Zapraszamy do Domu im. św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2015 - 11:50

W tym roku, podobnie jak w latach ubiegłych Miasto Ełk wspiera ełcką Caritas w prowadzeniu Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Dzięki otrzymanej dotacji możliwe będzie zorganizowanie comiesięcznych konsultacji z psychologiem oraz terapeutą ds. uzależnień. Spotkania z każdym ze specjalistów będą odbywać się raz w miesiącu.

Urząd Miasta Ełk
2101 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do Domu im. św. Ojca Pio' (1238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wspólnie na rzecz ofiar przemocy domowej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2015 - 11:40

Wraz z końcem lutego zakończyła się realizacja projektu „Mały gest - wielka radość” realizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Fundacji PGE – Energia z Serca. Dzięki środkom finansowym przyznanym przez Zarząd Fundacji możliwe było pokrycie bieżących kosztów funkcjonowania Domu Samotnej Matki w Ełku, w tym zakup brakujących artykułów spożywczych oraz środków higieny osobistej. Odbiorcami pomocy byli podopieczni placówki – samotne matki oraz ich dzieci.

502 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wspólnie na rzecz ofiar przemocy domowej' (506 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2015 - 10:57

Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, wyczekiwany przez wiele tygodni. Jest atrakcją dla dzieci, dostarczającą im wielu przeżyć i radości. Tak też było u nas. 12 lutego, czyli w „tłusty czwartek” w giżyckim Punkcie Przedszkolnym odbył się bal karnawałowy. Nauczycielki wraz z dziećmi przystroiły sale kolorowymi balonami i pięknymi serpentynami. W dniu „imprezy” od rana w przedszkolu pojawiały się kolorowe postacie.

354 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowe szaleństwo w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy w Giżycku ' (1475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 11:28

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne spotkanie i wykład na temat ziołolecznictwa Zakonu Bonifratrów, które odbędzie się w najbliższy czwartek, 26 lutego o godzinie 15:00, w Ełckim Centrum Kultury.

423 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FEAD Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2014

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 07:30

Od 1 grudnia do 31 stycznia br. Caritas Diecezji Ełckiej realizowała Podprogram Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 (PO PŻ) w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD). Jest to nowy program, który zastąpił realizowany w latach ubiegłych Program PEAD. Instytucją zarządzającą Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest Minister Pracy i Polityki Społecznej, instytucją pośredniczącą jest Agencja Rynku Rolnego, zaś instytucją certyfikującą i audytową Ministerstwo Finansów. Realizację Programu podjęły się cztery organizacje: Caritas Polska, Polski Czerwony Krzyż, Federacja Polskich Banków Żywności oraz Polski Komitet Pomocy Społecznej.

199 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FEAD Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2014' (2174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330   >