Kolonie 2017

Aktywizacji ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 18:15

Pensjonariusze z Domu im. św. Ojca Pio w Ełku dowiedzieli się już kim jest wolontariusz, co może wykonywać, jaki charakter ma ta praca. Dodatkowo na przełomie października i listopada 10 osób uczestniczyło w szkoleniu z podstaw obsługi komputera. Szkolenie trwało 32 godziny. Uczestnicy poza obsługą środowiska MS Office uczyli się obsługi Internetu, poszukiwania ofert pracy. Na zakończenie zajęć każda osoba bezdomna musiała przygotować swoje CV.

496 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacji ciąg dalszy' (633 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Różne oblicza Caritas….które najlepsze?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 13:41

30 listopada minął termin przyjmowania prac na konkurs plastyczny. Zainteresowanie konkursem przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Do siedziby Caritas wpłynęło ponad pół tysiąca prac plastycznych (wykonanych różną techniką i w różnym formacie) z 74 szkół w diecezji ełckiej. Niestety z przyczyn formalnych należało odrzucić 10 prac.

674 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Różne oblicza Caritas….które najlepsze?' (271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 listopada 2014 - 18:00

„Dziecko sercem rodziny” - pod takim hasłem odbywa się tegoroczna akcja charytatywna Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom. Inicjatywa tego przedsięwzięcia zrodziła się 1993 roku a od roku 2000 akcja ma charakter ekumeniczny, ponieważ uczestniczy w niej nie tylko Caritas, ale również Diakonia Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego, Diakonia Kościoła Ewangelicko – Reformowanego oraz Eleos.

481 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom' (1212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Podzielmy się tym co mamy”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 listopada 2014 - 13:24

Pod takim hasłem 26 listopada we środę Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła akcję, która skierowana była do potrzebujących mieszkańców Ełku, jak również pobliskich miejscowości. Pracownicy i wolontariusze Caritas oraz podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio w Ełku rozdawali jabłka pochodzące z programu „EMBARGO”, każdy mógł posilić się grochówką, jak również wypić gorącą kawę.

342 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Podzielmy się tym co mamy”' (481 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Realizacja Miłosierdzia Bożego w działalności Caritas”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 listopada 2014 - 12:11

19 listopada br. na Kampusie Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie odbyło się międzynarodowe sympozjum poświęcone „Aktualności przesłania Miłosierdzia Bożego w Kościele dzisiaj”. W programie swoje referaty wygłosili m.in.: ks. prof. Jan Przybyłowski UKSW, o. Serafin Michalenko MIC, dr Ewa Czaczkowska UKSW, ks. prof. Marian Kowalczyk SAC, ks. dr. Aleksander Pietrzyk SAC, ks. dr hab. Stanisław Zarzycki SAC, dr Magdalena Kreipcio-Bazołaj, dr Zofia Bańdur,  jak również reprezentant Caritas Diecezji Ełckiej ks. mgr Jacek Nogowski oraz wielu innych doktorantów uczelni. W sympozjum brała też udział s. dr Faustyna Ciborowska ze Zgromadzenia Matki Bożej Miłosierdzia i wygłosiła referat na temat: „Aktualność orędzia Miłosierdzia przekazanego przez św. Siostrę Faustynę Kowalską”. Swoją obecnością zaszczyciły też Siostry z Ełku: S. Marlena i S. Rita. Sympozjum zorganizował Wydział teologiczny UKSW, a patronat nad nim objął ks. prof. dr hab. Stanisław Dziekoński, rektor UKSW i przełożony Regii Miłosierdzia Bożego Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego we Francji ks. Aleksander Pietrzyk SAC.

896 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Realizacja Miłosierdzia Bożego w działalności Caritas”' (3793 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133143153163173183193203213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU