Koncert „ WYRWANI Z NIEWOLI”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 marca 2015 - 14:35

autorski program profilaktyczny „Ku wolności”

Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 13 kwietnia br organizuje Ewangeliczny koncert w rytmie rapu, połączony z profilaktyką związaną z uzależnieniami, który odbędzie się w Ełckim Centrum Kultury od godz. 9.00-11.00 i od 11.30-13.00, a adresowany jest do młodzieży gimnazjalnej i ponadgimnazjalnej.

632 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Koncert „ WYRWANI Z NIEWOLI”' (2195 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wynik Wielkanocnej Zbiórki Żywności „ Tak, POMAGAM”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 marca 2015 - 14:05

W dniach 13 i 14 marca (piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadziła Wielkanocną Zbiórkę Żywności „Tak, POMAGAM”, w którą zaangażowało się wiele osób chętnych do pomocy. Numer zgłoszenia zbiórki do Portalu Zbiórek Publicznych to 2014/1745/OR.

449 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wynik Wielkanocnej Zbiórki Żywności „ Tak, POMAGAM”' (1749 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 marca 2015 - 12:45

W dniach 13 - 14 marca 2015 roku (piątek i sobota) Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadza Wielkanocną Zbiórkę Żywności pod hasłem: „Tak, POMAGAM”. Numer zgłoszenia zbiórki do Portalu Zbiórek Publicznych to 2014/1745/OR. Do akcji włączają się wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas, Związek Strzelecki „Strzelcy” Organizacja Społeczno - Wychowawcza, uczniowie z Ochotniczego Hufca Pracy z Ełku i podopieczni Stowarzyszenia MONAR w Gaudynku oraz także uczniowie ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych.

326 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocna Zbiórka Żywności ' (1374 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 marca 2015 - 12:54

Każdy z Nas może znaleźć się w sytuacji, w której będzie musiał udzielić pomocy innej osobie lub co gorsza takiej pomocy potrzebować. Dlatego ważne jest uświadomienie każdego człowieka o wartości, jaką niesie ze sobą umiejętność udzielania pierwszej pomocy i radzenia sobie w sytuacji zaistniałego zdarzenia. Poszkodowani Nas nie wybierają, ani My ich nie szukamy. Pojawiają się na Naszej drodze bez zapowiedzi. Dlatego udzielanie pierwszej pomocy powinno być nieodłączną umiejętnością każdego człowieka. Uporządkowane czynności ratunkowe pozwalają przygotować poszkodowanego do profesjonalnych działań medycznych i zwiększają szansę poszkodowanego na przeżycie.

555 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsza pomoc przedmedyczna szkolenia dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w diecezji ełckiej' (2188 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy do Domu im. św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2015 - 11:50

W tym roku, podobnie jak w latach ubiegłych Miasto Ełk wspiera ełcką Caritas w prowadzeniu Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Dzięki otrzymanej dotacji możliwe będzie zorganizowanie comiesięcznych konsultacji z psychologiem oraz terapeutą ds. uzależnień. Spotkania z każdym ze specjalistów będą odbywać się raz w miesiącu.

Urząd Miasta Ełk
2101 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do Domu im. św. Ojca Pio' (1238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129139149159169179189199209219229239249259269279289299309319329   >