Energicznie w lepszą przyszłość

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 stycznia 2020 - 19:50

Caritas Diecezji Ełckiej, ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego, 19-300 Ełk w okresie od 01.06.2019r. do 31.07.2020r. uczestniczy w realizacji projektu

Pt. „Energicznie w lepszą przyszłość”

nr RPWM.11.01.01-28-0003/18 realizowanego w ramach Regionalnego Programu operacyjnego Województwa Warmińsko – Mazurskiego na lata 2014-2020 Priorytetu RPWM.11.00.00 – Włączenie społeczne Działania RPWM.11.01.00 – Aktywne włączenie, w tym z myślą o promowaniu równych szans oraz aktywnego uczestnictwa i zwiększaniu szans na zatrudnienie.

75 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Energicznie w lepszą przyszłość' (2944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Działania edukacyjne i aktywizacyjne na rzecz dzieci, dorosłych i seniorów

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 grudnia 2019 - 16:35

Szereg zaplanowanych w ramach projektów Caritas działań służy włączeniu różnych grup w działania edukacyjne i aktywizacyjne. Ich celem jest świadczenie pomocy terapeutycznej i doradczej oraz promocja aktywnego i zdrowego stylu życia w każdym wieku. Dzięki realizacji projektów wiele osób i rodzin otrzymuje wsparcie, które pozwala przezwyciężyć kryzysy jakie ich dotykają lub odnajduje motywację do dalszych działań. Podsumowując rok 2019, cieszymy się, że tak wiele osób: dzieci, dorosłych i seniorów miało możliwość skorzystania z konsultacji, warsztatów oraz zajęć aktywizacyjnych.

8 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Działania edukacyjne i aktywizacyjne na rzecz dzieci, dorosłych i seniorów' (1896 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„By nikt nie czuł się samotny” - Wigilia Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 grudnia 2019 - 20:50

22 grudnia 2019 r. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej przygotowała Wigilię. Wzięli w niej udział podopieczni Caritas, m.in. mieszkańcy Schroniska św. Ojca Pio, Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej, osoby niepełnosprawne, seniorzy, uczestnicy różnych projektów, wolontariusze i pracownicy ełckiej Caritas. Gości było więcej niż się spodziewano, dlatego w trakcie Wigilii dostawiono kolejny stół.

73 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„By nikt nie czuł się samotny” - Wigilia Caritas w Ełku' (4339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wspieramy osoby niepełnosprawne

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 grudnia 2019 - 15:55

Caritas od ponad 25 lat działa na rzecz osób niepełnosprawnych prowadząc Warsztaty Terapii Zajęciowej oraz organizując dla osób z orzeczeniem warsztaty aktywizacji społecznej i zawodowej. W 2019 roku szesnaście osób niepełnosprawnych z terenu powiatu ełckiego i oleckiego wzięło udział w projekcie „Akademia wspierania samodzielności”. Oprócz zajęć wyjazdowych, podczas których uczestnicy budowali wiatę ogrodową, tworzyli meble i biżuterię wykorzystując do tego palety i korki, poznawali również zasady zdrowego odżywiania.

9 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wspieramy osoby niepełnosprawne ' (1107 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rezultat zbiórki Bożonarodzeniowej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 grudnia 2019 - 05:45

W dniach 6 i 7 grudnia 2019 na terenie całej Diecezji Ełckiej odbyła się Bożonarodzeniowa Zbiórka Żywności pod hasłem "Tak, Pomagam". Zebrano ok. 14601,87 kg produktów spożywczych, gdzie w samym Ełku udało się zebrać 2 566,70 kg w 25 sklepach. W zbiórkę włączyło się 900 wolontariuszy.

88 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rezultat zbiórki Bożonarodzeniowej' (500 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338348358368   >