Rywalizacja Wolontariuszy SKC

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 listopada 2014 - 12:30

W dniu dzisiejszym, w Orzyszu odbywają się I Diecezjalne Zawody Sportowe Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas.
Piątkowy dzień został podzielony na dwie części.

555 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rywalizacja Wolontariuszy SKC' (284 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POMOC UKRAINIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 19:05

„Aktywne działania Rosji na wschodniej Ukrainie świadczą o kontynuacji jej agresji na to państwo. Moskwa faktycznie przygotowuje się do okupacji kolejnej części Ukrainy” – oświadczył rzecznik ukraińskiej dyplomacji Jewhen Perebyjnis.

527 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POMOC UKRAINIE' (1689 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uroczystość poświecenia Punktu Przedszkolnego w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 14:34

Data 13 listopada 2014 roku wpisała się trwale w karty historii Punktu Przedszkolnego Bł. Hiacynty z Fatimy w Ełku. Tego dnia odbyła się szczególna uroczystość poświęcenia placówki. Uroczystość rozpoczęły dzieci, które przemaszerowały w korowodzie wraz z pracownikami przedszkola i przywitały zebranych gości piosenką. Zaprezentowały swoje zdolności wokalne, za co zostały nagrodzone brawami. Poświęcenia punktu dokonał Ks. Biskup Romuald Kamiński. W ciepłych słowach Ks. Biskup mówił o dzieciństwie, podkreślając czystość serca dziecka i brak w dzieciach pychy - wady, która dotyka człowieka dorosłego.

1671 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uroczystość poświecenia Punktu Przedszkolnego w Ełku' (1699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 14:32

A w „Qvo vadis”….

Za oknem jesienna słota…a u nas?

Mimo panującej szarugi, w naszej świetlicy świeci słońce. A to za sprawą atmosfery jaka panuje przy wykonywaniu jesiennych prac plastycznych. Wśród dzieł znajdują się papierowe liście (nieodłączny element jesieni) wykonywane metodą orgiami czy wycinana sówka z kolorowego papieru.

662 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (2046 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
IX PIELGRZYMKA OSÓB BEZDOMNYCH NA JASNĄ GÓRĘ

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 05:00

Po raz IX na Jasnej Górze 8 listopada br. odbyła się Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę, która jest wspólnym dziełem Caritas Polska i Caritas Archidiecezji Częstochowskiej. W Pielgrzymce uczestniczyły również osoby z ełckiej Noclegowni im. O. Pio prowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej pod duchową opieką Ks. Jacka Nogowskiego i pracowników Caritas. Przyjechali bezdomni z 22 diecezjalnych oddziałów Caritas z całej Polski licząc ponad 1000 osób. Pielgrzymka przebiegała pod hasłem zaczerpniętym z Księgi Psalmów: „Bogu ufam, nie będę się lękał” (Ps 56,12).

594 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'IX PIELGRZYMKA OSÓB BEZDOMNYCH NA JASNĄ GÓRĘ' (7200 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141151161171181191201211221231241251261271281291301311321331   >