Warsztaty wyjazdowe czas zacząć!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 sierpnia 2015 - 07:53

W dniu dzisiejszym podopieczni projektu pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego” rozpoczęli warsztaty wyjazdowe w Ośrodku w Orzyszu.

519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty wyjazdowe czas zacząć!' (523 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
TORNISTRY 2015 JUŻ ROZDANE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 sierpnia 2015 - 07:53

W dniu 22 sierpnia odbyło się szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas, które miało miejsce w Centrum Pastoralno-Administracyjnym w Ełku. Spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, obecni byli dwaj wicedyrektorzy Caritas - ks. dr Maciej Gilewski i ks. Jacek Nogowski oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC.

460 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'TORNISTRY 2015 JUŻ ROZDANE' (2830 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XII EDYCJA AKCJI „TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 sierpnia 2015 - 08:17

Okres wakacji jest nie tylko czasem radości i odpoczynku, ale też problemów i zmartwień, ponieważ wielu rodziców z obawą patrzy na zbliżający się kolejny rok szkolny. Zła sytuacja materialna, w jakiej się znajdują, nie pozwala im nie tylko na zakup podręczników dla swoich dzieci, ale także podstawowych artykułów szkolnych, takich jak zeszyty, kredki, farby itp. Brak przyborów szkolnych sprawia, że uczniowie czują się gorsi od swoich rówieśników i przez to są bardziej zamknięci w sobie.

454 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XII EDYCJA AKCJI „TORNISTER PEŁEN UŚMIECHU”' (615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy do Punktu Porad

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 sierpnia 2015 - 13:54

Uprzejmie informujemy, że w siedzibie ełckiej Caritas (ul. Ks. Prałata Mariana Szczęsnego 1) został uruchomiony Punkt Porad. W okresie od sierpnia do grudnia 2015 roku, z Punktu Porad mogą korzystać mieszkańcy powiatu ełckiego, którzy znajdują się w najbliższym otoczeniu osób z zaburzeniami psychicznymi. W Punkcie Porad dyżuruje psycholog, który:
- udziela konsultacji i porad psychologicznych,
- udziela wsparcia o charakterze psychologicznym,
- informuje o miejscach, gdzie można uzyskać fachową, specjalistyczną pomoc.

371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do Punktu Porad' (565 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Otworzyć okno na świat wolontariatu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 17 sierpnia 2015 - 13:23

We wrześniu 2015r. nowi wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas oraz uczniowie wyspecjalizowanej szkoły numer 121 I-III stopnia w Odessie spotkają się na dwutygodniowych warsztatach o tematyce wolontariatu i motywacji do działań w tej dziedzinie. Projekt nosi nazwę „Wolontariat oknem na świat” i jest współfinansowany ze środków finansowych otrzymanych z Ministerstwa Edukacji Narodowej w ramach konkursu na realizację zadania „ Polsko-ukraińska współpraca młodzieży”.

428 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Otworzyć okno na świat wolontariatu' (1427 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134144154164174184194204214224234244254264274284294304314324334344354   >