Pasowanie na przedszkolaka w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 października 2015 - 12:17

W dniu 14 października w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbyło się uroczyste pasowanie na przedszkolaka. Ceremonię ślubowania, a następnie akt pasowania poprzedziły występy dzieci przygotowane specjalnie na tę uroczystość.

703 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pasowanie na przedszkolaka w Giżycku' (1401 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 października 2015 - 09:53

Psychologiczne aspekty bycia seniorem – to był temat przewodni wczorajszego spotkania społeczno-kulturowego, zorganizowanego w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”. Podczas wykładu poprowadzonego przez psychologa uczestnicy poznali m.in. wybrane teorie osobowości oraz zapoznali się z pojęciem poczucia własnej wartości i czynnikami odpowiedzialnymi za kształtowanie samooceny.

396 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kilka słów o tym, jak czas wolny spędzają seniorzy z Ełku oraz powiatu ełckiego…' (696 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja wolontariacka – wydawanie posiłków

Autor: Admin Dodano: środa, 21 października 2015 - 14:14

Dzisiaj od 11 do 14 pracownicy, wolontariusze Caritas oraz pensjonariuszki Domu im. św. Ojca Pio wydawali ciepłą zupę w ełckim parku Solidarności. Wszyscy, którzy odwiedzili czerwony namiot z logo Caritas mogli także zjeść kanapki oraz napić się herbaty.

372 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja wolontariacka – wydawanie posiłków ' (1255 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
17 października Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem i Wykluczeniem Społecznym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 października 2015 - 14:33

Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Nędzy obchodzony jest od 1987 roku z inicjatywy Międzynarodowego Ruchu ATD Czwarty Świat. W 1992 roku Zgromadzenie Ogólne ONZ postanowiło ogłosić ten dzień Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem. Obchody 17 października mają uświadomić opinii publicznej potrzebę likwidacji ubóstwa we wszystkich krajach, w szczególności w krajach rozwijających się i zwrócić uwagę na fakt, że walka z ubóstwem jest warunkiem tworzenia sprawiedliwego i bezpiecznego świata w przyszłości.

695 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '17 października Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem i Wykluczeniem Społecznym' (1054 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
A u nas zabawa nie byle jaka, bo obchodzimy Święto Pieczonego Ziemniaka!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 października 2015 - 14:33

14 października przedszkolaki z Niepublicznego Punktu Przedszkolnego Bł. Hiacynty z Fatimy obchodziły Święto Pieczonego Ziemniaka.

Najpierw dzieci poznawały ziemniaka różnymi zmysłami: jak pachnie, jaki jest w dotyku, jak wygląda. Potem nadszedł czas na „ziemniaczane konkurencje” na świeżym powietrzu. Tutaj dzieci mogły wykazać się sprawnością w rzucaniu ziemniakiem do celu, szybkością w biegu z ziemniakiem czy zwinnością w podawaniu sobie ziemniaka.

319 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'A u nas zabawa nie byle jaka, bo obchodzimy Święto Pieczonego Ziemniaka!' (1623 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132142152162172182192202212222232242252262272282292302312322332342352362   >