwiej – aktywizacja społeczna osób z upośledzeniem umysłowym” realizowanego i współfinansowanego ze środków Ministra Pracy i Polityki Społecznej.

2991 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem łatwiej…czas na podsumowanie' (3363 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacja osób starszych szansą na szczęśliwe starzenie się

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2013 - 08:32

O tym, starość nie musi oznaczać bierności, a wręcz przeciwnie może być czasem aktywnej realizacji własnych pasji i marzeń, przekonało się 100 osób powyżej 60 roku życia z gmin: Ełk, Prostki, Stare Juchy oraz Kalinowo. Caritas Diecezji Ełckiej oraz Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku od kwietnia do grudnia 2013r. realizowały projekt „Szczęśliwy senior, to aktywny i zdrowy senior”, który dał osobom starszym szansę aktywnego i twórczego spędzenia wolnego czasu mimo podeszłego wieku. Projekt obejmował warsztaty wyjazdowe połączone ze szkoleniami, spotkania seniorów oraz wizyty pielęgniarki, rehabilitantki w domach niepełnosprawnych osób starszych.

2181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacja osób starszych szansą na szczęśliwe starzenie się' (2300 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU