UWAGA KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 sierpnia 2015 - 11:42

Prezesi i członkowie Parafialnych Zespołów Caritas

W dniu 22 sierpnia 2015 r. (sobota) odbędzie się szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Rozpoczęcie nastąpi o godzinie 10.00 w Centrum Pastoralno - Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1. W trakcie szkolenia odbędzie się konferencja i prezentacja o misjach oraz zostaną przekazane plecaki szkolne w ramach akcji: „Tornister pełen uśmiechu”.
Zapraszamy na szkolenie wszystkie zarządy PZC.

Anna Rudzińska opiekun PZC

Parafialne Zespoły Caritas
456 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy osobom bezdomnym

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 sierpnia 2015 - 19:48

„Wyjść na prostą”, to jeden z projektów realizowanych przez ełcką Caritas na rzecz osób bezdomnych. Zadanie współfinansowane jest ze środków wojewody warmińsko-mazurskiego. Głównym celem realizacji zadania publicznego jest udzielanie pomocy doraźnej dla osób bezdomnych i zagrożonych bezdomnością. Działaniem zmierzającym do realizacji niniejszego celu będzie poprawa standardu świadczonych usług m.in. poprzez zakup nowych materacy, zastawy stołowej. Celem szczegółowym jest aktywizacja społeczna osób bezdomnych.

358 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy osobom bezdomnym' (536 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne osoby poszerzyły swoją wiedzę nt. HIV/AIDS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 sierpnia 2015 - 09:54

Za nami już trzecia edycja warsztatów nt. HIV/AIDS realizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. W tym roku w zajęciach – w Ośrodku „Arka” w Orzyszu” - uczestniczyło 60 młodych mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego (m.in. powiaty ełcki, olecki, mrągowski). Warsztaty były prowadzone w ramach zadania pn. „HIV/AIDS- warsztaty dla dzieci i młodzieży III”, współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego.

338 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne osoby poszerzyły swoją wiedzę nt. HIV/AIDS' (906 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt „Walczę o siebie”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 lipca 2015 - 21:26

Caritas Diecezji Ełckiej prowadziła od czerwca 2014 roku do końca lipca 2015 roku projekt „Walczę o siebie”, skierowany do osób dotkniętych przemocą w rodzinie oraz osób, pracujących z ofiarami jak i sprawcami przemocy. W ramach programu prowadzone były indywidualne konsultacje specjalistyczne, szkolenia zawodowe, kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe (decoupage oraz filcowanie na mokro), warsztaty: psychologiczno – pedagogiczne, umiejętności wychowawczych, bajkoterapii i muzykoterapii, spotkania mediacyjne.

617 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt „Walczę o siebie”' (3642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 lipca 2015 - 19:00

W tydzień dookoła Europy

Wakacje na świetlicy Quo Vadis w Ełku są dla dzieci nie tylko czasem zabawy. Przez tydzień miały one okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat Unii Europejskiej oraz jej kilku krajów członkowskich. Każdego dnia wybierały się do innego państwa. „Podróżowały” po Grecji, Włoszech, Hiszpanii i Szwecji. Poznały flagę danego kraju, jego stolicę oraz kilka ciekawostek dotyczących tradycji, kultury i zwyczajów.

623 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (858 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135145155165175185195205215225235245255265275285295305315325335345355   >