Spotkaliśmy się w Polsce. W Orzyszu. Na Mazurach.

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2018 - 16:55

Wczoraj pożegnaliśmy młodzież z diecezji grodzieńskiej, która wypoczywała w ośrodku kolonijnym „Arka” w Orzyszu. Spędzili oni w Orzyszu 10 dni (10-19 lipca 2018 r.). Była to ostatnia grupa przedstawicieli białoruskiej Polonii, która przybyła do Polski na zaproszenie Caritas Diecezji Ełckiej w ramach realizacji zasadna publicznego „Spotkajmy się w Polsce III” współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu.

333 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkaliśmy się w Polsce. W Orzyszu. Na Mazurach.' (3015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wypoczynek letni z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lipca 2018 - 14:25

W dniach 20-27 lipca w Orzyszu wypoczywać będzie grupa ok. 60 osób z województwa warmińsko-mazurskiego. Planowany jest przyjazd dzieci m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, oleckiego, gołdapskiego. Celem organizacji wypoczynku letniego jest zagospodarowanie czasu wolnego grupie ww. osób w okresie wakacyjnym.

114 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni z ełcką Caritas' (894 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 lipca 2018 - 10:40

Jesteś osobą z niepełnosprawnością, masz 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub piskim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego?
Chcesz poznać nowych ludzi i miło spędzić z nimi czas?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością?
Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

85 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie' (1168 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 lipca 2018 - 13:40

Caritas Diecezji Ełckiej podjęła współpracę z Fundacją Rozwoju Polskiego Żeglarstwa Regatowego oraz Akademią Żeglowania i jako partner wzięła udział w projekcie edukacji morskiej „Polska Morska Niepodległa”. Program unikalnych szkoleń żeglarskich skierowanych m.in. do wolontariuszy Caritas wsparty został przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. Jego głównym celem jest popularyzacja żeglarstwa jako aktywnego trybu życia połączonego z integracją społeczną, edukacją i budową więzi społecznych.

136 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Młodzi wolontariusze ełckiej Caritas uczestnikami rejsów żeglarskich po Zatoce Gdańskiej' (4939 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Język polski, wiedza o społeczeństwie i nie tylko

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 lipca 2018 - 07:25

70 osób - tylu uczestników wypoczynku letniego dla przedstawicieli Polaków i Polonii z Białorusi zakończyło 1 lipca swój pobyt w Polsce. Była to pierwsza grupa gości zaproszonych przez ełcką Caritas. Przyjechali oni ze wschodniej części Białorusi, m.in. z obwodów mińskiego oraz witebskiego. Przed nami jeszcze wizyta 140 przedstawicieli naszych rodaków mieszkających za naszą wschodnią granicą.

124 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Język polski, wiedza o społeczeństwie i nie tylko ' (952 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258268278288298308318328338   >