Światowy Dzień Ubogich

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 listopada 2018 - 07:45

"Oto biedak zawołał, a Pan go wysłuchał" (Ps 34,7)

Pod takim hasłem, 18 listopada, po raz drugi wszyscy będziemy obchodzić Światowy Dzień Ubogich, który został ustanowiony w listopadzie 2016 roku przez Papieża Franciszka na zakończenie Jubileuszowego Roku Miłosierdzia. Zapowiedział, że dzień ten będzie w każdą XXXIII Niedzielę Zwykłą - tydzień przed uroczystością Chrystusa Króla. Wprowadzony przez Papieża Franciszka dzień zachęca do modlitwy oraz działań na rzecz najbardziej potrzebujących.

24 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Ubogich ' (1202 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 listopada 2018 - 15:35

przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 14.11.2018 r. o godz. 16.00 rozpoczną się warsztaty kulinarne i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2018

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. Św. Rafała Kalinowskiego,
ul. Jana Pawła II 6 w Ełku

31 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (799 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 listopada 2018 - 12:35

Warsztaty z edukacji ekonomicznej i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 13.11.2018 r. o godz. 16.00 rozpoczną się warsztaty z edukacji ekonomicznej i program edukacyjny: zdrowe odżywianie i przeciwdziałanie marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2018

Warsztaty odbędą się w Parafii pw. Św. Wojciecha Biskupa i Męczennika w Ełku ul. Kościuszki 16

25 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1105 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 listopada 2018 - 07:55

Warsztaty kulinarne i program edukacyjny o zdrowym odżywianiu i przeciwdziałanie marnowaniu żywności

Dnia 10.11.2018 r. odbędzie się program edukacyjny o zdrowym odżywianiu i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogram 2018

Dnia 23.11.2018 r. odbędzie się program edukacyjny o zdrowym odżywianiu i przeciwdziałaniu marnowaniu żywności, jak również warsztaty kulinarne dla osób korzystających z paczek żywnościowych w ramach Podprogramu 2018

Warsztaty odbędą się w Gminnej Świetlicy Środowiskowej
w Kałęczynach 1A

31 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE' (1325 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze uprzątnęli zaniedbane groby

Autor: Admin Dodano: wtorek, 30 października 2018 - 17:50

Jak co roku przed uroczystością wszystkich świętych i wspomnieniem wszystkich wiernych zmarłych, wolontariusze zaangażowali się w sprzątanie zaniedbanych grobów. Ponad 30 pełnych zapału młodych ludzi 30 października 2018 r. uczestniczyło w pracach porządkowych na Cmentarzu Komunalnym nr 1. Młodzież wraz z opiekunami – p. Eweliną Flak i ks. Ryszardem Sawickim – uprzątnęła groby małych dzieci. Akcję zorganizowaną przez Caritas Diecezji Ełckiej poprzedziła wspólna modlitwa za zmarłych, których szczątki spoczywają na ełckiej nekropoli.

104 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze uprzątnęli zaniedbane groby' (4942 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >

Page created in 2,202464 Seconds