Kolonie 2017

Jesienne prace w ogródku i na ścieżce sensorycznej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 października 2017 - 16:40

Październik jest miesiącem intensywnych prac w ogrodach i zieleńcach. Również w ogródku stworzonym latem przez osoby z niepełnosprawnością intelektualną i psychiczną jest w tym czasie wiele do zrobienia. 4 października uczestnicy projektu „Krok ku samodzielności III” spotkali się, aby przygotować ogród do zimy. Grabili liście, usuwali ze skrzynek przekwitające rośliny jednoroczne. Posadzili także cebule roślin ozdobnych, które zakwitną wczesną wiosną.

150 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesienne prace w ogródku i na ścieżce sensorycznej' (3954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 października 2017 - 08:20

Warsztaty o przeciwdziałanie marnowaniu żywności oraz kulinarne

Dnia 17.10.2017 r. o godz. 9.00 rozpoczną się warsztaty kulinarne i
program edukacyjny dotyczący zdrowego odżywiania i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2017

Warsztaty odbędą się w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzyszu
ul. Wojska Polskiego 17B

38 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (727 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W EŁKU

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 października 2017 - 11:45

Warsztaty z edukacji ekonomicznej, program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności oraz warsztaty kulinarne.

W dniu 5 i 6 października 2017 roku odbyły się warsztaty z edukacji ekonomicznej, z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności i warsztaty kulinarne w Schronisku im. św. Ojca Pio w Ełku. W zajęciach uczestniczyły osoby bezdomne przebywające w w/w schronisku, jak również osoby z miasta, korzystające z produktów unijnych w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017.

29 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOLEJNE DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W EŁKU' (2923 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Popołudnie ze św. s. Faustyną

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 października 2017 - 08:56

W czwartek 5 października 2017 r. w Domu Samotnej Matki ełckiej Caritas Siostry Matki Bożej Miłosierdzia wraz z Mieszkańcami domu zorganizowali „Popołudnie ze św. s. Faustyną”. Na zaproszenie skierowane do mieszkańców naszego miasta odpowiedziała grupa wiernych z różnych ełckich parafii. Okazją do wspólnej modlitwy była uroczystość św. s. Faustyny.

191 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Popołudnie ze św. s. Faustyną' (2935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁĘCZYNACH

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 października 2017 - 12:45

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i program edukacyjny o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

W dniu 29 września 2017 roku zostały przeprowadzone warsztaty z edukacji ekonomicznej i z zasad przeciwdziałania marnowaniu żywności. Odbyły się one w Gminnej Świetlicy Środowiskowej w Kałęczynach. W warsztatach uczestniczyło 50 osób. Celem prowadzonych warsztatów było wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.: uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, przechowywania w domu w celu nie marnowania żywności, zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych.

18 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE W KAŁĘCZYNACH' (1149 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU