Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2015 - 10:57

Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, wyczekiwany przez wiele tygodni. Jest atrakcją dla dzieci, dostarczającą im wielu przeżyć i radości. Tak też było u nas. 12 lutego, czyli w „tłusty czwartek” w giżyckim Punkcie Przedszkolnym odbył się bal karnawałowy. Nauczycielki wraz z dziećmi przystroiły sale kolorowymi balonami i pięknymi serpentynami. W dniu „imprezy” od rana w przedszkolu pojawiały się kolorowe postacie.

368 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowe szaleństwo w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy w Giżycku ' (1475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 11:28

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne spotkanie i wykład na temat ziołolecznictwa Zakonu Bonifratrów, które odbędzie się w najbliższy czwartek, 26 lutego o godzinie 15:00, w Ełckim Centrum Kultury.

442 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FEAD Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2014

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 07:30

Od 1 grudnia do 31 stycznia br. Caritas Diecezji Ełckiej realizowała Podprogram Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 (PO PŻ) w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD). Jest to nowy program, który zastąpił realizowany w latach ubiegłych Program PEAD. Instytucją zarządzającą Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest Minister Pracy i Polityki Społecznej, instytucją pośredniczącą jest Agencja Rynku Rolnego, zaś instytucją certyfikującą i audytową Ministerstwo Finansów. Realizację Programu podjęły się cztery organizacje: Caritas Polska, Polski Czerwony Krzyż, Federacja Polskich Banków Żywności oraz Polski Komitet Pomocy Społecznej.

218 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FEAD Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2014' (2174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 07:30

Już po raz drugi Parafialny Zespół Caritas z Kalinowa wraz z księdzem proboszczem Albertem Interewicz, zorganizował 15 lutego 2015 r. Bal Seniora. Odbył się on w Gminnym Ośrodku Kultury w Kalinowie. Bal okazał się doskonałym pomysłem na integrację seniorów, którzy bawili się przy dźwiękach muzyki z lat swojej młodości.

630 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (1187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 lutego 2015 - 09:00

Dzięki umowie podpisanej z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2014/2015, objęła pomocą 15 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł’’.
,,Skrzydła” to ogólnopolski program skierowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów oraz szkół ponadgimnazjalnych, realizowany przez diecezjalne Caritas we współpracy z Caritas Polska. Program oferuje pomoc długoterminową dzieciom, które z powodu złej sytuacji materialnej i rodzinnej nie mają równych szans edukacyjnych czy też nie mogą skoncentrować się na lekcjach, bo są głodne.

Skrzydła
439 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały uskrzydlone dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2014/2015”' (2988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334   >