Pomoc dla bezdomnych

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:23

Caritas Diecezji Ełckiej podejmuje liczne inicjatywy mające na celu aktywizację społeczną osób bezdomnych, ale nie tylko. Świadczyć o tym może zadania realizowane w okresie od 1 czerwca do 31 grudnia 2015 roku pod tytułem „Prowadzenie Domu im. św. Ojca Pio w Ełku”. Powyższe zadanie jest realizowane w ramach Programu Ministra Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający powrót osób bezdomnych do społeczności”, Edycja 2015.

238 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla bezdomnych ' (1445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2015 - 08:22

Już za niespełna miesiąc, bo 29 czerwca, grupa 36 osób z Białorusi odwiedzi Caritas Diecezji Ełckiej. Osoby te przyjadą w konkretnym celu, jakim jest przygotowanie ich do pełnienia funkcji wolontariusza. Możliwe to będzie dzięki przeprowadzeniu warsztatów wolontariackich.

197 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejna wizyta gości zza wschodniej granicy' (1554 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Stawiamy na RODZINĘ!

„Mama”, „tata” to pierwsze słowa każdego dziecka. Są synonimem miłości, dobra, szczęścia i ciepła rodzinnego. Dla małego dziecka rodzice to najważniejsze osoby w jego życiu, dlatego też każdego roku w Orłowie organizowany jest Dzień Mamy i Taty.

290 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapytanie ofertowe - Usługa transportowa

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Usługa transportowa

W związku z realizacją projektu „Wolontariat, to jest to!” Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do składania ofert podmioty zainteresowane wykonaniem usługi w zakresie transportu młodzieży polonijnej przebywającej w Polsce na warsztatach wolontariackich. Projekt jest współfinansowany ze środków finansowych otrzymanych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu na realizację zadania „Współpraca z Polonią i Polakami za granicą w 2015 r.”

238 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapytanie ofertowe - Usługa transportowa' (1211 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 11:59

Zapewne każdy z nas zastanawia się, jak wygląda działalność misyjna w Kościele. Nie musimy zbytnio się głowić, wystarczy zapytać dzieci. Okazuje się, że misje widziane oczami dziecka wyglądają przepięknie! Nie ma w nich problemów z jakimi spotykają się na co dzień misjonarze. Dzieci widzą to inaczej. Widzą piękno i optymizm. Od dawien dawna wiadomo, że wyobraźnia dziecka nie zna granic. Jak nasi mali artyści widzą misje w Kościele? Dla większości z nich są to kraje afrykańskie, działalność edukacyjna i duszpasterska. Niektórzy mali artyści ukazywali współpracę misji wojskowych z Kościołem. Niewątpliwie z każdej pracy emanuje radość i nadzieja.

737 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”' (3208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233243253263273283293303313323333343353   >