Kolonie 2017

Kolejne działania na rzecz osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 września 2013 - 08:37

Od sierpnia realizowany jest projekt „Razem w walce z bezdomnością” współfinansowany ze środków Wojewody Warmińsko – Mazurskiego. Jest on skierowany do 10 osób bezdomnych przebywających w ełckiej noclegowni – Domu. im. św. Ojca Pio przy ulicy Kościuszki 27. Poza zakwaterowaniem oraz wyżywieniem w ramach projektu współfinansowany będzie także zakup leków czy artykułów higieny osobistej. Poza pomocą doraźną osoby bezdomne będą także uczestniczyć w grupowych spotkaniach z psychologiem oraz terapeutą ds. uzależnień.

2379 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne działania na rzecz osób bezdomnych' (999 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 11 września 2013 - 11:27

Pani Anne Marie Colleville była założycielką Stowarzyszenia Parrainages Pologne we Francji, które wspiera polskie rodziny. Pomysł na pomaganie tym rodzinom zrodził jej się w 1981 roku, kiedy to poznała polskiego księdza, który pracował niedaleko jej miejsca zamieszkania. Kobieta wówczas została przez niego zaproszona do Polski, gdzie przyjęto ją bardzo miło i gościnnie. Był to szczególnie trudny okres ze względu na stan wojenny w naszym kraju. Właśnie wtedy Anne Marie Colleville powiedziała, że nie zostawi tutaj ludzi bez pomocy i tak wszystko się zaczęło. Na początku pomoc otrzymywało kilka rodzin, w chwili obecnej taką pomoc otrzymuje już kilkanaście tysięcy rodzin w całej Polsce. Anne Marii wspierała nie tylko same rodziny, ale również stowarzyszenia i organizacje.

2620 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej z wielkim smutkiem i żalem pragnie powiadomić, że 5 września br. zmarła Anne Marie Colleville. ' (1017 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Od kultury ludowej do narodowej II

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 września 2013 - 13:53

Do 15 września prowadzona będzie rekrutacja uczestników projektu pod nazwą „Od kultury ludowej do narodowej II”, który jest współfinansowany ze środków Gminy Pisz. W ramach zadania przewidziano trzy cykle. Pierwszy cykl skierowany jest do dzieci, które w trakcie zajęć zapoznają się z lokalnymi autorami Michałem Kajka czy Aleksandrem Rymkiewiczem.

1494 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Od kultury ludowej do narodowej II' (1120 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już poświęcony!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 września 2013 - 08:18

31 sierpnia 2013 odbyło się poświęcenie Domu Samotnej Matki im. Błogosławionej Marianny Biernackiej wchodzącego w skład Centrum Pomocy Społecznej i Medycznej dla Matki i Dziecka w Ełku. Na uroczystości licznie przybyli przedstawiciele władzy państwowej, m in. minister pracy i polityki społecznej Władysław Kosiniak – Kamysz, przedstawiciele władzy lokalnej, posłowie i senatorowie związani z Ełkiem oraz przedstawiciele służb mundurowych. Nie zabrakło także księży, sióstr i braci zakonnych.

2341 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już poświęcony!' (3285 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Domu Samotnej Matki w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 sierpnia 2013 - 05:29

31 sierpnia 2013 roku odbędzie się poświęcenie Domu Samotnej Matki
wchodzącego w skład Centrum Pomocy Społecznej
i Medycznej dla Matki i Dziecka
w Ełku.

4262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Domu Samotnej Matki w Ełku' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233243253263273283293303   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU