Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 lipca 2018 - 11:20

Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2017/2018 objęła pomocą 30 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. Dzięki otrzymanemu wsparciu dzieciom zostały zakupione przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, drobny sprzęt komputerowy oraz opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, pływania i tańca. Dzieci mogły również skorzystać z wycieczki szkolnej czy też biwaku klasowego.

Skrzydła
181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały uskrzydlone dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2017/2018”' (1425 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODPROGRAM 2017 ZA NAMI

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 lipca 2018 - 09:20

30 czerwca 2018 roku Caritas Diecezji Ełckiej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 zakończyła realizację Podprogramu 2017. Od sierpnia 2017 roku 616 ton 238 kg 80 g artykułów spożywczych o wartości 3 053 581,67 zł. trafiło do 11 536 osób ubogich zakwalifikowanych do programu. Osoby najbardziej potrzebujące otrzymały między innymi cukier, mleko, ser, ryż, makaron jajeczny, makaron bezglutenowy, olej rzepakowy, powidła śliwkowe, koncentrat pomidorowy, pasztet wieprzowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, fasola biała, marchewka z groszkiem, herbatniki, kabanosy wieprzowe, miód, buraczki wiórki, filet z makreli w oleju i gulasz wieprzowy z warzywami.

107 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODPROGRAM 2017 ZA NAMI' (3698 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 czerwca 2018 - 12:40

Rok szkolny za nami, czas rozpocząć wypoczynek letni. Ełcka Caritas i w tym roku organizuje wypoczynek dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych kolonii będziemy chcieli zaczepić wśród naszych najmłodszych podopiecznych chęć pomagania innym.

29 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '100 projektów na 100-lecie Odzyskania Niepodległości Polski' (782 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Witamy w Polsce

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 czerwca 2018 - 15:35

Od piątaku (22 czerwca) w Orzyszu wypoczywa grupa 70 dzieci z Białorusi. Są to przedstawiciele białoruskiej Polonii, m.in. z Mińska oraz Brasławia. Za organizację ich przyjazdu do Polski na Białorusi odpowiedzialne były dwa podmioty: Miejski Oddział Związku Polaków w Mińsku oraz Zgromadzenie Sióstr Służebnicy Jezusa w Eucharystii.

169 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Witamy w Polsce ' (2539 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 czerwca 2018 - 13:40

Poniedziałek 11 czerwca 2018 r. upłynął pod znakiem pielgrzymowania. Tego dnia wolontariusze i sympatycy Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku uczestniczyli w pielgrzymce do Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach pod opieką p. Jolanty Narwojsz Zajkowskiej, p. Karoliny Harasim i p. Hanny Gutowskiej.

175 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Na kamedulskim i papieskim szlaku” - pielgrzymka wolontariuszy i sympatyków SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku' (2671 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   123456789101112131415161718192021222324252627282939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329339   >