Kolonie 2017

Schronisko im. św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 stycznia 2018 - 07:15

Rok 2018 będzie kolejnym rokiem, w którym schronisko prowadzone przez ełcką Caritas, otrzymało dofinansowanie z Urzędu Miasta Ełku na prowadzenie swojej bieżącej działalności. Z pozyskanych środków finansowych pokryte zostaną koszty całodobowego pobytu ok. 10 osób bezdomnych w placówce.

43 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. św. Ojca Pio ' (1116 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczna paczka dla dzieci z Kamerunu i dzieło Adopcji Serca

Autor: Admin Dodano: środa, 03 stycznia 2018 - 08:55

Szkolne Koło Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku już od dłuższego czasu współpracuje z s. dr Barbarą Pillar – pallotynką, misjonarką w Kamerunie. Przez kilka tygodni wolontariusze gromadzili artykuły żywnościowe i szkolne, środki czystości i wiele innych rzeczy. Rezygnując z własnych przyjemności ofiarowali dar serca potrzebującym. Ich paczka przemierzyła długą drogę i szczęśliwie dotarła do kameruńskich dzieci.

191 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczna paczka dla dzieci z Kamerunu i dzieło Adopcji Serca' (1006 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy złamaliśmy stereotypy?

Autor: Admin Dodano: sobota, 30 grudnia 2017 - 14:55

Wielkim krokami zbliża się koniec…działań w projekcie „Łamiemy stereotypy” realizowanych dzięki wsparciu finansowemu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.
40 osobowa grupa mieszkańców województwa warmińsko – mazurskiego (10 osób z powiatu gołdapskiego, 10 osób z powiatu oleckiego, 12 osób z powiatu ełckiego i 8 osób z powiatu piskiego) przez ostatnie kilka miesięcy systematycznie i z wielkim zaangażowaniem uczestniczyła w działaniach projektowych takich jak: warsztat wyjazdowy, powiatowe spotkania comiesięczne, spotkania w środowisku otwartym, akcje wolontariackie czy mobilny punkt porad.

510 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy złamaliśmy stereotypy?' (5482 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pielgrzymka dzieci z Domu Św. Faustyny w Ełku i Gołdapi do Watykanu

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 grudnia 2017 - 13:29

Nasza pielgrzymka zaczęła się w niedzielę 3 grudnia, po wspólnej modlitwie i błogosławieństwie księdza dyrektora Caritas Diecezji Ełckiej ks. Dariusza Kruczyńskiego. W wyprawie udział wzięło 34 wychowanków z Domu Św. Faustyny z Ełku. Naszą pielgrzymkę udało się zorganizować dzięki środkom z Powiatu Ełckiego, Urzędu Miasta
w Ełku oraz ludziom dobrej woli.

445 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pielgrzymka dzieci z Domu Św. Faustyny w Ełku i Gołdapi do Watykanu' (5741 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niwelowanie barier transportowych w powiecie ełckim

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 grudnia 2017 - 14:55

28 grudnia odbyło się uroczyste poświęcenie samochodu osobowego, dostosowanego do transportu 9 osób niepełnosprawnych (w tym na wózkach inwalidzkich), który został zakupiony prze Caritas Diecezji Ełckiej przy dofinansowaniu Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

207 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niwelowanie barier transportowych w powiecie ełckim ' (1364 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,199452 Seconds