Moc atrakcji podczas wigilii!

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 17:15

W deszczowe, piątkowe popołudnie 19 grudnia, o godzinie 16 odbyła się wigilia świetlicowa w Centrum Młodzieżowym „Quo vadis” w Ełku. Spotkanie rozpoczęło się od jasełek, w których główne role zagrali podopieczni placówki. W ich przygotowanie zaangażowali się także rodzice, którzy pomagali m.in. w zrobieniu stajenki.

Urząd Miasta Ełk
559 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Moc atrakcji podczas wigilii!' (1407 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolędnicy Misyjni 2014 pomoc dzieciom w Indiach

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 14:11

"Niech nasza modlitwa obejmie wszystkie dzieci Indii, a nasze ofiary niech pozwolą im rozwijać się, kształcić i być radością swoich rodziców oraz tamtejszych uczniów Chrystusa"

Kolędowanie Misyjne jest w Polsce tradycją jeszcze dość młodą. Pierwsi kolędnicy wyruszyli z Ewangelią do polskich domów w 1993r. z inicjatywy Papieskich Dzieł Misyjnych. Inspiracją do misyjnego wymiaru kolędowania był ponad 40-letni zwyczaj silnie zakorzeniony w krajach języka niemieckiego, zwłaszcza w Austrii i Niemczech.

418 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolędnicy Misyjni 2014 pomoc dzieciom w Indiach' (1788 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 09:00

Boże Narodzenie to czas spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Kojarzy się z ciepłem rodzinnym i radosnym świętowaniem. Tego dnia nikt nie chce być sam, każdy szuka obecności drugiej osoby.

412 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (2151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Łamaliśmy się opłatkiem…

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 grudnia 2014 - 19:05

Tradycyjnie, jak co roku, pracownicy ełckiej Caritas uczestniczyli w spotkaniu opłatkowym w ełckiej Kurii. Swoją obecnością zaszczycili nas ks. bp. Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełki oraz ks. bp. Romuald Kamiński Biskup Pomocniczy.

678 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łamaliśmy się opłatkiem…' (1382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 grudnia 2014 - 14:08

Święta tuż, tuż!

Na kilka dni przed Świętami Bożego Narodzenia w ełckiej świetlicy odbędą się warsztaty z przygotowania ozdób świątecznych. Tym razem na celowniku znalazły się bombki. Do ich wykonania nie trzeba będzie użyć wielu materiałów, wystarczą: styropianowe kule, kolorowe wstążki, szpileczki oraz wyobraźnia.

Urząd Miasta Ełk
510 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (427 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >

Page created in 1,198286 Seconds