Jubileuszowa sobota

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 września 2015 - 10:28

W sobotę rozpoczyna się Ogólnopolski Jubileuszowy Zjazd Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w Rzeszowie. Na tym spotkaniu nie może zabraknąć również delegacji z Diecezji Ełckiej.

391 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jubileuszowa sobota' (390 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy dzięki PZU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 września 2015 - 14:33

XXI wiek, postęp, szybki rozwój techniki zmusza nas do życia w biegu, ciągłym pędzie.Nie każdy jednak w tym wyścigu dotrzymuje kroku, są tacy, którzy nie potrafią się odnaleźć w tych zmianach.Ich niezaradność życiowa i nieprzystosowanie prowadzi do pogorszenia jakości życia. Podstawowe potrzeby człowieka takie jak zaspokojenie głodu, pragnienia, czy tak prozaiczna czynność jak umycie się.

212 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy dzięki PZU' (812 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkie odliczanie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 września 2015 - 07:52

Już tylko dwa dni dzielą nas od przyjazdu uczniów wyspecjalizowanej szkoły nr 121 I – III stopnia w Odessie. Młodzi Ukraińcy spędzą w Ełku 2 tygodnie. Podczas pobytu uczestniczyć będą oni w zajęciach z zakresu edukacji międzykulturowej czy motywacji wolontariusza.

419 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkie odliczanie' (475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica z kulturą

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 września 2015 - 07:52

Dzieci i młodzież nie unikają kontaktu z kulturą. Skąd o tym wiemy? Z doświadczenia. Od 2012 roku Caritas Diecezji Ełckiej realizowała zajęcia z zakresu literatury, sztuki, tańca, teatru w ramach trzech edycji projektu „Od kultury ludowej do narodowej”. O słuszności prowadzenia działań związanych kulturą regionalną świadczyć mogą wysoka frekwencja w trakcie prowadzonych zajęć czy aktywny udział uczestników w działaniach projektowych.

287 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica z kulturą' (1214 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta pomocy dla mieszkańców powiatu ełckiego

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 września 2015 - 07:51

Mieszkańców powiatu ełckiego – w tym dzieci, kobiety, mężczyźni będących ofiarami przemocy domowej oraz kobiety samotnie wychowujące dzieci - zapraszamy do korzystania z Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w Ełku. W okresie od września do grudnia dyżury pełnić będą: psycholog, pedagog oraz pracownik socjalny. Osoby zainteresowane skorzystaniem z konsultacji indywidualnych prosimy o kontakt osobisty w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej lub telefoniczny pod nr. tel.: 087 441 70 15. Osoba do kontaktu – Paweł Szczepański. Konsultacje są bezpłatne.

262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta pomocy dla mieszkańców powiatu ełckiego' (430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137147157167177187197207217227237247257267277287297307317327337347357   >